România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport Direcţia administrarea domeniului public și privat - Serviciul unitatea municipală pentru monitorizarea serviciilor comunitare de utilități publice

Direcția administrarea domeniului public și privat, din cadrul aparatului de specialitate al primarului, analizând Expunerea de motive prezentată de Primarul municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea, prin care se propune aprobarea actului adițional nr.1 la Contractul de Închiriere  nr.125640 din data de 15 decembrie 2022, supunem atenției Consiliului local următoarele:

Prin Hotărârea Consiliului local al municipiului Deva nr. 473/2022 s-a aprobat închirierea pentru o perioadă de 18 luni de la data predării, a  unui teren intravilan în suprafață de 4500 mp și a unei hale industriale în suprafață de 100 mp, înscrise în cartea funciară nr.75961, situate în Deva, strada Depozitelor nr.16.  Imobilul se află în proprietatea S.C. Stradivari Intercom S.R.L. și este înscris în cartea funciară nr. 75961.

 Întrucât perioada de închiriere a acestui imobil, destinat asigurării garării/parcării  vehiculelor electrice respectiv depozitării stațiilor de încărcare aferente acestora achiziționate în cadrul proiectului Cod SMIS 127218 „Modernizarea sistemului de transport public local prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare” urmează să expire, prin adresa cu numărul 52033 din data de 15.05.2024, Serviciul Unitatea Municipală pentru Monitorizarea Serviciilor Comunitare de Utilități Publice a solicitat Direcției tehnice/Serviciul Programe Dezvoltare, comunicarea în regim de urgență a datei la care obiectivul depou și stația capăt de linie realizate în cadrul proiectului  Cod SMIS 127928 „Modernizarea infrastructurii sistemului de transport public local” vor deveni operaționale.

Urmare a răspunsului Direcției tehnice/Serviciul Programe Dezvoltare cu numărul 52964 din data de 17.05.2024 din care rezultă o estimare a finalizării/operaționalizării celor două obiective în toamna anului curent, se impune astfel modificarea duratei contractului la 24 luni față de cea  estimată inițial, cu următoarele precizări:

  • Conform punctului 2.2 din contract, „ Durata contractului poate fi modificată de către părți prin act adițional”;
  • Suprafața închiriată inițial pentru hala industrială se modifică la 30 m.p. urmare a relocării stațiilor de încărcare pe locurile de amplasare, respectiv la obiectivul „Depou” și la stația „capăt de linie”, cu diminuarea corespunzătoare a cuantumului chiriei.

 

În considerarea adresei Serviciului Unitatea Municipală pentru Monitorizarea Serviciilor Comunitare de Utilități Publice cu numărul 52033 din data de 15.05.2024, respectiv adresa Direcției tehnice/Serviciul Programe Dezvoltare cu numărul 52964 din data de 17.05.2024,

Ținând cont de prevederile art. 1777-1823 din Legea nr.287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare, articolului 2 și al articolului 29, alin.1, litera “a” din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, art. 45 alin. 1 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare,

În temeiul  art. 87 alin. 5, art. 129 alin. 1, alin. 2 lit.”d”, alin. 7 lit. ”n”, alin..14 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ cu modificările si completările ulterioare, supunem atenției Consiliului local al municipiului Deva proiectul de hotărâre a consiliului local privind aprobarea Actului adițional nr.1 la  Contractul de Închiriere  nr.125640 din data de 15 decembrie 2022.

 

 

   DIRECȚIA ECONOMICĂ      DIRECȚIA  ADMINISTRARE DOMENIU PUBLIC și PRIVAT                

        Director executiv,                                                      Director executiv,                                                                                                                                                                                                                                                                     

       Claudia STOICA                                     Lăcrămioara-Suzana PETRUȚESC-BOARU                                                                                                                                      

 

 

 

 


 

                                                              DIRECȚIA  JURIDICĂ și A.P.L.                                                              

                                                                       Director executiv,                                                                                            

                                                                 Bogdan-Ciprian BĂLAN  

 

 

 

 

 

      Șef serviciu U.M.M.S.C.U.P.,                                                   

               Larisa STOICA                                               Serviciul  U.M.M.S.C.U.P.,

                                                                                      Gheorghe MIHAI