România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport Compartimentul Juridic Contecios al Biroului Juridic, Achiziţii şi Registratură

În prezent numărul de autovehicule aflate în dotarea Direcției de Asistență Socială Deva se află în concordanță cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritățile administrației publice și instituțiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare.

            Reținând prevederile art.7 alin.(2) și alin.(8) din Anexa la Ordinul Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor nr.323/2020 privind aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024, prin acest program pot fi achiziționate autovehicule full electrice respectând astfel normele unionale și naționale care reglementează acest segment important pentru calitatea vieții.

Astfel, ținând cont și de faptul că dotarea cu autovehicule full electrice susține buna funcționare a activității Direcției de Asistență Socială Deva, este oportun și fundamentat ca Direcția de Asistență Socială Deva să participe la Programul Rabla Plus 2024, program prin care se are în vedere achiziționarea a două autovehicule noi full electrice. 

Înscrierea în program nu este condiționată de predarea unor autovehicule uzate din parcul auto propriu.

Conform reglementărilor actuale, cuantumul ecotichetului este de 120.000 lei.

Cuantumul total al ecotichetelor este de 240.000 lei (120.000 lei x 2 buc), fiind acoperit integral de la bugetul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Achiziționarea autovehiculelor noi full electrice se va face cu respectarea prevederilor Legii nr.98/2016, privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare și totodată cu respectarea prevederilor Ordonanței nr.80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritățile admnistrației publice și instituțiile publice, cu modificările și completările ulterioare.

Raportat la cele enunțate mai sus și în conformitate cu prevederile:

  • Legii contabilităţii nr.82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr.273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare,
  • Ordinului Ministrului Administrației și Internelor nr.1501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberarea autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor, 
  • Legii nr.98/2016, privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare,
  • Ordonanței Guvernului nr.80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritățile admnistrației publice și instituțiile publice, aprobată prin Legea nr.247/2002, cu modificările și completările ulterioare.

În temeiul prevederilor art.7 alin.(2) și alin.(8) din Anexa la Ordinul Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor nr.323/2020 privind aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024, 

Conform prevederilor art.129 alin.1, alin.7 lit.(i), alin.14, art.139 alin.3 lit.(a), ale art. 243 alin. 1 lit.”a”  din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019, cu modificările şi completările ulterioare,

Față de cele de mai sus supunem atenţiei Consiliului local al municipiului Deva proiectul de hotărâre privind aprobarea participării Direcției de Asistență Socială Deva la ”Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024”, în vederea achiziționării a două autovehicule noi full electrice.

 

 

                                    

      Director executiv,                                       Șef Serviciu juridic, achiziții, registratură           

   Alex-Cosmin JURJA                                         Cosmina-Elena NOAGHIU BOLDA

 

 

 

   Șef Serviciu economic                                                     Consilier achiziții publice,                                                                   

      Simona CIORNEI                                                       Bianca-Cristiana POANTA