România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

privind vânzarea prin negociere directă a unui teren în suprafaţă de 39 mp,înscris în C.F. nr.77229,

proprietatea privată a municipiului Deva, situat în Devastr. Progresului, județul Hunedoara


Prin cererea înregistrată la Primăria municipiului Deva sub nr.92123/03.12.2020, domnul Chezan Călin - Ioan și doamna Chezan Cornelia - Paula, solicită cumpărarea terenului în suprafață de 39 mp, situat în municipiul Deva, str. Progresului, teren pe care sunt edificate două construcții aflate în proprietatea solicitanților, construite fără autorizație de construcție, înainte de anul 2001 și nu au făcut demersurile necesare pentru a încheia un contract de concesiune cu Primăria municipiului Deva. Pentru această construcție se plătește impozit, fiind în evidențele Direcției de taxe și impozite din cadrul Primăriei municipiului Deva.

Din Raportul de evaluare nr.39667/10,04,2023, întocmit de către evaluator autorizat, domnul Tamaș Marius Costel - S.C. TMK STAFF EXPERT HD S.R.L, membru ANEVARpentru imobilul teren în suprafață de 39 mp, situat în municipiul Deva, str. Progresului, înscris în C.F. nr.77229, s-a calculat valoarea de 23.056,41 lei, respectiv 591,19 lei/mp, la care se adaugă T.V.A, iar conform fișei mijlocului fix nr.89001091, valoarea de inventar a terenului mai sus menționat este de 28.548,00 lei.

Conform art.363 alin.6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019, privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, “Cu excepţia cazurilor în care prin lege se prevede altfel, preţul minim de vânzare, aprobat prin hotărâre a Guvernului sau prin hotărâre a autorităţilor deliberative de la nivelul administraţiei publice locale, după caz, va fi valoarea cea mai mare dintre preţul de piaţă determinat prin raport de evaluare întocmit de evaluatori persoane fizice sau juridice, autorizaţi, în condiţiile legii, şi selectaţi prin licitaţie publică, şi valoarea de inventar a imobilului”.

În cazul în care pe terenul de sub construcție trec rețele de utilități și este necesară intervenția la aceste rețele, proprietarul va permite instituțiilor abilitate să realizeze această intervenție, în mod gratuit, reparațiile ulterioare asupra construcției fiind în sarcina proprietarului.

Luând în considerare prevederile Hotărârii Consiliului local a municipiului Deva nr.428/2020, privind numirea comisiei de evaluare a ofertelor pentru licitațiile publice, a negocierilor directe privind vânzarea, închirierea sau concesionarea bunurilor aparținând domeniului public sau privat al municipiului Deva, precum și pentru achiziționarea de imobile si/sau închirierea, cu modificarile și completarile ulterioare.

În temeiul art.129 alin.2 lit.”c” şi alin.6 lit.“b”, art.363 alin.6, art.139 alin.2, precum și al art.364 alin.1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019, privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Supun atenției comisiilor de specialitate și plenului Consiliului local al municipiului Deva proiectul de hotărâre privind vânzarea prin negociere directă a unui teren în suprafaţă de 39 mp, înscris în C.F. nr.77229. proprietatea privată a municipiului Deva, situat în Deva, str. Progresului, județul Hunedoara.



PRIMAR,

NICOLAE-FLORIN OANCEA