Proiect de Hotărâre al autorității deliberative

Nr. 542 / 23.11.2023
Caracter individual

Proiect de hotărâre

pentru modificarea Hotărârii Consiliului local nr.285/2018 privind participarea la proiectul „Constructii grădinițe regiunea vest”, a cheltuielilor legate de proiect și aprobarea acordului de parteneriat

Raportul compartimentelor de resort

Forma inițiatorului

România

România

Județul Hunedoara

Consiliul Local al municipiului Deva

Municipiul Deva

Proiect de hotărâre

Nr. 542 din 23.11.2023

pentru modificarea Hotărârii Consiliului local nr.285/2018 privind participarea la proiectul „Constructii grădinițe regiunea vest”, a cheltuielilor legate de proiect și aprobarea acordului de parteneriat

Analizând temeiurile juridice, respectiv:

Art.129 alin.2 lit.”b”, ”d” și ”e”, alin.4 lit.”a”, alin.7 lit.”a”, alin.9 lit.”a” din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, 


Ținând cont de:


Faptul că municipiul Deva a semnat, în data de 26.08.2018, Acordul de parteneriat nr.3371 cu Ministerul Educatiei Nationale – Unitatea de  Management al Proiectelor pentru modernizarea rețelei școlare și universitare, anexa la Contractul de finanțare nerambursabilă nr.3622 din 18.12.2018, cu scopul finanțării proiectului “Construcții grădinițe Regiunea Vest”, cod SMIS 125157, pentru Obiectivul „Grădiniță program normal Deva, județ Hunedoara”, în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 - Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Apel de proiecte nr .POR/10/2018/10/10.1a/APC/7REGIUNI,

Acordul de parteneriat și cheltuielile legate de proiect care au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului local nr.285/2018,

Adresa Ministerului Educației nr.5259/22.11.2023, înregistrată la Primăria municipiului Deva sub nr.126161/54/22.11.2023, prin care ne informează că a fost suplimentată valoarea totală a investiției - Grădiniță program normal Deva, județ Hunedoara, respectiv bugetul cheltuielilor eligibile s-a majorat de la 417.004,94 lei, inclusiv TVA, la 710.220,28 lei, inclusiv TVA,


Luând act de:


Referatul de aprobare prezentat de Primarul municipiului Deva, domnul Nicolae Florin Oancea, din care reiese necesitatea și oportunitatea modificării Hotărârii Consiliului local nr.285/2018 privind participarea la proiectul „Constructii grădinițe regiunea vest”, a cheltuielilor legate de proiect și aprobarea acordului de parteneriat,



În temeiul prevederilor art. 139 alin. (1) și alin. (3) lit. a) coroborat cu art. 196 alin. (1) lit. a) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Consiliul local al municipiului deva

adoptă prezenta hotărâre:


 

Art.I. - Acordul de parteneriat - Anexă la Hotărârea Consiliului local nr.285/2018 privind participarea la proiectul „Construcții grădinițe regiunea vest”, a cheltuielilor legate de proiect și aprobarea acordului de parteneriat, se modifică conform Anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.II. - Articolul 3 la Hotărârea Consiliului local nr.285/2018 privind participarea la proiectul „Construcții grădinițe regiunea vest”, a cheltuielilor legate de proiect și aprobarea acordului de parteneriat, se modifică și va avea următorul conținut:

„Se aprobă valoarea totală a Obiectivului ”Grădiniță program normal Deva, județ Hunedoara”, în cuantum de 710.220,28 lei, inclusiv TVA – aferentă activităților derulate de municipiul Deva.”

Art.III. - Articolul 4 la Hotărârea Consiliului local nr.285/2018 privind participarea la proiectul „Construcții grădinițe regiunea vest”, a cheltuielilor legate de proiect și aprobarea acordului de parteneriat, se modifică și va avea următorul conținut: 

„Se aprobă contribuția proprie în proiect a Municipiului Deva, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 14.204,40 lei, reprezentând cofinanțarea Obiectivului "Grădiniță program normal Deva, județ Hunedoara” cuprins în proiectul PROIECT ”CONSTRUCȚII GRĂDINIȚE REGIUNEA VEST”, cod Mysmis 125157.”

Art.IV. - Articolul 5 la Hotărârea Consiliului local nr.285/2018 privind participarea la proiectul „Construcții grădinițe regiunea vest”, a cheltuielilor legate de proiect și aprobarea acordului de parteneriat, se modifică și va avea următorul conținut: 

„ Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata realizării Obiectivului "Grădiniță program normal Deva, județ Hunedoara", pentru implementarea proiectului PROIECT „CONSTRUCȚII GRĂDINIȚE REGIUNEA VEST”, cod Mysmis 125157,  în condiții optime, se vor asigura din bugetul local.”

Art.V. - Articolul 6 la Hotărârea Consiliului local nr.285/2018 privind participarea la proiectul „Construcții grădinițe regiunea vest”, a cheltuielilor legate de proiect și aprobarea acordului de parteneriat, se modifică și va avea următorul conținut:

„Se vor asigura toate resursele financiare necesare realizării Obiectivului "Grădiniță program normal Deva, județ Hunedoara" în vederea implementării proiectului PROIECT „CONSTRUCȚII GRĂDINIȚE REGIUNEA VEST”, cod Mysmis 125157 în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale.”

Art.VI. - Articolul 7 la Hotărârea Consiliului local nr.285/2018 privind participarea la proiectul „Construcții grădinițe regiunea vest”, a cheltuielilor legate de proiect și aprobarea acordului de parteneriat, se modifică și va avea următorul conținut: 

„ Se împuternicește doamna Mirela Otilia Dîrstaru să semeneze toate actele necesare şi contractul de finanţare în numele  municipiului Deva, dacă este cazul.”

Art.VII. - Articolul 8 la Hotărârea Consiliului local nr.285/2018 privind participarea la proiectul „Construcții grădinițe regiunea vest”, a cheltuielilor legate de proiect și aprobarea acordului de parteneriat, se modifică și va avea următorul conținut: 

”Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se împuternicesc Direcția tehnică și Direcția economică prin structurile de specialitate.”

Art.VIII. - Celelalte prevederi ale Hotărârii Consiliului local nr.285/2018 privind participarea la proiectul „Construcții grădinițe regiunea vest”, a cheltuielilor legate de proiect și aprobarea acordului de parteneriat, rămân neschimbate.

Art.IX. - Prezenta hotărâre poate fi atacată potrivit prevederilor Legii contenciosului administrativ nr.554/2004, cu modificările și completările ulterioare.

Art.X. - Prezenta hotărâre se comunică: 

- Instituției Prefectului județului Hunedoara;

- Primarului municipiului Deva;

- Serviciului administrare unități de învățământ, comunicare, promovare imagine;

- Direcției tehnice; 

- Direcției economice;

- Doamnei Mirela Otilia Dîrstaru; 

- Serviciului programe dezvoltare.

 

 

INIȚIATOR PROIECT:

PRIMARUL MUNICIPIULUI DEVA

Nicolae-Florin OANCEA

AVIZEAZĂ PENTRU LEGALITATE:

SECRETARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI DEVA

Florina-Doris VISIRIN

Documente de prezentare și motivare

Rezultate voturi