România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport Direcţia tehnică - Serviciul investiţii

JUDEŢUL HUNEDOARA

MUNICIPIUL DEVA

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA

DIRECȚIA TEHNICĂ

SERVICIUL INVESTIȚII 

Deva, Piața Unirii nr. 4

investitii@primariadeva.ro                      

                                                

RAPORT

la proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții  „Proiect tip construire creșă mare, municipiul Deva - Sistematizare teren și asigurare utilități”

 

Serviciul investiții din cadrul aparatului de specialitate al primarului, analizând Referatul de aprobare prezentat de Primarul municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea, la proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Proiect tip construire creșă mare, municipiul Deva - Sistematizare teren și asigurare utilități”, supunem atenției Consiliului local următoarele:

Principalul obiectiv urmărit prin realizarea investiției este Proiect tip – construire creșă mare, municipiul Deva – Sistematizare teren și asigurare utilități în care se vor efectua lucrări de împrejmuire cu gard metalic și plasă bordurată și asigurarea utilităților.

Conform temei de proiectare, pe amplasament se va realiza o creșă cu 110 locuri care se va împrejmui cu gard metalic și plasă bordurată și se va asigura racordul la utilități.

Prin soluția adoptată în Studiul de fezabilitate, s-a ales Scenariul 1 – realizarea împrejmuirii atât pe întregul perimetru al amplasamentului, cât și în zona adiacentă creșei și asigurarea utilităților construcției.

Împrejmuirea va fi executată din țeavă metalică rectangulară și stâlpi metalici în zona de acces pe amplasament și din plasă bordurată și stâlpi metalici pe celelalte laturi.

Împrejmuirea din interiorul terenului este necesară în vederea delimitării în interiorul amplasamentului a terenului dedicat activităților antepreșcolarilor de restul zonei și va fi realizată din țeavă metalică rectangulară și stâlpi metalici.

Infrastructura împrejmuirii va fi realizată din beton armat. Finisajele țevilor metalice vor fi din vopsea, iar soclul va fi tencuit cu tencuială decorativă de soclu rezistentă la acțiuni mecanice.

După terminarea lucrărilor se va curăța terenul și se va aduce la starea lui inițială.

Se vor executa lucrări de racordare la utilități a creșei respectându-se indicațiile din avizele tehnice de racordare.

INSTALAȚII SANITARE

Bransarea obiectivului la reteaua de alimentare cu apa din localitate, respectiv realizarea  branamentului  de   apa  până la cantor,  inclusiv   căminul de  branșament și contorul, se va executa cu  respectarea  caracteristicilor  tehnice   precizate în proiect, pe cheltuiala beneficiarului. Căminul de apometru de la capătul branșamentului se va amplasa pe domeniul public, la limita de proprietate, delimitând zona de operare a S.C. Apa Prod S.A.

Racordarea obiectivului la sistemul centralizat de canalizare  din  localitate, respectiv realizarea racordului de canalizare, inclusiv căminul de racord se va executa cu respectarea caracteristicilor tehnice precizate în proiect. Căminul de racord proiectat pentru preluarea apelor uzate menajere se va amplasa, pe domeniul public.

INSTALAȚII TERMICE

Soluția tehnică de racordare impune realizarea următoarelor obiective ale sistemului de distribuție a gazelor naturale:

  • branșament de gaze naturale nou, tip material Polietilena, diametru 32,00 mm, lungime 26,00 m, debit gaze naturale 40,00 m3/h, racordat în conducta de distribuție a gazelor naturale de presiune redusă, conductă nerealizată - propusă printr-un alt aviz tehnic de racordare tip material Polietilenă, diametru 90,00 mm, pozata pe Str. Lotusului

INSTALAȚII ELECTRICE

Descrierea succintă a soluției de racordare corelată cu evoluția puterii aprobate, stabilită prin Fișa de soluție nr.15880487 din 06/04/2023. 

Conform Devizului general al obiectivului de investiții „Proiect tip construire creșă mare, municipiul Deva - Sistematizare teren și asigurare utilități”, valoarea totală a obiectivului este de 1.890.903,80 lei cu TVA, din care C+M = 1.608.287,28 lei cu TVA.

Finanțarea acestor lucrări se va face integral de la bugetul local al municipiului Deva, respectiv de  la cap.70   - "Locuințe, Servicii si dezvoltare publică", titlul 71 ,,Active nefinanciare” 

În conformitate cu prevederile art.44 alin.1, al art. 45 alin.1 din Legea nr.273/2006, privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare,

În temeiul art.129 alin.2 lit.”b”, alin.4 lit.”d”, art.139 alin.3 lit.”a” şi ale art.196 alin.1 lit.”a” din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Supunem atenției Consiliului local al municipiului Deva, proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Proiect tip construire creșă mare, municipiul Deva - Sistematizare teren și asigurare utilități” .


 

        Direcția Juridică și Administrație                                  Direcția Economică,

                   Publică Locală                                                          Director Executiv            

                     Oana MURA                                                             Claudia STOICA

 

 

 

  Direcția Tehnica,                                                     

 Director Executiv                                                         

Manuela STANCIU

                                                                                                                Întocmit,

                                                                                                       Serviciu   Investiții

                                                                                                       Marius LUPAŞCU