ANEXĂ la hotărârea nr. 260 din 14.06.2023

 

Anexa la HCL nr.______/ 2023

 

 

CONTRACT DE CESIUNE 

privind aprobarea preluării cu titlu gratuit de către Clubul Sportiv Municipal Deva a activității fotbalistice și a dreptului de participare în Campionatul Național de Fotbal în Sală LIGA 1, a echipei Fotbal Club Autobergamo, începând cu sezonul 2023-2024, a palmaresului acesteia, precum și a tuturor drepturilor federative sportive ale asociației

 

PĂRŢILE

CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL  DEVA, cu sediul în municipiul Deva, Piața Unirii, nr.4 județul Hunedoara, CIF: 41668229, structură sportivă de drept public, înființat de Municipiul Deva, prin Hotărârea Consiliului local nr.295/2019, nr. de identificare în Registrul sportiv HD/A1/00003/2019, email: clubsportivmunicipaldeva@gmail.com, prin Ardelean Nelu, Șef serviciu, în calitate de Cesionar, pe de o parte,

și

ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB AUTOBERGAMO, cu sediul în municipiul Deva, str. Sântuhalm, nr.146A, județul Hunedoara, CIF: 31963841, structură sportivă de drept privat, nr. de identificare în Registrul sportiv HD/A2/00135/2013 , email: contact @autobergamo.ro, prin Popa Dorin, Președinte , în calitate de Cedent, pe de altă parte,

am convenit încheierea prezentului contract de cesiune a activității sportive având clauzele de mai jos.

DEFINIȚII

1. Activitate sportivă – activitatea sportivă a echipei de fotbal în sală.                                                                                   2. Locul de participare în competiții – locul ocupat de echipa de fotbal ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB AUTOBERGAMO  în campionatul naționalde fotbal în sală   Liga 1.                                                                                                                                   3. Drepturile federative – totalitatea drepturilor pe care le are o structură sportivă potrivit legislației și Statutului, regulamentelor Federației Române de Fotbal, regulamentelor forurilor internaționale, inclusiv contribuțiile de formare și solidaritate.                                                                                                     

4. Contribuție de solidaritate - sumă compensatorie reprezentând 5% din indemnizația de transfer, repartizată cluburilor care au contribuit la instruirea unui jucător profesionist în perioada cât acesta a avut vârsta de 12 – 23 de ani.                                                                                                                                

5. Palmares – rezultatele, premiile, distincțiile, titlurile obținute de echipa de fotbal.                              6.  Părțile – Cesionarul și Cedentul.                                                                                                                       

7. Obligații sportive – obligații pecuniare pe care le are Cedentul față de sportivii echipei de fotbal, față de antrenorii și personalul sportiv al echipei de fotbal, față de Federația Română de Fotbal.

PREAMBUL

1. Cesionarul dorește preluarea echipei de fotbal cu intenția de a păstra continuitatea echipei de fotbal în sală, apreciind că este o obligația morală asigurarea condițiilor necesare pentru continuarea activității acesteia.

2. Cesionarul și Cedentul sunt de acord cu revitalizarea fotbalului în sală în municipiul Deva se poate face doar prin susținerea și implicarea autorităților locale, menținerea echipei de fotbal în sală   fiind  de interes local și național.

OBIECTUL CONTRACTULUI

1. Obiectul prezentului contract îl constituie preluare cu titlu gratuit, de către Cesionar, a activității fotbalistice și a dreptului de participare în competiții, respectiv în Campionatul Național de Fotbal în Sală Liga 1, începând cu sezonul 2023-2024, a echipei de fotbal în sală Asociatia Fotbal Club Autobergamo, a palmaresului echipei, precum și a tuturor drepturilor federative sportive ale Cedentului.

2. Preluarea activității sportive, a locului de participare în competiții și a drepturilor federative include transferul întregului palmares a echipei de fotbal.

3. Preluarea activității sportive, a locului de participare și a drepturilor federative conferă Cesionarului dreptul 

i) de a participa cu echipa de fotbal în Campionatul Național de Fotbal în Sală Liga 1, sezonul 2023-2024,          

ii). de a încasa toate drepturile care derivă din transferul jucătorilor, inclusiv contribuția de solidaritate,

iii) de a se folosi de palmaresul echipei de fotbal.

Cesiunea este definitivă și ireversibilă.

PREȚUL CESIUNII

1. Părțile convin ca cesiunea activității sportive, a locului de participare în competiții, respectiv în Campionatul Național de fotbal în sală liga 1, începând cu sezonul 2023-2024, a echipei de fotbal Asociația   Fotbal Club Autobergamo, a palmaresului echipei, precum și a tuturor drepturilor federative sportive ale Cedentului se face cu titlu gratuit, Cesionarul neavând nicio obligație față de Cedent.

OBLIGAȚIILE ŞI DREPTURILE PĂRŢILOR

1. Drepturile Cesionarului

1.1 Cesionarul are dreptul de a solicita Cedentului semnarea tuturor documentelor necesare în vederea înregistrării prezentei cesiuni la Federația Română de Fotbal.

1.2 Cesionarul are dreptul de a participa cu echipa de fotbal în Campionatul Național de fotbal în sală liga 1, sezonul2023-2024

1.3 Cesionarul are dreptul de a exercita toate drepturile federative sportive începând cu data semnării prezentului contract.

 

2. Obligațiile Cesionarului

2.1 Cesionarul se obligă să semneze toate documentele necesare în vederea înregistrării prezentei cesiuni la Federația Română de Fotbal.

3. Drepturile Cedentului

3.1 Cedentul are dreptul de a solicita Cesionarului semnarea tuturor documentelor necesare în vederea înregistrării prezentei cesiuni la Federația Română de Fotbal.

4. Obligaţiile Cedentului

4.1 Cedentul se obligă să semneze toate documentele necesare în vederea înregistrării prezentei cesiuni la Federația Română de Fotbal.

TRANSMITEREA DREPTURILOR

1. Cesiunea activității sportive, a locului de participare în competiții, respectiv în Campionatul Național de fotbal în sală liga 1, sezonul 2023-2024, a echipei de fotbal în sală, a palmaresului echipei, precum și a tuturor drepturilor federative sportive are loc la data semnării prezentului contract.

RĂSPUNDEREA CONTRACTUALĂ - GARANȚII

1. În caz de neexecutare a obligaţiei, partea în culpă datorează de daune – interese celeilalte.  Cedentul garantează Cesionarul că obligațiile sportive declarate, sunt toate obligațiile sportive pe care le are și pe care se obligă să le achite și nicio altă obligație sportivă nu este înregistrată la Cedent la data semnării prezentului contract.

FORŢA MAJORĂ

1. Forţa majoră exonerează de răspundere Părţile în cazul neexecutării parţiale sau totale a obligaţiilor asumate prin prezentul contract.

2. Prin forţă majoră se înţelege un eveniment independent de voinţa Părţilor, imprevizibil şi insurmontabil care împiedică Părţile să execute total sau parţial obligaţiile asumate.

3. Partea care invocă forţa majoră are obligaţia să o aducă la cunoştinţa celeilalte părţi, în scris, în maximum 5 (cinci) zile de la apariţie, iar dovada forţei majore, împreună cu avertizare asupra efectelor şi întinderii posibile a forţei majore, se va comunica în maximum 15 (cincisprezece) zile de la apariţie.

4. Data de referinţă este data ştampilei poştei / data de predare către Comitentul serviciului de curierat rapid a expediţiei.

5. Dovada va fi certificată de Camera de Comerţ şi Industrie sau alt organism abilitat de lege sau uzanţele comerciale.

6. Partea care invocă forţa majoră are obligaţia să aducă la cunoştinţa celeilalte părţi încetarea cauzei acesteia în maximum 15 (cincisprezece) zile de la încetare.

7. Dacă aceste împrejurări şi consecinţele lor durează mai mult de 6 (şase) luni, fiecare partener poate renunţa la executarea contractului pe mai departe. În nici un caz, nici una din părţi nu are dreptul de a cere despăgubiri de la cealaltă parte, dar ele au îndatorirea de a-i onora toate obligaţiile până la această dată.

ÎNCETAREA CONTRACTULUI

1. Prin comun acord Părţile pot conveni încetarea contractului.

2. Contractul poate înceta şi prin reziliere în cazul neexecutării culpabile de către una din Părţi.

3. Prezentul contract încetează și în cazul dizolvării, insolvabilității sau falimentul uneia dintre Părți.

NOTIFICĂRI SI COMUNICĂRI

1. Orice comunicare sau notificare adresată de una din Părţi celeilalte, va fi socotită ca valabil îndeplinită dacă este transmisă prin email, prin scrisoare la adresele prevăzute la punctul 1 al prezentului contract.

2. Părţile convin ca principalele modalităţi de schimb de informaţii va fi prin email şi vor folosi cu precădere acest mijloc de comunicare.

3. În cazul in care notificarea/comunicarea se face pe cale poştală sau servicii specializate de curierat, se va transmite cu scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire şi se consideră primită de destinatar la data menționată de oficiul poștal sau serviciul special de curierat pe confirmare.

4. Daca notificarea/comunicarea se trimite prin email, ea se consideră primită în prima zi lucrătoare după cea în care a fost expediată.

5. Notificările verbale nu se iau în considerare dacă nu sunt confirmate prin intermediul uneia din modalităţile prevăzute în prezentul articol.

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

1. Părțile se obligă să respecte dispozițiile legale privind protecția datelor cu caracter personal și să pună în aplicare măsuri tehnice și organizatorice de protejare a tuturor operațiunilor privitoare în mod direct sau indirect la datele cu caracter personal, care previn prelucrările neautorizate sau ilegale, precum și pierderea sau distrugerile accidentale sau ilegale.

2. Prelucrarea datelor se face cu scopul executării prezentului contract, comunicarea între Părți.

3. Datele cu caracter personal colectate și prelucrate sunt: nume, prenume, CNP, domiciliul, adresă email, nr. telefon, seria și numărul de carte de identitate, imaginea sportivilor și persoanelor care au obligații sportive față de Cedent.

4. Durata de păstrare a datelor se face pe durata existenței obligațiilor sportive + 5 ani.

5. Părțile declară ca sunt de acord cu colectarea prelucrarea și să păstrarea datelor personale și cu respectarea confidenţialității acestor date, conform legii.

 

CLAUZĂ DE CONFIDENȚIALITATE

Pârtile au convenit, de comun acord, următoarele obligații:

  1. Să nu folosească niciun fel de date sau informații confidențiale în alt scop, decât în legătură cu prezentul contract;
  2. Să păstreze secrete toate informațiile confidențiale, date și documente de care au luat cunoștința, sub orice forma, verbal ori pe orice suport, să nu le divulge nimănui și să asigure securitatea acestora prin mijloace de securitate pe care le aplica propriilor informații confidențiale, privind următoarele: obligațiile sportive evidențiate în Anexa 1;
  3. Să nu facă copii ale informației confidențiale sau să o reproducă în orice altă formă, în afară de cazul în care reproducerea are ca scop distribuirea informației către persoane care au accesul permis la aceasta; 
  4. Să nu permită accesul terțelor persoane la informațiile puse la dispoziție de către Părți sau să permită copierea lor de către o alta persoană fără autorizarea expresă a celeilalte Părți implicate;
  5. Să ia toate masurile de siguranță pentru ca orice persoană (angajat al uneia din Părți sau consultant independent) care ia cunoștință de informațiile confidențiale, să fie informată despre obligațiile pe care Părțile și le asumă prin acest articol și să le respecte.
  6. Pârtile sunt de acord cu divulgarea informațiilor confidențiale către:

- angajați ai Parților sau consultanți independenți, doar în legătura cu îndeplinirea prezentului contract

- instanța de judecată sau alt organ competent conform legii, în limitele stabilite de lege, cu obligația de a notifica Partea imediat ce ia cunoștința de o astfel de solicitare și să asigure asistență în legătură cu orice demers legal în vederea efectuării unei opoziții/contestații la o astfel de solicitare.

 

LEGEA APLICABILĂ ȘI SOLUŢIONAREA LITIGIILOR

1. Legea aplicabilă prezentului contract este legea română.

2. Litigiile care se vor naște din prezentul contract sau în legătură cu prezentul contract, inclusiv cele referitoare la validitatea, interpretarea, executarea sau desființarea lui vor fi soluționate pe cale amiabilă.

3. Părţile se vor putea adresa instanţei de judecată numai dacă soluţionarea litigiului pe cale amiabilă a eșuat.

4. Orice litigiu decurgând din sau în legătură cu acest antecontract, inclusiv referitor la validitatea, interpretarea, executarea sau desființarea lui, se va soluționa de instanța judecătorească competentă.

DISPOZIȚII FINALE

 

1. Prezentul contract reprezintă voința părților și înlătură orice altă înțelegere anterioară, verbală sau scrisă.

2. Prezentul contract s-a redactat în limba română în trei exemplare originale câte un exemplar pentru fiecare parte și un exemplar pentru a fi transmis Federației Române de Fotbal, azi, ………….., la sediul Cesionarului, fiecare pagină a actului  fiind semnată de Părți.

 

 

3. Pentru a fi valabilă, orice modificare/completare adusă contractului, trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii de formă ca şi prezentul contract, respectiv forma scrisă.

 

         CEDENT                                                                               CESIONAR

     ASOCIAȚIA  FOTBAL                                                    CLUBUL SPORTIV           

CLUB AUTOBERGAMO                                                      MUNICIPAL DEVA                         

                                               

       Președinte                                                                                Șef Serviciu

       Popa  Dorin                                                                              Ardelean Nelu

 

 

 

                                               Deva  la   _____________ 2023

 

 

INIȚIATOR ,                                                                                                   AVIZEAZĂ,

Primar,                                                                                                        Secretar general,

Nicolae-Florin Oancea                                                                                  Florina-Doris Visirin