România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

ROMANIA

JUDETUL HUNEDOARA

MUNICIPIUL DEVA 

PRIMARUL

 

 

REFERAT DE APROBARE 

la proiectul de hotărâre privind aprobarea preluării cu titlu gratuit de către Clubul Sportiv Municipal Deva a activității fotbalistice și a dreptului de participare în Campionatul Național de Fotbal în Sală LIGA 1, a echipei Fotbal Club Autobergamo, începând cu sezonul 2023-2024, precum și a palmaresului acesteia

 

            

                         Clubul Sportiv Municipal Deva este instituție publică de interes local, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului local, înființată prin Hotărârea Consiliului local nr.295/2019,   și are ca obiect de activitate organizarea și administrarea activității sportive în vederea realizării selecției, performanței și participării la competițiile interne și internaționale, la ramurile de sport care aparțin clubului.

          Prin adresa nr.29438/16.03.2023 Asociația Fotbal Club Autobergamo, cu sediul în Deva, str. Sântuhalm, nr.146 A, județul Hunedoara, reprezentată legal de dl. Popa Dorin - președinte, își exprimă acordul de a cesiona dreptul de participare al echipei către Clubul Sportiv Municipal Deva în Campionatul Național de Fotbal în Sală Liga 1, începând cu sezonul 2023-2024, precum și palmaresul.

            Conform prevederilor art.4 alin.5.2 din Regulamentul de Organizarea Activității Fotbalistice al Federației Române de Fotbal „Vor fi considerate modificări acceptate ale structurii juridice a unor cluburi:

- cesiunea dreptului de participare în competiții de la un club de drept privat la un club de drept public cu sediul în aceeași localitate, doar în situația în care se face dovada că finanțarea clubului de drept privat a fost efectuată de către autoritatea publică prin a cărei decizie se înființează clubul de drept public cesionar”.

            Activitatea sportivă a Asociației Fotbal Club Autobergamo a fost finanțată de Primăria municipiului Deva în baza Legii nr.350/2002 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, pe parcursul mai multor ani, fiind întâmpinate dificultăți datorită perioadeide desfășurarea returului Campionatului Național de Fotbal în Sală Liga 1 – ianuarie-mai, dată până la care nu se mai poate semna contractul de finanțarepe Legea 350/2005. 

             Echipa de fotbal în sală, Asociația Fotbal Club Autobergamo, deține un palmares impresionant fiind Campioană Națională în mai multe ediții de campionat și participantă la Competiții internaționale cu rezultate remercabile, iar preluarea activității sportive, a locului de participare în competiții și a palmaresului echipei ar duce la dezvoltarea activităților sportive la nivelul municipiului Deva.

             Potrivit art.4 alin. 6.1 lit.„c” din Regulamentul de Organizarea Activității Fotbalistice al Federației Române de Fotbal, la solicitarea privind cesionarea a activității fotbalistice și a dreptului de participare la competiții cluburile solicitante vor trebui să prezinte:

            „Hotărârea organului de conducere al clubului cesionar prin care își exprima acordul pentru preluarea activității fotbalistice și a dreptului de participare în competiții de la clubul cedent și pentru încheierea contractului de cesiune. În cazul în care în cesiune sunt implicate cluburi de drept public, vor fi depuse deciziile organelor de conducere administrativ locale/județene.”

            În data de 31.05.2023 Adunarea Generală Ordinară a Asociației Fotbal Club Autobergamo s-a întrunit în ședință și s-a aprobat Hotărârea nr.1 prin care s-a aprobat cesionarea activității fotbalistice și dreptului de participare în competiții a echipei Fotbal Club Autobergamo către Clubul Sportiv Municipal Deva în Campionatul Național de Fotbal în Sală LIGA 1, începând cu sezonul 2023-2024, precum și cedarea palmaresului echipei a asociației.

            Ținând cont de prevederile art.4 alin.5.2 și ale alin. 6.1 lit.„c” din Regulamentul de Organizarea Activității Fotbalistice al Federației Române de Fotbal, precum și de art.3 alin.1 din Legea nr. 69/2000  a educației fizice și sportului, cu modificările și completările ulterioare,

 În temeiul art. 129 alin.2 lit. ”d”,  alin.7 lit.”f”, art.139 alin.1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

           Supun comisiilor de specialitate şi plenului Consiliului local al municipiului Deva proiectul de hotărâre privind aprobarea preluării cu titlu gratuit de către Clubul Sportiv Municipal Deva a activității fotbalistice și a dreptului de participare în Campionatul Național de Fotbal în Sală LIGA 1, a echipei Fotbal Club Autobergamo, începând cu sezonul 2023-2024, precum și a palmaresului acesteia. 

 

 

 

PRIMAR

NICOLAE- FLORIN OANCEA