România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

ROMÂNIA

JUDEŢUL HUNEDOARA 

MUNICIPIUL DEVA

PRIMAR

 

 

 

REFERAT DE APROBARE

la proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza D.A.L.I. + Expertiză tehnică pentru obiectivul de investiții “Sistem de încălzire cu centrală termică proprie și amenajare spații interioare” Piața Victoriei, bloc 8, parter, municipiul Deva

 

 

 

Apariția tot mai des a problemelor privind furnizarea agentului termic - întreruperi prelungite  sau temperaturi ale agentului termic inferioare normativelor și în final sistarea pe termen nedeterminat a furnizării agentului termic în municipiul Deva, au condus la influențarea negativă a confortului termic și implicit a eficienței activității desfășurate în cadrul spațiului identificat prin extras CF nr. 60012-C1-U22 în suprafață de 112,7 mp, amplasat în Piața Victoriei, bloc 8, parter, aflat în domeniul public al Municipiului Deva.

Alternativa asigurării încălzirii cu aparate electrice individuale s-a dovedit nefuncțională, instalația electrică interioară nefiind dimensionată pentru consumuri atât de mari.

De asemenea, ținând seama că imobilul este în proprietatea Municipiului Deva, asigurarea unui regim termic interior adecvat va contribui la prelungirea duratei de viață a imobilului.

În documentația tehnico-economică faza D.A.L.I elaborată de către SC VOROCONSTRUCT S.R.L., s-a optat pentru solutia 2, soluția care este cea mai fiabilă atât din punct de vedere al timpului de execuție cât și a cheltuielilor în exploatare. Spațiul studiat nu beneficiază de branșament propriu de gaz. Pentru aceasta s-a cerut acordul Asociației de proprietari pentru racordul la rețeaua existentă, în baza căruia s-a obținut avizul DELGAZ GRID SA, necesară realizării racordului propriu la instalația de utilizare gaze naturale aferentă blocului 8. Centrala care se va monta va fi o centrală murală, cu tiraj forțat, având funcționare pe gaz și o putere de minim 24 kw iar randamentul acesteia va fi de minim 92% iar radiatoarele vor fi din tablă și vor avea dimensiunea 22-600-1000. Pentru circuitele electrice din încăpere se propune înlocuirea acestora cu circuite noi, dimensionate, montate pe pat cablu care să asigure necesarul electric pentru consumatorii din spațiu. Pereții necesită intervenții minime, aceștia se vor gletui și vor fi vopsiți cu vopsea lavabilă de culoare alb iar pardoselile propuse vor fi realizate cu parchet trafic intens de culoare gri. Ușile vor fi înlocuite cu uși din tâmplărie PVC. Pe partea de sanitare va fi tratat doar circuitul de apă caldă.

În conformitate cu prevederile art.44 alin.1, ale art.45 alin.1 din Legea nr.273/2006, privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare,

În temeiul art.129 alin.2 lit.”b”, alin.4 lit.”d”, art.139 alin.3 lit.”a” şi ale art.196 alin.1 lit.”a” din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Supun atenției comisiilor de specialitate și plenului Consiliului local proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza D.A.L.I. + Expertiză tehnică pentru obiectivul de investiții “Sistem de încălzire cu centrală termică proprie și amenajare spații interioare”   Piața Victoriei, bloc 8, parter“, municipiul Deva.

 

 

PRIMAR,

Nicolae - Florin Oancea