România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport Direcţia administrarea domeniului public și privat - Serviciul administrare domeniu public şi privat

Direcția administrarea domeniului public și privat, prin Serviciul administrarea domeniului public și privat, din cadrul Primăriei municipiului Deva, analizând Referatul de aprobare prezentat de Primarul municipiului Deva, domnul Nicolae - Florin Oancea, din care reiese necesitatea şi oportunitatea adoptării unei hotărâri privind însușirea Raportului de evaluare întocmit de evaluatorul autorizat, membru ANEVAR, pentru proprietatea imobiliară de tip rezidențial - apartament 2 camere, din imobilul tip bloc de locuințe, situat în municipiul Deva, str. Mihai Viteazu, bl. Central Residence, sc. B, et.4, ap.22, județul Hunedoara, înscris în CF nr.62587-C1-U40, supunem atenției Consiliului local următoarele:

Comisia de evaluare a oportunității și/sau închirierii de imobile constituită în baza Hotărârii Consiliului local a municipiului Deva nr.188/2021, cu modificările și completările ulterioare, a încheiat procesul verbal de evaluare nr.2/27.01.2023, înregistrat la sediul instituției sub nr. 8367/27.01.2023, stabilind în acest sens că oferta depusă și înregistrată la sediul Primăriei municipiului Deva sub nr.3274/12.01.2023 de către Agenția Imobiliară Ovidiu este oportună, în sensul achiziționării  apartamentului cu 2 camere din imobilul situat în municipiul Deva, str. Mihai Viteazu, bl. Central Residence, sc. B, et.4, ap.22, județul Hunedoara, înscris în CF nr. 62587-C1-U40.

În vederea stabilirii oportunității acestei oferte, comisia a avut în vedere și următorul aspect: ,,Prin articolul 5 din Hotărârea Consiliului local nr.376/2019, cu modificările și completările ulterioare, s-a aprobat transmiterea în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, a unui imobil constând în bloc de locuințe, respectiv maximum 20 de unități locative, ce urmează a fi achiziționat sau construit din bugetul general al municipiului Deva, nu mai târziu de anul 2022”.

În vederea respectării angajamentului asumat față de Ministerul Apărării Naționale, comisia a stabilit în cadrul ședinței din data de 11.05.2022 că este oportună achiziționarea unui număr de 16 unități locative din cadrul imobilului – scară de bloc, situat în municipiul Deva, Aleea Streiului nr.62, iar în cadrul ședințelor din data de 10.06.2022, respectiv 29.08.2022 s-a considerat oportună achiziționarea a două unități locative în municipiul Deva – apartament cu 3 camere, str. Mihail Sadoveanu, respectiv apartament cu 2 camere, Aleea Streiului, nr.62, urmând a mai fi achiziționate alte două unități locative.

Luând în considerare adresa întocmită de Ministerul Apărării Naționale înregistrată la Primăria municipiului Deva sub nr.9747/31.01.2022 cu privire la posibilitatea ca diferența de locuințe să fie asigurată prin achiziționare de pe piața liberă, Primăria municipiului Deva a publicat în ziarele locale anunțul cu privire la intenția de a achiziționa unități locative.

Apartamentul mai sus menționat este proprietate imobiliară de tip rezidențial, situat într-un bloc de locuințe din municipiul Deva, str. Mihai Viteazu, bl. Central Residence, sc. B, et.4, ap.22, județul Hunedoara, înscris în CF nr. 62587-C1-U40 și este în suprafață construită de 94 mp, suprafața utilă de 70 mp, compus din vestibul cu suprafața utilă de 4,6 mp, baie cu suprafața utilă de 8,5 mp, cameră cu suprafața utilă de 25,4 mp, balcon cu suprafața utilă de 9,5 mp, boxă cu suprafața uitilă de 3,4 mp și cameră cu suprafața utilă de 18,9 mp și va fi utilizat în vederea aducerii la îndeplinire a obligațiilor asumate prin Hotărârea Consiliului local al municipiului Deva nr.376/2019, cu modificările și completările ulterioare.  

Ținând cont de cele menționate mai sus a fost întocmit Raportul de evaluare, de către societatea GAMA EVAL INVEST S.R.L, Deva, prin evaluator autorizat domnul Șendroni Mihai, membru ANEVAR, înregistrat la sediul Primăriei municipiului Deva sub nr. 22814/01.03.2023 pentru proprietate imobiliară de tip rezidențială - apartament 2 camere din imobilul tip bloc de locuințe din municipiul Deva, str. Mihai Viteazu, bl. Central Residence, sc. B, et.4, ap.22, județul Hunedoara, înscris în  CF nr. 62587-C1-U40. 

Concluzia evaluatorului autorizat membru ANEVAR asupra valorii de achiziționare a imobilului constă în abordarea prin valoarea de piață, determinând în acest sens faptul că, pentru proprietatea imobiliară de tip rezidențială - apartament 3 camere din imobilul tip bloc de locuințe din municipiul Deva, str. Mihai Viteazu, bl. Central Residence, sc.B, et.4, ap.22, județul Hunedoara, înscris în CF nr.62587-C1-U40,  valoarea este de 470.500,00 lei, respectiv valoarea de 6.721,43 lei/mp.

Prețul de achiziție a imobilului menționat mai sus va fi suportat din bugetul general al municipiului Deva pentru anul 2023.

În considerarea prevederilor art.45 alin.1 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, potrivit căruia obiectivele de investiţii şi celelalte cheltuieli asimilate investiţiilor se cuprind în programele de investiţii anuale, anexe la buget, numai dacă, în prealabil, documentaţiile tehnico-economice, respectiv notele de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor asimilate investiţiilor, au fost elaborate şi aprobate potrivit dispoziţiilor legale,

Reținând prevederile art.29 alin.1 lit.“a” din Legea nr.98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare,

În temeiul art.87 alin.5, art.129 alin.2 lit.”d”, alin.7 lit.“k”, alin.14, art.139 alin.2, art.196 alin.1 lit.„a” Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Supunem atenţiei Consiliului local al municipiului Deva proiectul de hotărâre privind însușirea Raportului de evaluare întocmit de evaluatorul autorizat, membru ANEVAR, pentru proprietatea imobiliară de tip rezidențial - apartament 2 camere, din imobilul tip bloc de locuințe, situat în municipiul Deva, str. Mihai Viteazu, județul Hunedoara, înscris în CF nr. 62587-C1-U40.

             

              Director Executiv,                                                         Director Executiv al Direcției Juridice   

             Direcția A.D.P.P.,                                                             și Administrației Publice Locale,  

         PETRUȚESC BOARU                                                                      MURA OANA

       LĂCRĂMIOARA - SUZANA                      

            

                                                                                                         

          Șef Serviciu  A.D.P.P,                                                                   Control Financiar Preventiv      

         AVRAM MĂRIOARA                                                                   CRĂCIUN DANIELA     

 

                                                                                             

                           Întocmit,                      

                         Consilier,         

                    MINOIU CRISTINA