România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport Direcţia administrarea domeniului public și privat - Serviciul administrare domeniu public şi privat

Direcția administrarea domeniului public și privat, prin Serviciul administrarea domeniului public şi privat, din cadrul Primăriei municipiului Deva, analizând Referatul de aprobare al domnului Primar Nicolae-Florin Oancea, prin care se propune Consiliului local al municipiului Deva adoptarea unei hotărâri privind aprobarea Actului adițional nr.2 la Contractul nr.6/10.10.2011 privind condițiile de exercitare a dreptului de acces al societății Orange România Communications S.A. pe domeniul public al municipiului Deva, str. Prelungire Zăvoi, supunem atenţiei următoarele:

Prin Hotărârea Consiliului local al municipiului Deva nr.289/2011 s-a aprobat contractul pentru acordarea dreptului de acces al societății Romtelecom S.A. pe domeniul public al municipiului Deva în vederea amplasării unui cabinet de telefonie pentru uzul și interesul locatarilor din locuințele sociale, str. Prelungire Zăvoi, astfel a fost încheiat contractul nr.6/10.10.2011 privind condițiile de exercitare a dreptului de acces al societății Romtelecom S.A. pe domeniul public al municipiului Deva, str. Prelungire Zăvoi.

 În urma Hotărârii Consiliului local al municipiului Deva nr. 230/2022 s-a întocmit actul adițional nr. 1 la contractul nr. 6/10.10.2011 prin care se schimbă denumirea operatorului din SNT Romtelecom S.A. în Orange România Communications S.A.

Prin adresa înregistrată la Serviciul administrarea domeniului public şi privat, din cadrul Primăriei municipiului Deva sub nr.48744/07.05.2024, societatea Orange România Communications S.A, solicită întocmirea unui act adițional la Contractul nr.6/10.10.2011, ca urmare a Deciziei nr.672/2022 a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații privind tarifele maxime care pot fi percepute pentru exercitarea dreptului de acces pe deasupra, în sau sub imobilele proprietate publică administrate de autoritățile administrației publice centrale sau locale. 

Astfel, conform Deciziei nr. 672/28.09.2022 a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicați, tarifarea exercitării dreptului de acces al societății Orange România Communications S.A. pe domeniul public al municipiului Deva, str. Prelungire Zăvoi, se va efectua începând cu data de 01.10.2022 la tariful de 3 lei/mp/an .

Ca urmare a celor precizate mai sus este necesară și se impune adoptarea unei hotărâri privind aprobarea Actului adițional nr.2 la Contractul nr.6/10.10.2011 privind condițiile de exercitare a dreptului de acces al societății Orange România Communications S.A. pe domeniul public al municipiului Deva, str. Prelungire Zăvoi.

Conform art.25 din Contractul nr.6/10.10.2011 privind condițiile de exercitare a dreptului de acces al societății Orange România Communications S.A. pe domeniul public al municipiului Deva, str. Prelungire Zăvoi, ”modificarea contractului se face prin acordul ambelor părți prin încheierea de acte adiționale în conformitate cu prevederile legale incidente sau de drept ca efect al unei prevederi legale imperative. În măsura în care numai unele clauze își încetează aplicabilitatea sau se modifică, potrivit celor de mai sus, restul clauzelor rămân valabile, respectiv se aplică astfel cum vor fi modificate.” 

În baza prevederilor art.6 alin.4, 5, 6 și alin.12 din Legea nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a rețelelor de comunicații electronice, precum și pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării reșelelor de comunicații, cu modificările și completările ulterioare,

Ținând cont de Decizia nr.672/28.09.2022 privind tarifele maxime care pot fi percepute pentru exercitarea dreptului de acces pe deasupra, în sau sub imobilele proprietate publică a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, 

În temeiul art.129 alin.2 lit.,,c”şi alin.6 lit„a”, ale art.139 alin.3 lit. ,,g”din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,           

           Supunem   dezbaterii  Consiliului local al municipiului Deva, proiectul de hotărâre privind aprobarea Actului adițional nr.2 la Contractul nr.6/10.10.2011 privind condițiile de exercitare a dreptului de acces al societății Orange România Communications S.A. pe domeniul public al municipiului Deva, str. Prelungire Zăvoi.

 

 

 

Direcția administrarea domeniului                                                          Direcția Juridice 

public și privat                                                                și Administrației Publice Locale, 

        Director Executiv                                                                              Director Executiv

Petruțesc Boaru Lăcrămioara Suzana                                                Bălan Bogdan Ciprian

 

 

 

 

 

Șef Serviciu A.D.P.P,                                                                      Control Financiar Preventiv, 

Avram Mărioara                                                                                        Crăciun Daniela 

 

 

 

 

Întocmit, 

Consilier, 

      Minoiu Cristina