România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport Direcţia tehnică - Serviciul investiţii

JUDEŢUL HUNEDOARA

MUNICIPIUL DEVA

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA

DIRECȚIA TEHNICĂ

SERVICIUL INVESTIȚII 

Deva, Piața Unirii nr. 4

investitii@primariadeva.ro                                                                    

                                              

 

RAPORT

la proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza D.A.L.I. + Expertiză tehnică pentru obiectivul de investiții “Sistem de încălzire cu centrală termică proprie și amenajare spații interioare” Piața Victoriei, bloc 8, parter, municipiul Deva

 


Serviciul investiții din cadrul aparatului de specialitate al primarului, analizând Referatul de aprobare prezentat de Primarul municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea, la proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza D.A.L.I. + Expertiză tehnică pentru obiectivul de investiții “Sistem de încălzire cu centrală termică proprie și amenajare spații interioare” Piața Victoriei, bloc 8, parter, municipiul Deva, supunem atenției Consiliului local următoarele:

Apariția tot mai des a problemelor privind furnizarea agentului termic - întreruperi prelungite   sau temperaturi ale agentului termic inferioare normativelor și în final sistarea pe termen nedeterminat a furnizării agentului termic în municipiul Deva, au condus la influențarea negativă a confortului termic și implicit a eficienței activității desfășurate în cadrul spațiului identificat prin extras CF nr. 60012-C1-U22 în suprafață de 112,7 mp, amplasat în Piața Victoriei, bloc 8, parter, aflat în domeniul public al Municipiului Deva.

Clădirea a fost construită în anul 1964 și este alcătuită din zidărie portantă din cărămidă ceramică, cu pereţi de 30 cm grosime, rigidizaţi cu centuri din beton armat monolit, cu stâlpi și grinzi din beton armat monolit în fațada principală. Pereţii de compartimentare sunt autoportanţi alcătuiţi din zidărie din cărămidă ceramică plină cu grosimea de 7,5 cm. Planşeele sunt alcătuite din beton armat monolit, rezemate pe pereţii portanţi. Fundaţiile sunt de tip continuu sub pereţii portanţi și sub stâlpii din beton armat, alcătuite din talpă din beton simplu şi elevaţie din beton simplu cu centură din beton armat. Învelitoarea este terasă necirculabilă cu hidroizolaţie din bitum şi carton asfaltat, membrane bitumate. Finisajele exterioare sunt alcătuite din placaje cu travertin. Finisajele interioare sunt alcătuite din vopsitorii lavabile pe tencuieli gletuite. Pardoselile sunt din gresie, mozaic și mochetă. Tâmplăria interioară este din lemn, ferestrele sunt duble din lemn cu geam simplu, din profile pvc cu geam termopan.

Alternativa asigurării încălzirii cu aparate electrice individuale s-a dovedit nefuncțională, instalația electrică interioară nefiind dimensionată pentru consumuri atât de mari. De asemenea, ținând seama că imobilul este în proprietatea Municipiului Deva, asigurarea unui regim termic interior adecvat va contribui la prelungirea duratei de viață a imobilului. 

În documentația tehnico-economic faza D.A.L.I elaborată de către SC VOROCONSTRUCT S.R.L., s-a optat pentru soluția 2, soluția care este cea mai fiabilă atât din punct de vedere al timpului de execuție cât și a cheltuielilor în exploatare iar lucrările ce se vor executa constau, în principal, în următoarele:

Arhitectura

Pereții necesită intervenții minime, acestia se vor gletui și vor fi vopsiți cu vopsea lavabilă de culoare alb. Pardoselile propuse vor fi realizate cu parchet trafic intens de culoare gri.

Ușile vor fi înlocuite cu uși din tâmplărie PVC.

Instalații de gaz

În prezent,  imobilul  situat în locatia  P-ța Victoriei bl.8, are 1 scară de bloc, cu  36 apartamente și este  racordat, la rețeaua de distribuție a orașului, printr-un branșament de gaze naturale. Măsurarea consumului la imobilul mai sus menționat se va face din instalația de utilizare existentă a blocului 8, prin contorul volumetric propus, ce se va poziționa  pe fațada laterală, în stânga intrării în casa scării .

Spațiul studiat nu beneficiază de branșament propriu.

Pentru aceasta s-a cerut acordul Asociației de proprietari pentru racordul la rețeaua existentă, în baza căruia s-a obținut avizut  DELGAZ GRID SA , necesară realizării racordului propriu la instalația de utilizare gaze naturale aferentă blocului 8. Conducta de alimentare cu gaz va fi din țeavă trasă , neagră și va avea traseul cel mai scurt posibil și anume din casa scării până  la centrala termică. 

Instalații electrice

Pentru alimentarea electrică se va ține cont de tabloul electric existent care se va înlocui cu unul nou, inclusiv siguranțele din interior. Siguranțele vor fi de tip automat cu rol de întrerupător și/sau diferențial. Se va prevedea și o rezervă de cca. 15% la coloanele de alimentare.

Tablourile vor fi prevăzute cu cleme sau reglete de nul de protecție, și vor fi etichetate. Circuitele se vor eticheta conform schemelor. Circuitele care pleacă din tablou sunt cabluri rezistente la foc Cyy-F din cupru, în tub de protecție, mascate. 

Instalații sanitare

Pe partea de sanitare va fi tratat doar circuitul de apă caldă. Apa caldă menajeră va fi preparată în centrala termică murală, cu funcționare pe gaz, instant, iar traseul va fi realizat din țeavă de Cu sanitar, cu dimensiunea de 15x1 si 18 x1 mm. Circuitul de apă caldă va beneficia de un robinet de 3/4’’ pentru servisare. Obiectele sanitare vechi se vor înlocui cu obiecte sanitare noi.

Instalații termice

În prezent nu există o centrală murală, aceasta fiind propusă în prezentul proiect și va avea o putere de 24 kw și va fi murală cu funcționare pe gaz, având un racord la coșul de fum de 110 mm, iar pentru aceasta se va carota cu o carota cu diametru de 150 mm. Radiatoarele existente în încăpere se vor înlocui, acestea fiind colmatate și înfundate, ele având o vechime foarte mare și au fost folosite pe agent termic provenit de la fosta termocentrală a orașului. Radiatoarele vor fi din tablă și vor avea dimensiunea 22-600-1000, 8 bucăți. Țevile folosite în circuitul de încălzire vor fi din Cu pentru instalații termice și vor avea dimensiunile cuprinse între 15x1 si 22x1 mm. Traseul țevilor va fi aparent, paralel cu peretele, și vor fi montate în principal în partea de jos dar și unde va fi cazul vor supratraversa anumite zone pentru a nu fi deteriorate ulterior.

Conform Devizului general al obiectivului de investiții “Sistem de încălzire cu centrală termică proprie și amenajare spații interioare locația Piața Victoriei, bloc 8, parter“ municipiul Deva, valoarea estimată a lucrărilor este de 327.759,28 lei cu TVA, din care C+M = 200.640,38 lei cu TVA.

Finanțarea acestor lucrări se va face integral din Bugetul local al municipiului Deva, Cap. 51.02 - “Autorități publice și acțiuni externe”, titlul 71 - “Active nefinanciare”.

În conformitate cu prevederile art.44 alin.1, ale art.45 alin.1 din Legea nr.273/2006, privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare,

În temeiul art.129 alin.2 lit.”b”, alin.4 lit.”d”, art.139 alin.3 lit.”a” şi ale art.196 alin.1 lit.”a” din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Supunem atenției Consiliului local al municipiului Deva, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza D.A.L.I. + Expertiză tehnică pentru obiectivul de investiții “Sistem de încălzire cu centrală termică proprie și amenajare spații interioare” Piața Victoriei, bloc 8, parter, municipiul Deva.

 

 

        Direcția Juridică și Administrație                                                                                           Direcția Economică,

                   Publică Locală                                                                                                                     Director Executiv            

                     Oana MURA                                                                                                                          Claudia STOICA

 

 

 

 

 

                   Direcția Tehnică,                                                               Întocmit,                                  

                    Director Executiv                                                        Serviciu  Investiții

                  Manuela STANCIU                                                        Răzvan Dan TOMA