România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

la proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice  

pentru investiția „Sală de Sport Polivalentă, municipiul Deva, sat Cristur, județ Hunedoara”

 

 

            

Rolul important pe care îl are sportul prin funcțiile sale socială, educațională, culturală și economică îl confirmă ca una dintre cele mai însemnate componente în dezvoltarea omului în plan fizic, psihic și motric. În orice societate avansată, sportul reprezintă un fenomen social, o formă privilegiată de cultură, care îmbracă multiple aspecte: experiență individuală și instituție, excelență sportivă și recreere, expresie spontană și tehnică elaborată, practică educativă și spectacol, exercițiu fizic și conduită psihică, toate conturând un ansamblu de valori specifice, relaționate condiției umane.           

Ținând cont de faptul că în Municipiul Deva nu există o sală de sport de mare capacitate care să susțină atât competiții sportive cât și spectacole, este necesară realizarea unei astfel de investiții, inclusiv amenajarea terenului aferent acesteia.

Pentru aceasta, s-au făcut demersurile necesare către Compania Națională de Investiții S.A. prin a cărui subprogram ”Săli de sport” - Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social se va construi o Sală de Sport Polivalentă în satul Cristur, sat aparținător municipiului Deva.

Astfel, Compania Națională de Investiții S.A. a încheiat cu SC PGA Markers SRL Timișoara un contract de elaborare a unui studiu de fezabilitate pentru construirea sălii de sport polivalente, iar ca locație a fost ales un teren din localitatea Cristur, sat aparținător Municipiului Deva.

Prin construirea acestei săli de sport se urmărește crearea unor condiții optime de desfășurare a numeroase activități: întreceri sportive, spectacole, întruniri, concerte, manifestări cultural-artistice cu posibilitatea de participare a unui public numeros.

În conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr.25/2001 privind înființarea Companiei Naționale de Investiții “C.N.I.”- S.A, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale art. 44 alin.1, al art.45 alin.1 din Legea nr.273/2006, privind finanţele publice locale, cu modificările si completările ulterioare,

În temeiul art.129 alin.2 lit.”b” și ”d”, alin.4 lit.”d”, alin.7 lit.”k”, art.139 alin.3 lit.”a” şi ale art.196 alin.1 lit.”a” din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ cu modificările și completările ulterioare,

Supun atenției comisiilor de specialitate şi plenului Consiliului local, proiectul de hotărâre privind documentației tehnico-economice pentru investiția „Sală de Sport Polivalentă, municipiul Deva, sat Cristur, județ Hunedoara”

 

 

 

 

PRIMAR,

NICOLAE - FLORIN OANCEA