România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport Direcţia tehnică - Serviciul investiţii

Serviciul investiții din cadrul aparatului de specialitate al primarului, analizând Referatul de aprobare prezentat de Primarul municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea, la proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza P.T. pentru obiectivul de investiții „Modernizare pista de atletism la stadionul municipal Cetate Deva” – rest de executat si modificare tema, supunem atenției Consiliului local următoarele:

In vederea imbunatatirii conditiilor pentru practicarea atletismului de catre elevii Colegiului Sportiv Cetate Deva, dar si pentru iubitorii si practicantii sporturilor aerobe din orasul Deva, finalizarea lucrarilor privind amenajarea pistei de atletism de la stadionul municipal Cetate Deva este prioritara, in acest sens este necesar a se realiza restul ramas de executat precum si modificarea temei de proiectare initiala, prin inlocuirea cauciucului prefabricat Sportflex super x 720, cu un material de tip tartan stabilizat, cu elasticitate si rezistenta deosebita in timp, cu grosime minima de 13,50 mm.

Prin solutia adoptata in documentatia tehnico – economica faza P.T, se propun realizarea urmatoarelor categorii de lucrari:

 

  1. Pavimentarea pistei

Infrastructura pistei de atletism este realizata in proiectul initial, de asemenea a fost realizata si rigola perimetrala pentru preluarea si drenarea apelor pluviale.

Pista de atletism va fi compusa din 8 culoare de alergare, la exterior pista va fi delimitata de borduri prefabricate.

Pista si zona unde vor fi amplasate sectoarele speciale pentru practicarea celorlalte discipline atletice va fi pavimentata pe o suprafata totala de 7.875,00 mp, cu un material de tip tartan turnat de culoare albastru, stabilizat cu o elasticitate si rezistenta deosebita in timp cu grosime de minim 13,50 mm.

Pista va avea marcaj regulamentar, executat cu materiale speciale conform normelor tehnice in vigoare, inclusiv cele in domeniul atletismului. Marcajele vor fi facute cu vopsea de culoare alba.

Structura pistei va avea o inclinatie de 1% transversal si 0,1% longitudinal, pentru toata lungimea acesteia. Se va sigura planeitatea celor 2 zone (evantaielor), dintre pista de alergare si terenul de iarba, respectiv o panta de 0,8% spre rigolele de scurgere. Apele pluviale vor fi preluate pe inelul interior al pistei de sistemul de rigole cu fanta pentru piste de atletism, deja executata. Daca se constata ca stratul suport nu ofera planeitatea necesara pentru turnarea stratului de tartan stabilizat, se vor executa reparatii locale prin decaparea stratului existent pe o grosime de 3 cm, urmata de amorsarea suprafetei si efectuarea de reparatii cu mixtura asfaltica tip BA 16, respectand pantele generale ale structurii.

 

  1. Lucrari de amenajare a terenului

Se prevad efectuarea unor lucrari de stabilizare a terenului (taluzare) in zonele cuprinse intre gardul care impejmuieste amplasamentul si bordurarea exterioara a pistei de atletism. Aceste zone vor avea straturile necesare de balast si pamant pentru a putea fi acoperite cu rulou de gazon.

De asemenea, in zonele unde este necesara taluzarea terenului se vor prevedea rigole de scurgere a apelor pluviale, montate langa bordura exterioara a pistei de atletism, pe o lungime de 206 m.

 

  1. Asigurarea utilitatilor

Va fi prevazuta racordarea la reteaua de energie electrica a tabelei electronice, precum si asigurarea alimentarii cu energie electrica in cele 4 colturi ale terenului, care sa deserveasca un eventual sistem de cronometrare. Dimensionarea retelei  electrice se va realiza astfel incat sa deserveasca viitoarele concursuri de atletism care sa se vor desfasura pe pista stadionului municipal Cetate Deva.

 

  1. Amenajarea sectoarelor de specialitate pentru atletism:

Se vor amenaja urmatoarele sectoare de specialitate pentru atletism:

  • Zona de elan
  • Cercul pentru aruncarea discului
  • Cercul pentru aruncarea ciocanului
  • Cercul pentru aruncarea greutatii
  • Zona de elan pentru aruncarea sulitei
  • Zona de elan pentru aruncarea greutatii
  • Zona de receptie pentru aruncarea greutatii
  • Zona de receptie pentru aruncarea ciocanului
  • Zona de receptie pentru aruncarea sulitei 

 

Conform Devizului general al obiectivului de investiții „Modernizare pista de atletism la stadionul municipal Cetate Deva” – rest de executat si modificare tema, valoarea totală a obiectivului este de 8.964.264,06 lei cu TVA, din care C+M = 4.429.984,63 lei cu TVA.

Finanțarea acestor lucrări se va face integral de la bugetul local al municipiului Deva, respectiv de  la Cap. 70 – Locuinte, servicii si dezvoltare publica, titlul 71 și se vor înscrie în buget, distinct, la secțiunea creditele de angajament și creditele bugetare, după caz. 

În conformitate cu prevederile art.4 alin.5, art.44 alin.1, al art. 45 alin.1 din Legea nr.273/2006, privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare,

În temeiul art.129 alin.2 lit.”b”, alin.4 lit.”d”, art.139 alin.3 lit.”a” şi ale art.196 alin.1 lit.”a” din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Supunem atenției Consiliului local al municipiului Deva, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza P.T. pentru obiectivul de investiții „Modernizare pista de atletism la stadionul municipal Cetate Deva” -  rest de executat si modificare tema.

 

 

 

        Direcția Juridică și Administrație                                                                                                                      Direcția Economică,

                Publică Locală,                                                                                                                                                                 

 Director Executiv,                                                                                                                                                            Director Executiv,  

    Oana MURA                                                                                                                                                                      Claudia STOICA

 

 

 

 

  Direcția Tehnică,                                                   Șef Serviciu Investiții,                                                     

 Director Executiv,                                                      Nicolae BUDAE                                       

    Manuela STANCIU                                                                                         

 

 

 

                                                                                                               Întocmit,

                                                                                                       Serviciu   Investiții,

                                                                                                        Daniel GROS