România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

ROMÂNIA

JUDEŢUL HUNEDOARA

MUNICIPIUL  DEVA

PRIMARUL 

 

 

 

REFERAT DE APROBARE

privind participarea Municipiului Deva prin Consiliul local al municipiului Deva în calitate de coorganizator alături de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, pentru susținerea evenimentului ”Copilărie în siguranță”, ediția a III-a, desfășurat în Piața Unirii din municipiul Deva, în data de 31 mai 2024

 

 

 

 

Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara prin adresa nr.1822/16.05.2024 înregistrată la Primăria municipiului Deva cu nr.52244/16.05.2024, solicită continuarea colaborării în organizarea celei de-a treia ediții a evenimentului ”Copilărie în siguranță”, organizat la data de 31 mai 2024, în Piața Unirii din municipiul Deva, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

 Scopul evenimentului este de a oferi copiilor posibilitatea de a explora infrastructura și dotările instituțiilor care asigura siguranța copiilor, precum și de a participa la trei concursuri educaționale cu tematica siguranței școlare. 

Evenimentul ”Copilărie în siguranță”, ediția a III-a va fi destinat preșcolarilor și elevilor din municipiul Deva. 

În parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, vor colabora mai multe instituții, printre care Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Decebal” Hunedoara, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Iancu de Hunedoara” Hunedoara, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Hunedoara, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba-Iulia și Instituția Prefectului - Județul Hunedoara.     

În vederea participării Municipiului Deva prin Consiliul local al municipiului Deva în calitate de coorganizator alături de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara pentru susținerea organizării și desfășurării evenimentului ”Copilărie în siguranță”, ediția a III-a, desfășurat în Piața Unirii din municipiul Deva, în data de 31 mai 2024, se va aloca de la bugetul local, suma de 2.000 lei - cu TVA inclus, reprezentând contribuția Consiliului local al municipiului Deva în calitate de coorganizator în cadrul evenimentului. 

În conformitate cu prevederile Legii nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, ale art.140 alin.1 și alin.2 lit.”e”, ale art.144 alin.3 din Legea învățămantului preuniversitar nr.198/2023, cu modificările și completările ulterioare, 

În temeiul art. 129 alin. 2 lit.e, alin. 9 lit.a, alin.14 precum și art. 139 alin.3 lit. f din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Supun atenției comisiilor de specialitate și plenului Consiliul local proiectul de hotărâre privind participarea Municipiului Deva prin Consiliul local al municipiului Deva în calitate de coorganizator alături de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, pentru susținerea evenimentului ”Copilărie în siguranță”, ediția a III-a, desfășurat în Piața Unirii din municipiul Deva, în data de 31 mai 2024.

 

 

 

                                                                                                                                                                                       Primar,   

                                                                                                                                                                           Nicolae-Florin Oancea