România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport Serviciul programe de dezvoltare

ROMÂNIA                                                                            

JUDEŢUL HUNEDOARA                                                                                        

MUNICIPIUL DEVA 

DIRECŢIA TEHNICĂ                                                                      

SERVICIUL PROGRAME DEZVOLTARE

 

 

 

 

 

             RAPORT 

la proiectul de hotărâre  privind aprobarea documentației tehnico-economice – faza 

Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul

“Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe E2 – Aleea Patriei din Municipiul Deva”

 

 

 

 

            Serviciul programe dezvoltare din cadrul Direcției tehnice din aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Deva, analizând Referatul de aprobare la proiectul de hotărâre iniţiat de Primarul municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea, privind documentația tehnico-economică – faza Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul “Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe E2 – Aleea Patriei din Municipiul Deva”, supune atenţiei următoarele aspecte: 

            Asociația de proprietari nr.93 a transmis Municipiului Deva cererea de înscriere a blocului E2 -  Aleea Patriei, într-un program de reabilitare termică și au semnat la data de 26.10.2022 Contractul nr. 105264, pentru depunerea și derularea proiectului privind “Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe E2 – Aleea Patriei din Municipiul Deva”.

În vederea depunerii proiectului mai sus menționat, a fost încheiat cu S.C. STRUCTUR PROIECT S.R.L. contractul de servicii nr.2504/10.01.2023 pentru elaborarea Expertizei tehnice, Auditului energetic, Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie, inclusiv Documentații pentru obținerea avizelor și acordurilor.

Obiectivul proiectului constă în îmbunătățirea performanțelor energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în sectorul clădirilor rezidențiale multifamiliale din mediul urban pentru combaterea schimbărilor climatice.  

Municipiul Deva are în vedere ca finanțarea nerambursabilă să fie accesată prin depunerea acestui proiect în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027 - în procentele ce vor fi stabilite prin Ghidul solicitantului sau alte surse.

În afara valorii eligibile a proiectului, orice altă cheltuială - rezultată din documentațiile tehnico-economice/contractele de lucrări, ce pot apărea pe durata implementării proiectului, constituie cheltuială neeligibilă şi va fi suportată de beneficiar și Asociația de Proprietari.

În acest context, se impune aprobarea documentației tehnico-economice – faza Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție și a indicatorilor tehnico-economici aferente proiectului mai sus menționat.

Valoarea totală estimată a investiției, conform Devizului general, este de 3.820.917,88 lei fără TVA, respectiv 4.540.899,92 lei cu TVA, din care valoarea C+M este de 2.867.156,41 lei fără TVA, respectiv 3.411.916,13 lei cu TVA.

În temeiul prevederilor art.129 alin.2 lit.”b” și ”d”, alin.4 lit.”d”, alin.7 lit.”k”, art.139 alin.3 lit.”a”, precum și art.196 alin.1 lit.”a” din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Supunem comisiilor de specialitate și plenului Consiliului local proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice – faza Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul “Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe E2 – Aleea Patriei din Municipiul Deva”.


Direcţia juridică și administrație publică locală

Direcția economică

Direcția Tehnică

Director Executiv

Director Executiv

Director Executiv

MURA Oana

STOICA Claudia Maria

STANCIU Manuela

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serviciul Programe Dezvoltare

 

Biroul Programe Dezvoltare

Șef serviciu

 

Șef Birou

CODRIN Mariana

 

PĂTRU Claudia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          Consilier 

 

 

POPOVICI Marineta