România

România

Județul Galați

Comuna Corni

Comuna Corni

Statutul Comunei Corni, Județul Galați

 

 

CAPITOLUL I

Prezentarea generală a unității administrativ-teritoriale

 

Art. 1. - (1) Comuna Corni, județul Galați este: 

a) persoană juridică de drept public, cu capacitate juridică deplină și patrimoniu propriu; 

b) subiect juridic de drept fiscal; 

c) titulară a drepturilor și obligațiilor ce decurg din contractele privind administrarea bunurilor care aparțin domeniului public și privat al acesteia, precum și din raporturile cu alte persoane fizice sau juridice, în condițiile legii. 

(2) Comuna Corni, Județul Galați are sediul social în Satul Corni, codul de înregistrare fiscală 3437175

(3) Însemnele specifice ale comunei Corni, judetul Galați sunt: 

a) stema, în proces de aprobare;  

b) steagul, în proces de aprobare;  

c) imnul, în proces de aprobare.

 

Art. 2. - (1) Comuna Corni are reședința în  satul Corni. 

(2) Comuna Corni  se delimitează din punct de vedere teritorial la nord cu Comuna Smulți, la est cu  Comuna Vârlezi, la sud cu Comuna Băleni, la sud-vest cu Comuna Cudalbi, la vest cu Comuna Valea Mărului.

(3) Comuna Corni are în componență un număr de 3 localități  Corni (reședința), Măcișeni și Urlești, dintre care  3 localități rurale, după caz, care sunt amplasate după cum urmează: Corni (reședința), Vest - Măcișeni, Nord - Urlești.

(4) Comuna Corni potrivit legislației privind amenajarea teritoriului național, are rangul IV. 

(5) Comuna Corni are o suprafață de 5417 ha. Prezentarea grafică și descriptivă, respectiv suprafețele intravilanului și extravilanului pe fiecare dintre localitățile menționate la alin. (3) sunt prevăzute în anexa nr. 2 la prezentul statut.

 

Art. 3. - (1) Comuna Corni dispune de o rețea hidrografică formată din: râuri, lacuri, mlaștini sau ape subterane, după caz. 

(2) Pe teritoriul Comunei Corni, se regăsesc o floră și faună diverse. 

(3) Comuna Corni dispune de o mare diversitate de soluri:   

(4) Denumirea și lungimea râurilor, lacurilor, mlaștinilor sau apelor subterane, denumirea faunei și florei de pe raza teritorială a comunei Corni se regăsesc în anexa nr. 3 la prezentul statut. 

 

Art. 4. - (1) Comuna Corni s-a înființat în anul 1864. 

(2) Prima atestare documentară a Comunei Corni a fost la 8 mai 1637.

(3) Evoluția istorică a Comunei Corni  se regăsește în anexa nr. 4 la prezentul statut. 

 

 

Art. 5. - (1) Populația Comunei Corni  numără 2066 locuitori. 

(2) Componența și structura populației Comunei Corni defalcate inclusiv pe localități componente, se regăsesc în anexa nr. 5 prezentul statut. 

(3) Aspectele privind numărul populației se actualizează în urma recensământului în vederea respectării dreptului cetățenilor aparținând unei minorități naționale de a folosi limba lor maternă în relația cu administrația publică locală și cu serviciile deconcentrate. 

 

 

CAPITOLUL II

Autoritățile administrației publice locale

 

Art. 6. - (1) Autoritățile administrației publice locale sunt

a) Consiliul Local al Comunei Corni, reprezintă autoritate deliberativă de la nivelul Comunei Corni. Consiliul Local al Comunei Corni este format din 11 membri; 

 b) primarul Comunei Corni, ca autoritate executivă; 

 c) La nivelul Comunei Corni, consiliul local a ales un viceprimar al Comunei Corni, numele acestuia fiind Petrișor-Lică MOHORIA.

(2) Apartenența politică a consilierilor locali este următoarea:

PNL - 6

PSD - 5 

(3) Constituirea Consiliului Local al Comunei Corni s-a constatat prin Ordinul prefectului județului Galați nr. 481/26.10.2020. 

4) Componența nominală, perioada/perioadele de exercitare a mandatelor aleșilor locali, precum și apartenența politică a acestora, începând cu anul 1992, sunt prevăzute în anexa nr. 6.a la prezentul statut, respectiv în anexa nr. 6.b la prezentul statut, după caz. 

 

Art. 7. - (1) Autoritățile administrației publice locale au dreptul de a conferi și retrage titlul de cetățean de onoare persoanelor fizice române sau străine pentru Comuna Corni.

(2) Autoritățile administrației publice locale au dreptul de a conferi certificatul de fiu/fiică al/a comunei persoanelor fizice române sau străine pentru Comuna Corni. 

(3) Criteriile potrivit cărora autoritățile administrației publice locale au dreptul de a conferi și retrage titlul de cetățean de onoare persoanelor fizice române sau străine, precum și procedura aplicabilă pentru acordarea titlului și certificatului de fiu/fiică al/a Comunei Corni. se regăsesc în anexa nr. 7 la prezentul statut. 

 

CAPITOLUL III

Căi de comunicații

 

Art. 8. - (1) Raza teritorială a Comunei Corni este tranzitată, după caz, de una sau mai multe dintre următoarele rețele de transport, potrivit prevederilor Legii nr. 363/2006 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național - Secțiunea I - Rețele de transport, cu modificările și completările ulterioare: 

a) rețeaua rutieră; 

(2) Rețeaua de transport prevăzută la alin. (1) lit. a) este formată, potrivit Ordonanței Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, din drumuri de interes național, drumuri de interes județean și drumuri de interes comunal și poduri, după caz, astfel cum sunt prezentate în anexa nr. 8.a la prezentul statut. 

 

 


 

CAPITOLUL IV

Principalele instituții care își desfășoară activitatea pe raza teritorială a unității administrativ-teritoriale

 

Art. 9. - (1) Rețeaua școlară de la nivelul Comunei Corni, potrivit Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, cuprinde numărul total de unități de învățământ de stat și particular preuniversitar, acreditate, respectiv autorizate să funcționeze provizoriu, numărul total al unităților de învățământ preuniversitar, înființate în structura universităților de stat, și numărul total al furnizorilor de educație autorizați să funcționeze provizoriu. 

(2) Pe raza teritorială a Comunei Corni își desfășoară activitatea un număr total de  1(una) unități de învățământ de stat, preuniversitar. 

(3) Unitățile de învățământ și furnizorii de educație prevăzuți la alin. (1), precum și universitățile, academiile de studii, institutele, școlile de studii superioare de stat private sau confesionale, după caz, sunt prezentate în anexa nr. 9 la prezentul statut. 

(4) Comuna Corni susține unitățile de învățământ și furnizorii de educație prevăzuți la alin. (1) potrivit prevederilor Legii nr. 1/2011. 

 

Art. 10. - (1) Pe raza teritorială a Comunei Corni își desfășoară activitatea 3 instituții de cultură. 

(2) Pe raza teritorială a  comunei Corni se organizează 1 manifestare culturală.

(3) Tipul și denumirea instituțiilor de cultură ori tipul și denumirea manifestărilor culturale se regăsesc în anexa nr. 9 la prezentul statut. 

(4) Comuna Corni participă la finanțarea manifestărilor culturale de la bugetele locale, din venituri proprii, fonduri externe rambursabile și nerambursabile, contracte cu terții, după caz, potrivit legii. 

 

Art. 11. - (1) Pe raza teritorială a Comunei Corni se asigură una sau mai multe dintre următoarele forme de asistență medicală, după caz: 

a) asistență medicală profilactică și curativă; 

(2) Comuna Corni participă la finanțarea activităților de asistență de sănătate publică de la bugetele locale, din venituri proprii, fonduri externe rambursabile și nerambursabile, contracte cu terții, după caz, potrivit legii.

(3) Asistența medicală prevăzută la alin. (1) lit. a) se realizează, dacă este cazul, prin: 

a) cabinete medicale ambulatorii ale medicilor de familie și de alte specialități, 

(4) Asistența medicală prevăzută la alin. (1) lit. b) se asigură, dacă este cazul, prin unități specializate de urgență și transport sanitar publice sau private.

(5) Lista cu numărul și denumirea unităților prin care se asigură asistența medicală sunt prezentate în anexa nr. 9 la prezentul statut. 

 

Art. 12. - (1) Pe raza teritorială a Comunei Corni se asigură servicii sociale definite potrivit art. 30 din Legea asistenței sociale nr. 292/2011, cu modificările și completările ulterioare. 

(2) Comuna Corni asigură cadrul pentru furnizarea serviciilor sociale prevăzute la alin. (1). 

(3) Lista cu tipul serviciilor sociale asigurate de Comuna  Corni se regăsește în anexa nr. 9 la prezentul statut. 

 


 

 

CAPITOLUL V

Funcțiuni economice ale unității administrativ-teritoriale

 

Art. 13. - Principalele funcțiuni economice, capacități de producție diversificate din sectorul secundar și terțiar, precum și din agricultură sunt prevăzute în anexa nr. 10 la prezentul statut. 

 

CAPITOLUL VI

Bunurile din patrimoniul unității administrativ-teritoriale

 

Art. 14. - (1) Patrimoniul Comunei Corni este compus din bunurile mobile și imobile care aparțin domeniului public și domeniului privat al Comunei Corni precum și din totalitatea drepturilor și obligațiilor cu caracter patrimonial. 

(2) Inventarul bunurilor aflate în patrimoniul Comunei Corni, întocmit și atestat prin Hotărârea Consiliului Local nr.    , în conformitate cu prevederile art. 289 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, se găsește în anexa nr. 11 la prezentul statut. 

(3) Inventarul bunurilor aflate în patrimoniul Comunei Corni se actualizează ori de câte ori intervin evenimente de natură juridică și se publică pe pagina de internet a comunei Corni, în secțiunea dedicată acestui statut. 

 

 

CAPITOLUL VII

Serviciile publice existente

 

Art. 15. - Serviciile comunitare de utilități publice furnizate la nivelul Comunei Corni sunt, după caz: 

a) serviciul public de alimentare apă și canalizare, furnizat de Primaria Corni; 

b) serviciul public de salubrizare, furnizat de: SC LEONMAR S.R.L.; 

 

Art. 16. - Transportul și distribuția energiei electrice de pe raza teritorială a Comunei Corni sunt furnizate de  S.C. ELECTRICA S.A.

 

 

CAPITOLUL VIII

Atribuirea și schimbarea denumirilor de străzi, piețe și de obiective de interes public local

 

Art. 17. - (1) Comuna Corni, atribuie sau schimbă denumirile de: străzi, piețe și de obiective de interes public local, precum și pentru obiective și instituții de interes local aflate în subordinea sa, cu respectarea prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 63/2002 privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, aprobată cu modificări prin Legea nr. 48/2003, cu modificările și completările ulterioare. 

(2) În situația în care, prin proiectele de hotărâri ale consiliilor locale, se propune atribuirea ca denumire a unor nume de personalități ori evenimente istorice, politice, culturale sau de orice altă natură ori schimbarea unor astfel de denumiri, aceste hotărâri vor putea fi adoptate numai după ce au fost analizate și avizate de comisia de atribuire de denumiri județeană, respectiv a municipiului București, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 63/2002 privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, aprobată cu modificări prin Legea nr. 48/2003, cu modificările și completările ulterioare. 

(3) Schimbarea denumirilor instituțiilor publice și a obiectivelor de interes județean, se face prin hotărâre a consiliului județean, cu avizul consiliului local pe al cărui teritoriu administrativ sunt amplasate instituțiile și obiectivele în cauză, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 63/2002 privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, aprobată cu modificări prin Legea nr. 48/2003, cu modificările și completările ulterioare. 

 

CAPITOLUL IX

Societatea civilă, respectiv partidele politice, sindicatele, cultele și organizațiile nonguvernamentale care își desfășoară activitatea în unitatea administrativ-teritorială

 

Art. 18. - (1) Comuna Corni realizează un cadru de cooperare sau asociere cu organizații neguvernamentale, asociații și cluburi sportive, instituții culturale și artistice, organizații de tineret, în vederea finanțării și realizării unor acțiuni sau proiecte care vizează dezvoltarea comunității. 

(2) Comuna Corni acordă o atenție deosebită proiectelor culturale și educative cu caracter local, regional, național, european și internațional, care se încadrează în strategia de dezvoltare a unității administrativ- teritoriale. 

(3) Comuna Corni poate acorda finanțări nerambursabile de la bugetul local, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare. 

(4) Lista cu denumirea principalelor organizații neguvernamentale care își desfășoară activitatea pe raza teritorială a Comunei Corni se regăsește în anexa nr. 12 la prezentul statut. 

 

Art. 19. - (1) Pe teritoriul Comunei Corni își desfășoară activitatea 5 (cinci) partide politice sau organizații aparținând minorităților naționale, înființate în condițiile Legii partidelor politice nr. 14/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare. 

(2) Lista partidelor politice care își desfășoară activitatea în Comuna Corni se găsește în anexa nr. 12 la prezentul statut. 

 

Art. 20. - (1) În Comuna Corni își desfășoară activitatea următoarele culte religioase: Cultul creștin orthodocs. 

(2) Lista cu denumirile lăcașelor aparținând cultelor religioase prevăzute la alin. (1) se regăsește în anexa nr. 12 la prezentul statut. 

 

CAPITOLUL X

Participare publică

 

Art. 21. - Populația din Comuna Corni este consultată și participă la dezbaterea problemelor de interes local sau județean, după caz, astfel: 

a) prin intermediul referendumului local, organizat în condițiile legii; 

b) prin intermediul adunărilor cetățenești organizate pe sate, în mediul rural, și pe cartiere și/sau zone ori străzi, în mediul urban, după caz; 

c) prin dezbaterile publice asupra proiectelor de acte administrative; 

d) prin participarea la ședințele consiliului local sau județean, după caz; 

e) prin alte forme de consultare directă a cetățenilor, stabilite prin regulamentul de organizare și funcționare al consiliului. 

 

Art. 22. - (1) În funcție de obiectul referendumului local, modalitatea de organizare și validare a acestuia se realizează cu respectarea prevederilor Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, cu modificările și completările ulterioare sau ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare, după caz. 

(2) Referendumul local se poate organiza în toate satele și localitățile componente ale comunei sau orașului ori numai în unele dintre acestea. 

 

CAPITOLUL XI

Cooperare sau asociere

 

Art. 23. – Comuna Corni se asociază sau cooperează, după caz, cu persoane juridice de drept public sau de drept privat române sau străine, în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public local cu respectarea prevederilor art. 89 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare. 

 

Art. 24. - (1) Comuna Corni aderă la asociații naționale și internaționale ale autorităților administrației publice locale, în vederea promovării unor interese comune. 

(2) Lista cu denumirea înfrățirilor, cooperărilor sau asocierilor încheiate de Comuna Corni se regăsește în anexa nr. 13 la prezentul statut. 

 

Art. 25. - Programele, proiectele sau activitățile, după caz, a căror finanțare se asigură din bugetul local, prin care se promovează/consolidează elemente de identitate locală de natură culturală, istorică, obiceiuri și/sau tradiții, se regăsesc în anexa nr. 14 la prezentul statut. 

 

CAPITOLUL XII

Dispoziții tranzitorii și finale

 

Art. 26. - Anexele nr. 1-14 fac parte integrantă din prezentul statut, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local/Județean nr. . . . . ./ . . . . . 

 

Art. 27. - Orice modificare care are ca obiect modificarea Statutului Comunei Corni sau a anexelor acestuia se realizează numai prin hotărâre a autorității deliberative. 

 

Art. 28. - Anexa nr. 11 la prezentul statut se actualizează ori de câte ori intervin evenimente de natură juridică. 

 

Art. 29. - Prezentul statut și anexele acestuia, cu excepția celei prevăzute la art. 28 se actualizează, în funcție de modificările și completările apărute la nivelul elementelor specifice ale acestora, cel puțin o dată pe an. 


 

 

ANEXA Nr. 1.a la statutul Comunei Corni

 

Modelul stemei Comunei Corni

 

Nefiind aprobată prin Hotărâre a Guvernului, stema și documentația nu sunt prezentate.

 


 

 

ANEXA Nr. 1.b la statutul Comunei Corni

 

Modelul steagului Comunei Corni

 

 

Nefiind aprobat prin Hotărâre a Guvernului, steagul și documentația nu sunt prezentate.
 

ANEXA Nr. 1.c la statutul Comunei Corni 

 

Modelul imnului Comunei Corni

 

 

Nefiind aprobat prin Hotărâre a Consiliului Local, imnul și versurile nu sunt prezentate.

 

 
 

ANEXA Nr. 2 la statutul Comunei Corni

 

Prezentarea grafică și descriptivă, respectiv suprafețele intravilanului și a extravilanului pe fiecare dintre localități

 

 

Art. 1. Suprafața totală a Comunei Corni este de 5417 Ha

 

Art. 2.  În funcție de amplasare, suprafața Comunei Corni are:

a)  intravilan 307,58 Ha

b) extravilan 5109,42 Ha

 

Art. 3. Suprafața Comunei Corni pe satele componente: 

a) Satul Corni intravilan 118,58 Ha

                      extravilan

b) Satul Măcișeni intravilan 115,88 Ha

                            extravilan

c) Satul Urlești intravilan 73,12 Ha

                        extravilan

 

 Extravilanul in curs de definitivare!

 

 


 

 

 

ANEXA Nr. 3 la statutul Comunei Corni 

 

Hidrografia, flora, fauna și tipul solurilor de la nivelul Comunei Corni

 

I. Hidrografia comunei Corni este reprezentată, după caz, de următoarele râuri, lacuri etc. 

Art.1 Râuri 

(1) Râul Suhurlui cu o suprafață de 133700 mp, pe teritoriul comunei Corni;

(2) Râul Perișani cu o suprafață de 131800 mp pe teritoriul comunei Corni;

(3) Râul Gologanul cu o suprafață de 130300 mp pe teritoriul comunei Corni;

(4) Râul Valea Rea cu o suprafață de 1000 mp pe teritoriul comunei Corni.

 

Art. 2 Lacuri 

(1) Iazul Urlești cu o suprafață de 0,386 ha.

 

II. Flora comunei Corni este reprezentată, în principal de:

Art. 3 Specii de plante: 

a) salcâm (Robinia pseudoacacia), 

b) stejar brumăriu (Quercus pedunculiflora), 

c) frasin (Fraxinus excelsior) ș.a..

 

Art. 4. Arbuștii sunt reprezentați de:

a)  păducel (Crataegus monogyna), 

b) măceș (Rosa canina), 

c) porumbar (Prunus spinosa), 

d) corn (Cornus mas),

e) soc (sambucus nigro)

 

Art. 5.  Specii erbacee cum ar fi:

a) bărboasa (Botrichloa ischaemum), 

b) păiușul (Festuca valesiaca),

c) pirul (Agropyrum repens), 

d) pelinița (Artemisia austriaca) etc. 

 

Art. 6. Demne de amintit sunt și unele specii cu virtuți medicinale: 

a) mușețelul, 

b) cimbrișorul, 

c) coada șoricelului ș.a.

 

 

III. Fauna care trăiește pe teritoriul comunei Corni  este reprezentată, în principal de:

Art. 7. Zonele împădurite sunt reprezentate de:

a) mistreț (Sus scrofa), 

b) vulpe (Vulpes vulpes), 

c) bursuc (Meles meles), 

d) arici (Erinaceus europaeus), 

e) coțofană (Pica pica), 

f) graur (Sturnus vulgaris), 

g) fazan (Phasianus colchicus) etc. 

 

Art. 8. Fauna pajiștilor este dominată de rozătoare: 

a) șoarecele de stepă (Sicista subtilis), 

b) popândăul (Citellus citellus), 

c) iepure (Lepus europaeus). 

 

Art. 9. Insecte:

a) cărăbușul de stepă, 

b) greierele 

 

Art. 10 . Păsări:

a) potârnichea, 

b) prigoria .

 

 


 

ANEXA Nr. 4 la statutul Comunei Corni 

 

 

Datele privind înființarea comunei Corni, prima atestare documentară, precum și evoluția istorică

 

Art. 1  (1) Satul Corni este atestat la 8 mai 1637. 

(2) Se pare că numele satului provine de la numele unui arbore „cornul”. Această explicație dată numelui localității nu trebuie neglijată pentru că la vest de satul Corni se află satul Măcișeni al cărui nume se pare că provine de la numele unui arbust, „măceșul”.

(3)  În 1780, mai jos de satul Corni era satul Perișeni al cărui nume provine de la apelativul „păr”. Pârâul care trece prin acest sat se numește și astăzi Perișeni.

 

Art. 2  (1) Satul Măcișeni este atestat documentar la 8 martie 1513, iar toponimul provine de la arbustul „măceș”, numit și „trandafir sălbatic”. 

(2) În trecut, localitatea era cunoscută sub numele de „locul cu măceși”.

 

Art. 3  (1) Satul Urlești este atestat documentar la 18 iunie 1764, numele satului provenind de la un anume „Urlea”. 

(2) Unii istorici consideră că numele satului s-ar explica prin onomasticul „Orlea”, de influență slavă, care înseamnă „vultur”.

 

 

 

 

 

 


 

ANEXA Nr. 5 la statutul Comunei Corni 

 

 

Componența și structura populației comunei Corni, defalcate pe localități componente

 

Art. 1 (1) Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Corni se ridică la 2.066 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 2.495 de locuitori.

(2)  Majoritatea locuitorilor sunt români (98,06%). 

(3) Pentru 1,94% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.

 

Art. 2   (1) Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (97,92%). (2) Pentru 1,94% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.[11]

 

Art. 3. Structura:

 

(1) Corni -  813 persoane, din care 414 bărbați și 399 femei;

(2) Măcișeni  - 759 persoane, din care 407 bărbați și 382 femei;

(3) Urlești 458 persoane, din care 233 bărbați și 225 femei.

 

 

 


 

 

ANEXA Nr. 6.a la statutul Comunei Corni 

 

 

Componența nominală, perioada/perioadele de exercitare a mandatelor aleșilor locali de la nivelul Comunei Corni, precum și apartenența politică a acestora, începând cu anul 1992

 

 

PRIMARI

a) mandatul 1992-1996 

 

Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă

0

1

2

3

4

1.

Grigore MIRON

PNL

1992-1996

 

 

b) mandatul 1996-2000 

 

Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă

0

1

2

3

4

1.

Vasilică PINTILIE

CD

1996-2000

 

 

c) mandatul 2000-2004 

 

Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă

0

1

2

3

4

1.

Dumitru AMUS

01.07.1950

APP

 

 

 

 

d) mandatul 2004-2008 

 

Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă

0

1

2

3

4

1.

Vasile PRODAN

13.10.1956

PD

2004-2008

 

 


 

e) mandatul 2008-2012 

 

Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă

0

1

2

3

4

1.

Vasile PRODAN

13.10.1956

PD-L

2008-2012

 

 

f) mandatul 2012-2016 

 

Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă

0

1

2

3

4

1.

Vasile PRODAN

13.10.1956

PD-L

2012-2016

 

 

g) mandatul 2016-2020 

 

Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă

0

1

2

3

4

1.

Vasile PRODAN

13.10.1956

PNL

2016-2020

 

 

 

h) mandatul 2020-2024 

 

Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă

0

1

2

3

4

1.

Vasile PRODAN

13.10.1956

PNL

2020-01.03.2022

2.

Petrișor-Lică MOHORIA

PNL

01.03.2022- prezent

 


 

ANEXA Nr. 6.b la statutul Comunei Corni 

 

 

Componența nominală, perioada/perioadele de exercitare ale mandatelor aleșilor locali de la nivelul Comunei Corni, precum și apartenența politică a acestora, începând cu anul 1992

 

I. CONSILIERI LOCALI

a) mandatul 1992-1996 

 


Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă


0

1

2

3

4


1.

Neculai ICHIM

20.07.1946

FSN



2.

Costache PRODAN


FSN



3.

Ștefan ANDREI




 

4.

Manea TALPĂU

06.03.1943

 

 

 

5

Gheorghe I.CRISTEA

 

 

 

 

6.

Coman TURTURICĂ

 

 

 

 

7.

Costache MOCANU

 

 

 

 

8.

Mihalache RADU

 

 

 

 

9.

Costică GOGA

 

 

 

 

10.

Irimia PRODAN

 

 

 

 

11.

Costică STĂNESCU

 

 

 

 

 

b) mandatul 1996-2000 

 


Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă


0

1

2

3

4


1.

Neculai ICHIM

20.07.1946

PDSR



2.

Ghiorghe ICHIM

26.11.1955

PDSR



3.

Vasile ALECSANDRU

14.11.1957

PSM


 

4.

Eugen DUMITRESCU

25.09.1949

CD

 

 

5

Gheorghe MIRON

26.11.1955

CD

 

 

6

Costache MOCANU

 

CD

 

 

7

Vasilica PINTILIE

 

CD

 

 

8

Manole CUCU

 

PD(FSN)

 

 

9

Ștefan ANDREI

 

PD(FSN)

 

 

10

Dumitru AMUS

 

PDAR

 

 

11

Manea TALPĂU

06.03.1943

PDAR

 

 


 

c) mandatul 2000-2004 

 


Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă


0

1

2

3

4


1.

Manea TALPĂU

06.03.1943

APP



2.

Xenofonte AVRAM

15.10.1950

APP



3.

Ion GHINIEȘ

06.08.1956

APP


 

4

Gheorghe MIRON

26.11.1955

PD

 

 

5

Neculai ICHIM

20.07.1946

PD

 

 

6

Vasile ALEXANDRU

14.11.1957

PD

 

 

7

Eugen DUMITRAȘCU

25.09.1949

CDR

 

 

8

Maricel RADU

05.07.1950

PC

 

 

9

Vasile PRODAN

13.10.1956

PUNR

 

 

10

Emil TOMA

03.11.1969

PSD

 

 

11

Lică LAZĂR

30.03.1958

PNL

 

 

 

 

 

 

d) mandatul 2004-2008 

 


Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă


0

1

2

3

4


1.

Vasile ALECSANDRU


PSD



2.

Gheorghe MIRON

26.11.1955

PSD



3.

Dumitru AMUS


PSD


 

4

Vasile PRODAN

 

PD

 

 

5

Manole CUCU

 

PD

 

 

6

Vasilică PINTILIE

 

PD

 

 

7

Ioana CUCU

 

PD

 

 

8

Ion BOBEICĂ

 

PUR

 

 

9

Emil TOMA

 

PUR

 

 

10

Lică LAZĂR

30.03.1958

PNL

 

 

11

Eugen DUMITRAȘCU

25.09.1949

PNTCD

 

 


 

e) mandatul 2008-2012 

 


Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă


0

1

2

3

4


1.

Vasile ALECSANDRU


PD-L



2.

Dumitru AMUS


PSD



3.

Ion BOBEICĂ


PC


 

4

Georgică COSTIN

 

PNL

 

 

5

Eugen DUMITRAȘCU

25.09.1949

PD-L

 

 

6

Petre-Valentin MIRON

 

PD-L

 

 

7

Petrișor-Lică MOHORIA

 

PD-L

 

 

8

Dumitrache MIRON

 

PC

 

 

9

Vasilică PINTILIE

 

PC

 

 

10

Vasile PRODAN

 

PD-L

 

 

11

Costică STĂNESCU

 

PC

 

 

 

f) mandatul 2012-2016 

 


Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă


0

1

2

3

4


1.

Dumitru AMUS


USL



2.

Zanfira AVRAM


USL



3.

Ion BOBEICĂ


USL


 

4

Georgică COSTIN

 

APP(Alianta pentru Progres)

 

 

5

Eugen DUMITRAȘCU

25.09.1949

APP

 

 

6

Doinița MIRON

 

PER

 

 

7

Petre-Valentin MIRON

 

APP

 

 

8

Petrișor-Lică MOHORIA

 

APP

 

 

9

Răducu MUNTEANU

 

APP

 

 

10

Dan TALPĂU

 

APP

 

 

11

Vasile TOMA

 

Partidul Poporului Dan Diaconescu

 

 

 

 

 

 

 


 

g) mandatul 2016-2020 

 


Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă


0

1

2

3

4


1.

Dumitru AMUS


PSD



2.

Zanfira AVRAM


PNL



3.

Ion BOBEICĂ


PSD


 

4

Georgică COSTIN

 

PNL

 

 

5

Ion CRISTEA

 

PSD

 

 

6

Doinița MIRON

 

PNL

 

 

7

Petrișor-Lică MOHORIA

 

PNL

 

 

8

Răducu MUNTEANU

 

PNL

 

 

 9

Dan TALPĂU

 

PNL

 

 

10

Vasile TOMA

 

PSD

 

 

11

Costică STĂNESCU

 

PSD

 

 

 

h) mandatul 2020-2024

 


Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă


0


2

3

4








1

Petrișor-Lică MOHORIA

14.06.1978

PNL



2.

Roxana-Oana MIRON

24.04.1982

PNL


 

3

Georgică COSTIN

05.12.1959

PNL

 

 

4

Mihai-Săndel RUSU 

08.02.1979

PNL

 

 

5

Doinița MIRON 

25.07.1951

PNL

 

 

6

Grigoriță-Florin ONEȚ 

29.12.1975

PNL

 

 

 

Răducu MUNTEANU 

 

PNL

23.12.2020

 

7

Dumitru AMUS 

01.07.1950

PSD

 

 

8

Ion CRISTEA 

18.05.1955

PSD

 

 

9

Costică STĂNESCU 

22.04.1967

PSD

 

 

10

Fănel STAMATIN 

08.02.1972

PSD

 

 

11

Gheorghe STAVĂR 

13.08.1969

PSD

 

 

 

Ioan TOMA

 

PSD

23.12.2020

 

 

 

 

 


 

II. VICEPRIMARI AI CONSILIILOR LOCALE

 

a) mandatul 1992-1996 

 


Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă


0

1

2

3

4


1.

Costică PRODAN

06.05.1960

PNL

1992-1996

 

 

b) mandatul 1996-2000 

 


Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă


0

1

2

3

4


1.

Vasilică PINTILIE

01.05.1952

CDR

1996-2000

 

 

c) mandatul 2000-2004 

 


Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă


0

1

2

3

4


1.

Vasile ALECSANDRU

14.11.1957

PSM

2000-2004

 

 

d) mandatul 2004-2008 

 


Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă


0

1

2

3

4


1.

Vasilică PINTILIE

01.05.1952

PD

2004-2008

 

 

e) mandatul 2008-2012 

 


Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă


0

1

2

3

4


1.

Vasile ALECSANDRU

14.11.1957

PSD

2008-2012

 

 


 

f) mandatul 2012-2016 

 


Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă


0

1

2

3

4


1.

Dan TALPĂU

01.03.1964

APP

2012-2016

 

 

g) mandatul 2016-2020 

 


Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă


0

1

2

3

4


1.

Petrișor-Lică MOHORIA

13.06.1978

PNL

2016-2020

 

 

h) mandatul 2020-2024

 


Nr.

crt.

Nume și prenume

Data nașterii

Apartenența politică

Perioadă


0

1

2

3

4


1.

Petrișor-Lică MOHORIA

13.06.1978

PNL

2020- prezent

 


 

ANEXA Nr. 7 la statutul Comunei Corni

 

 

Procedura privind acordarea titlului de "Cetățean de onoare al Comunei Corni, respectiv a "Certificatului de Fiu/Fiică al/a Comunei Corni"

 

Art. 1. - Titlul de "Cetățean de onoare al Comunei Corni", denumit în continuare Titlu reprezintă cea mai înaltă distincție acordată de către Consiliul  Local al Comunei Corni.

Art. 2. - Certificatul de "Fiu/fiică al/a Comunei Corni", denumit în continuare Certificat reprezintă distincția acordată de către Consiliul Local al Comunei Corni al persoanelor născute în Comunei Corni, la împlinirea vârstei de 18 ani. 

Art. 3. - Titlul și Certificatul se pot acorda la inițiativa: 

a) primarului; 

b) consilierilor locali; 

c) unui număr de cel puțin 5% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în Comuna Corni. 

Art. 4. - Acordarea Titlului și a Certificatului nu este condiționată de cetățenie, naționalitate, vârstă, domiciliu, sex, religie, apartenență politică. 

Art. 5. - Titlul și Certificatul au următoarele caracteristici: 

a) sunt personale; 

b) sunt netransmisibile; 

c) reprezintă un drept al titularului; 

d) au valabilitate nedeterminată. 

Art. 6. - Sunt îndreptățite să fie propuse pentru acordarea Titlului categoriile de persoane sau personalități care se găsesc în una din următoarele situații: 

a) personalități cu recunoaștere locală, națională sau internațională care și-au pus amprenta asupra dezvoltării Comunei Corni și a imaginii acesteia; 

b) personalități care, prin realizările lor deosebite, au făcut cunoscut numele Comunei Corni în țară și străinătate; 

c) persoane care, prin acțiunile lor, au preîntâmpinat producerea de evenimente deosebit de grave sau prin sacrificiul suprem au salvat viețile concetățenilor lor, Comunei Corni;

d) persoane care, prin acțiunile lor dezinteresate (donații, acțiuni umanitare etc.), au produs o îmbunătățire simțitoare a condițiilor de viață a locuitorilor Comunei Corni; 

e) foști deținuți politici sau veterani de război care prin activitatea lor ulterioară au un aport la realizarea unei imagini pozitive a Comunei Corni în lume; 

f) sportivi din Comunei Corni care au obținut rezultate deosebite în competiții sportive internaționale; 

g) alte situații stabilite prin regulamentul de organizare și funcționare al consiliului local. 

Art. 7. - Nu pot deține Titlul persoanele care se găsesc în una din următoarele situații: 

a) condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă pentru infracțiuni contra statului, crime împotriva umanității, fapte penale; 

b) care au dosare pe rol, în cauze care ar leza imaginea Titlului; propunerea se va face după clarificarea situației juridice. 

Art. 8. - (1) Persoanele prevăzute la art. 3 solicită acordarea Titlului sau a Certificatului prin depunerea unui dosar la Comuna Corni. 

(2) Dosarul prevăzut la alin. (1) cu privire la acordarea Titlului cuprinde cel puțin următoarele înscrisuri: 

a) actul de identitate (copie vizată în conformitate cu originalul); 

b) curriculum vitae (în original); 

c) certificat de cazier judiciar (în original); 

d) actul de deces al celui propus, după caz (copie vizată în conformitate cu originalul). 

(3) Dosarul prevăzut la alin. (1) cu privire la acordarea Certificatului cuprinde cel puțin următoarele înscrisuri: 

a) actul de identitate (copie vizată în conformitate cu originalul); 

b) curriculum vitae (în original). 

(4) Persoanele prevăzute la art. 3, după înregistrarea dosarului, depun la secretarul general al Comunei Corni, proiectul de hotărâre de consiliu însoțit de referatul de aprobare și dosarul prevăzut la alin. (2) sau (3)

(5) Proiectul de hotărâre prevăzut la alin. (4) este înscris pe ordinea de zi a ședințelor consiliului dacă sunt îndeplinite prevederile art. 136 alin. (8) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare. 

(6) Proiectul de hotărâre prevăzut la alin. (4) este dezbătut în ședință ordinară sau extraordinară. 

(7) Hotărârea privind acordarea Titlului sau a Certificatului, după caz, se adoptă cu majoritatea absolută a consilierilor consiliului local. 

(8) Propunerile respinse nu pot fi reintroduse în dezbatere pe perioada mandatului în curs. 

(9) Decernarea Titlului se face de către primarul Comunei Corni, în cadrul ședințelor ordinare sau extraordinare ale Consiliului  Local . 

(10) Acordarea Certificatului se face de către primarul Comunei Corni,în cadrul unei festivități care se organizează de către primar. 

Art. 9. - Înmânarea Titlului se realizează după cum urmează: 

a) președintele de ședință anunță festivitatea ce urmează să se desfășoare; 

b) primarul Comunei Corni  prezintă referatul de aprobare care a stat la baza propunerii Hotărârii Consiliului Local nr. . . . ./ . . . . . .

c) primarul Comunei Corni, înmânează diploma de "Cetățean de onoare al Comunei Corni" persoanei laureate sau persoanei care o reprezintă; 

d) ia cuvântul persoana laureată sau reprezentantul acesteia; 

e) pot să ia cuvântul și alte persoane prezente care doresc să sublinieze pe scurt meritele laureatului; 

f) laureatul sau, după caz, persoana care îl reprezintă este invitat/ă să scrie câteva rânduri în Cartea de onoare a Comunei Corni.

Art. 10. - Deținătorii în viață ai Titlului dobândesc următoarele drepturi specifice: 

a) dreptul de a lua cuvântul în ședințele Consiliului Local al Comunei Corni  la dezbaterea materialelor care privesc întreaga comunitate; 

b) dreptul de a participa la toate manifestările desfășurate sub patronajul Consiliului Local al Comunei Corni sau în care acesta este coorganizator; 

c) dreptul de a călători gratuit pe toate mijloacele de transport în comun din Comuna Corni 

d) dreptul de a participa gratuit la toate manifestările cultural- sportive organizate de instituțiile aflate în subordinea consiliului local; 

e) alte drepturi stabilite prin regulamentul de organizare și funcționare al Consiliului Local al Comunei Corni.

Art. 11. - Drepturile prevăzute la art. 6 încetează în următoarele situații: 

a) decesul titularului; 

b) retragerea Titlului. 

Art. 12. - Titlul se retrage în următoarele situații: 

a) atunci când ulterior decernării apar incompatibilitățile prevăzute la art. 7 lit. a)

b) atunci când persoana laureată produce prejudicii de imagine sau de altă natură Comunei Corni , locuitorilor săi sau țării.

Art. 13. - Retragerea Titlului se face de către Consiliul  Local al Comunei Corni, după următoarea metodologie: 

a) este sesizat Consiliul  Local al Comunei Corni  de către persoanele menționate la art. 3; 

b) dezbaterea cazului se va face în cadrul comisiilor consiliului local; 

c) retragerea Titlului se va face prin hotărâre a consiliului  local, adoptată cu majoritate absolută, cu aplicarea prevederilor art. 8 pentru dezbaterea candidaturii; 

d) la ședința consiliului va fi invitat deținătorul Titlului, iar dacă va fi prezent i se va acorda cuvântul, la solicitarea sa. 

Art. 14. - Cetățenii de onoare au datoria de a promova imaginea Comunei Corni. 

Art. 15. - Fiecare Cetățean de onoare va planta un copac pe care va fi aplicată o plăcuță cu numele acestuia. 

Art. 16. - Informațiile publice referitoare la "cetățenii de onoare" vor fi publicate și în format electronic pe pagina de internet a  Comunei Corni. 

Art. 17. - Legitimarea cetățenilor de onoare sa va face în baza unui înscris denumit brevet, semnat de către primarul Comunei Corni.

 

 

 

 

 

 


 

ANEXA Nr. 8.a la statutul Comunei Corni 

 

Rețeaua rutieră

 

 

A. Drumuri de interes național 

 

Art. 1 Autostrăzi 

                    Nu  sunt autostrăzi pe teritoriul Comunei Corni.

 

Art. 2 Drumuri expres 

                    Nu sunt drumuri expres pe teritoriul Comunei Corni. 

 

Art. 3 Drumuri internaționale E... 

                    Nu sunt drumuri internaționale pe teritoriul Comunei Corni.

   

Art. 4 Drumuri naționale principale 

                     Nu sunt drumuri naționale principale pe teritoriul Comunei Corni. 

 

Art. 5 Drumuri naționale secundare 

                    Nu sunt drumuri naționale secundare pe teritoriul Comunei Corni. 

 

B. Drumuri de interes județean 

 

Art. 6 Comuna Corni  este  tranzitată de la est( intersecție  drum national 24 D Bârlad Galați) spre  vest (intersectia DJ 251 C - Valea Mărului) de  Drumul județean  251 G pe  o  distanță de  11,5  km.

 

Art. 7  Dj 251F cu o lungime de 8 km

 

C. Drumuri de interes local 

 

1. Drumuri comunale 

Art. 8 Drumuri din  intravilanul   celor  trei  localitati   componente  comunei  = 15 km

UAT Comuna Corni

 

Art. 9  Drumuri vicinale 

(1) DC 14  - 2 km

(2) DC 12  - 2,57km

 

Art. 10 Străzi 

 

In curs de eleborare Nomenclatorul stradal.

 


 

 

ANEXA Nr. 8.b la statutul Comunei Corni

 

Rețeaua feroviară

 

 

Art. 1 Nu există rețea de căi ferate pe teritoriul Comunei Corni.


 

 

ANEXA Nr. 8.c la statutul Comunei Corni

 

Rețeaua de căi navigabile interioare și porturi

 

Art. 1. Nu există rețea de căi navigabile interioare și porturi pe teritoriul Comunei Corni.


 

 

 

ANEXA Nr. 8.d la statutul Comunei Corni 

 

Rețeaua de aeroporturi

 

Art. 1. Nu există rețea de aeroporturi pe teritoriul Comunei Corni.


 

 

ANEXA Nr. 8.e la statutul Comunei Corni

 

Rețeaua de transport combinat

 

Art.1. Nu există rețea de transport combinat pe teritoriul Comunei Corni.

 

 


 

 

ANEXA Nr. 9 la statutul Comunei Corni 

 

Principalele instituții din domeniul educației, cercetării, culturii, sănătății, asistenței sociale, presei, radioului, televiziunii și altele asemenea

 

  1. Instituții din domeniul educației și cercetării 

a) Școala Gimnazială Nr. 1, Sat Corni, cu personalitate juridică;

b) Școala Gimnaziala Măcișeni, fără personalitate juridică (structură școlară arondată, subordonată unității școlare Sc. Gimnazială  Nr. 1, sat Corni);

c) Școala Gimnazială, Sat Urlești (clădire în conservare);

d) Grădinița cu program normal, sat Corni, unitate de învățământ fără personalitate juridică (structură școlară arondată, subordonată Sc. Gim. Corni);

e) Grădinița cu program normal, sat Măcișeni, unitate de învățământ fără personalitate juridică (structură școlară arondată, subordonată Sc. Gim. Corni)

 

 

  1. Instituții din domeniul culturii 

a) Cămin cultural, Sat Corni;

b) Cămin cultural sat Urlești ( structură arondată);

c) Biblioteca comunală.

                

  1. Instituții din domeniul sănătății 

a) C.M.I. Dr. Boldea Valentin (medicină generală);

b) C.M.I. Dr. Condurache Florentina (stomatolog);      

c) SC ELIXIR SRL- farmacie.

 

 

IV. Instituții din domeniul asistenței sociale   

Nu sunt.

 

 


 

 

ANEXA Nr. 10 la statutul Comunei Corni

 

Principalele funcțiuni economice, capacități de producție diversificate din sectorul secundar și terțiar, precum și din agricultură

 

Art. 1. Dezvoltarea viitoare a bazei economice, se va axa și în continuare pe agricultură – în principal (cultura cerealelor, zootehnie) prin realizarea unei exploatări eficiente și moderne a terenurilor agricole și pe industrie – în secundar. În acest sens se impune:

(1) Ameliorarea calității solurilor prin întreținerea lucrărilor de irigații-desecări și îndeosebi a celor de combatere a eroziunii; realizarea acestor lucrări poate conduce la crearea de noi locuri de muncă;

(2)  Îmbunătățirea performanțelor din agricultură prin creșterea gradului de mecanizare și organizarea eficientă a activității de service pentru utilajele agricole;

 

Art. 2. (1) Baza economică a comunei ar putea fi completată cu activități de:

a) mică industrie, 

b) de prelucrare, 

c) semiprocesare sau depozitare a produselor agricole, ateliere meșteșugărești.

(2) Și în domeniul serviciilor, numărul actual al locurilor de muncă ar putea fi suplimentat prin extinderea unor servicii legate de activitatea agricolă, sau pentru deservirea populației în domeniul:

a) social-cultural, 

b) comercial,

c)  întreținere și reparare a bunurilor casnice.

 

Art. 3. (1) În ideea promovării activităților de mică industrie și a încurajării micilor întreprinzători în domeniul activităților economice se poate observa un reviriment, propunem în acest sens încurajarea în viitor a acestora, îndrumarea și canalizarea spre genul de activități care ar putea aduce comunei beneficii.

(2) Realizarea acestor obiective ar putea stopa într-o măsură considerabilă migrarea tineretului din comună și în general, creșterea gradului de atractivitate a localității.

 

Art. 4. Un alt domeniu economic potențial de dezvoltare în cadrul comunei îl constituie silvicultura, având ca obiecte mai importante:

a)  întreținerea și conservarea vegetației forestiere,

b)  valorificarea produselor accesorii ale pădurii,

c)  împădurirea suprafețelor cu limitări severe pentru arabil, puternic expuse proceselor de eroziune.

 

Art. 5. (1) Conform datelor furnizate de către Direcția Generală pentru Agricultură și Industrie Alimentară Galați programul de culturi previzionat pentru comuna Corni pentru perioada 2007-2010 este: 

a) producţia de grâu de                              3.500 tone;

b) producţia de porumb                              3.900 tone; 

c) producţia de floarea soarelui de            1.600 tone; 

(2) Prognoza efectivelor de animale, pentru aceeaşi perioadă, este:

a) pentru bovine de la 545 capete în 2008 

la 580 capete în 2010;

b) pentru porcine de la 450 capete în 2008 

la 600 capete în 2010;

c) pentru ovine şi caprine de la 1.765 capete în 2008 

la 2.000 capete în 2010;

d) pentru păsări de la  9.400 capete în 2008 

la 12.000 capete în 2010;

(3) Proporțional cu efectivele de animale va crește și producția animală pe aceeași perioadă.

(4) Prelucrarea și comercializarea resurselor vegetale, ca și a produselor secundare animaliere (lână, piei etc.) pot reprezenta activități creatoare de locuri de muncă.

 

Art.6. (1) În cadrul activităților economice existente se propun măsuri de modernizare și reorganizare începând cu retehnologizarea și rentabilizarea capacităților existente, până la redistribuirea optimă în interiorul zonelor industriale.

(2) Un alt sector, azi slab dezvoltat în multe aspecte, îl reprezintă serviciile, atât pentru producție, cât și pentru populație. Extinderea acestor activități ar putea capacita forța de muncă excedentară tânără din comună.

 

 


 

 

ANEXA Nr. 11 la statutul Comunei Corni 

 

 

Inventarul bunurilor aflate în patrimoniul comunei Corni

 

 

 

I. Inventarul bunurilor imobile din domeniul public al Comunei Corni sunt cuprinse in anexa la HCL nr.14       din 04.07.2001 si HCL nr.7 din 18.02.2013.

 

II. Inventarul bunurilor imobile din domeniul privat al comunei Corni sunt cuprinse in anexa la HCL nr. 30 din 28.07.2003 si HCL nr.3 din 02.02.2016.

 

 


 

 

ANEXA Nr. 12 la statutul Comunei Corni 

 

Principalele entități privind societatea civilă, respectiv partidele politice, sindicatele, cultele, instituțiile de utilitate publică, precum și celelalte organizații nonguvernamentale, care au sediul sau punctul declarat că funcționează la nivelul Comunei Corni

 

 

I. Principalele organizații neguvernamentale 

Art.1. Pe raza Comunei Corni nu figurează înregistrate organizații non-guvernamentale.

 

II. Principalele partide politice 

Art.2. Partidele care au sediul pe raza Comunei Corni sunt:

a) Partidul Național Liberal

b) Partidul Social-Democrat

c) Uniunea Salvați România

d) PRO România

e) Partidul Ecologist Român

 

 

III. Principalele organizații sindicale sau asociații profesionale  

Art.3. Pe raza Comunei Corni nu sunt înregistrate structuri sindicale sau asociații profesionale.

 

IV. Cultele religioase 

Art.4. Principalele lăcașe de cult de pe raza Comunei Corni sunt:

a) Biserica Sf. Arh. Mihail si Gavril, Corni;

b) Biserica Sf. M. Mc Gheorghe, Măcișeni;

c) Biserica Sf. Ierarh. Nicolae, Urlești

 


 

 

 

 

ANEXA Nr. 13 la statutul Comunei Corni 

 

Lista cu denumirea înfrățirilor, cooperărilor sau asocierilor încheiate de Comuna Corni

 

 

Art.1. Comuna Corni este membră a structurilor:

a) Asociația Comunelor din România;

b) ADI ECOSERV;

c) ADI Apa-Canal Galați;

d) GAL Covurlui

 

 

 


 

 

 

 

ANEXA Nr. 14 la statutul Comunei Corni 

 

Programele, proiectele sau activitățile, după caz, a căror finanțare se asigură din bugetul local, prin care se promovează/consolidează elemente de identitate locală de natură culturală, istorică, obiceiuri și/sau tradiții

 

 

 







Nr. crt.

Denumirea programului, proiectului sau activității, după caz

Descrierea elementelor de identitate locală de natură culturală, istorică, obiceiurilor și/sau tradițiilor care se promovează/consolidează

Perioada în care se realizează


0

1

2

3


1.

Sărbătoarea “Floare de soc”

Ziua comunei

mai-iunie


2.

Hora satului

Dansul și cântecul popular

trimestrial

 

3

Ziua copilului

 

1 iunie

 

4

Obiceiuri și tradiții de Crăciun

 

decembrie