România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport de specialitate Serviciul public de întreținere și gospodărire municipală Deva

la proiectul de hotărâre privind reorganizarea Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva cu modificarea organigramei, statului de funcții și a Regulamentului de organizare și funcționare

 

În prezent organigrama si statul de funcții  pentru Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva, din subordinea Consiliului Local Deva sunt aprobate prin  Hotărârea Consiliului local nr. 53/2021, cu modificarile si completarile ulterioare, 

Ținând cont de solicitarea de modificare a organigramei, statului de functii si a regulamentului de organizare si functionare privind reorganizarea Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală Deva transmisă de conducerea instituției prin Referatul nr. 4459/20.06.2024,   propun următoarele:

 

Fata de cele relatate mai sus, propunem urmatoarea modificare, dupĂ cum urmeaza:        

I.Modificarea statului de functii:

Serviciul Public de Intretinere si Gospodarire Municipala Deva, in urma reorganizarii va avea urmatoarea structura:

  • - 1 post ocupat de director
  • - 1 post ocupat de director adjunct

     1.   Reorganizarea Serviciului Buget, Contabilitate, Resurse Umane, Arhiva:

        Serviciul Buget, Contabilitate, Resurse Umane, Arhiva functioneaza in prezent cu 1 post ocupat de conducere de Sef serviciu  si este compus din urmatoarele structuri functionale:

    a)   Compartiment contabilitate – 3 posturi ocupate de inspector de specialitate gr. IA

b)  Compartiment buget – 2 posturi ocupate de inspector de specialitate gr. IA

    c)    Compartiment resurse umane, salarizare - 2 posturi ocupate de inspector de specialitate gr. IA

    d)   Compartiment secretariat, arhiva – 1 post ocupat de inspector de specialitate gr. IA si 1 post de Subinginer gr. IA

e) Compartiment evidenta patrimoniu-aprovizionare– 2 posturi ocupate de inspector de specialitate gr. IA si 1 post ocupat de inspector de specialitate gr. II

        Componenta serviciului mai sus mentionat nu se supune modificarii.

      2 . Reorganizarea Serviciului Administrare Fantani, Parcuri  si Mijloace Auto:  

            Serviciul Administrare Fantani, Parcuri  si Mijloace Auto functioneaza in prezent   cu 1 post ocupat  de conducere de Sef serviciu, fiind  compus din urmatoarele structuri functionale: 

a)Compartiment Administrare Fantani, Parcuri - 1 post ocupat de inspector de specialitate gr. IA, 2 posturi ocupate de inspector de specialitate gr. II, 7 posturi ocupate de muncitori calificati tr. I si 1 post vacant de muncitor calificat tr. I. 

Titularii posturilor vor fi incadrati in Serviciul Administrare Fantani, Parcuri.

Propun preluarea cu acordul titularului postului, in cadrul Serviciului Intretinere si Logistica Auto, a unui post ocupat de Inspector de specialitate gr. II din cadrul Compartimentului Administrare Fantani, Parcuri. Totodata propun preluarea cu acordul titularului postului, in cadrul Serviciului Administrare Fantani, Parcuri a unui post de ocupat de muncitor calificat tr. I din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 3. Anterior preluarii se desfiinteaza un post vacant de muncitor calificat tr. I.

Serviciul Administrare Fantani, Parcuri nu va mai avea in componenta Compartiment Administrare Fantani, Parcuri, acesta devenind un serviciu de sine statator.

Astfel pentru Serviciul Administrare Fantani, Parcuri propun urmatoarea structura: 1 post ocupat de conducere Sef Serviciu, 1 post ocupat de inspector de specialitate gr. IA, 1 post ocupat de inspector de specialitate gr. II si 8 posturi ocupate de muncitor calificat tr. I.

b)Birou Mijloace Auto –  1 post ocupat de Sef birou, 8 posturi ocupate de sofer tr. I si 1 post vacant de sofer tr. I

             Avand in vedere obligativitatea desfiintarii structurilor organizate ca birouri si a functiilor de conducere de sef birou, cu posibilitatea ca functia publica de conducere de sef birou sa fie transformata intr-o functie publica de conducere superioara cu incadrarea in normativul de personal iar personalul incadrat in aceste structuri de birouri este preluat in alte structuri organizatorice odata cu aprobarea noilor organigrame.

           Propun   reorganizarea biroului si redenumirea lui  in Serviciul Intretinere si Logistica Auto, un post ocupat de Sef birou se transforma in Sef serviciu. 

             Avand in vedere faptul ca pentru constituirea unui serviciu este necesar un numar minim de 10 posturi de executie propun preluarea cu acordul titularului postului in cadrul Serviciului Intretinere si Logistica Auto  a unui post de ocupat de Inspector de specialitate gr. II din cadrul Compartimentului Administrare Fantani, Parcuri, a unui post de ocupat de muncitor calificat tr. I din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 1, a  unui post ocupat de muncitor calificat tr. I din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 4, a unui post de ocupat de muncitor calificat tr. I din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 3 si 1 post vacant de sofer tr. I se desfiinteaza.

             Astfel pentru Serviciul Intretinere si Logistica Auto propun urmatoarea structura: 1 post ocupat de conducere de sef serviciu, 1 post ocupat de inspector de specialitate gr. II, 8 posturi ocupate de sofer tr. I si 3 posturi ocupate de muncitori calificati tr. I.

3. Reorganizarea Biroului Productie si Intretinere Material Dendro- Floricol

          In prezent Biroul Productie si Intretinere Material Dendro-Floricol functioneaza in prezent cu 1 post ocupat de conducere Sef Birou, 1 post ocupat de inspector de specialitate gr. IA si 8 muncitori calificati tr. I.

          Avand in vedere obligativitatea desfiintarii structurilor organizate ca birouri si a functiilor de conducere de sef birou, cu posibilitatea ca functia publica de conducere de sef birou sa fie transformata intr-o functie publica de conducere superioara cu incadrarea in normativul de personal iar personalul incadrat in aceste structuri de birouri este preluat in alte structuri organizatorice odata cu aprobarea noilor organigrame.

            Propun  reorganizarea biroului si redenumirea lui in Serviciul Productie si Intretinere Material Dendro-Floricol, un post ocupat de Sef birou se transforma in Sef serviciu. 

             Avand in vedere faptul ca pentru constituirea unui serviciu este necesar un numar minim de 10 posturi de executie,   propun preluarea cu acordul titularului postului in cadrul Serviciului Productie si Intretinere Material Dendro-Floricol a unui post  ocupat de muncitor necalificat tr. I din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 5 si 1 post  ocupat de muncitor necalificat tr. I din cadrul Biroului Intretinere Marcaje Rutiere.

         Astfel pentru Serviciul Productie si Intretinere Material Dendro-Floricol propun urmatoarea structura: 1 post ocupat de conducere de sef serviciu, 1 post ocupat de inspector de specialitate gr. I A, 6 posturi ocupate de muncitori calificati tr. I si 3 posturi ocupate de muncitori necalificati tr. I.

4. Reorganizarea Serviciului Intretinere Zone Verzi

       In prezent Serviciul Intretinere Zone Verzi functioneaza in prezent cu 1 post ocupat de conducere Sef serviciu si are in componenta urmatoarele structuri functionale:

  1. Zona 1 – 1 post ocupat de inspector de specialitate gr. IA, 6 posturi ocupate de muncitor calificat tr. I, 2 posturi ocupate de muncitor necalificat, 1 post vacant de muncitor necalificat si 2 post vacante de muncitori calificati tr. I.

      Propun preluarea cu acordul titularului postului, in cadrul Serviciului Intretinere si Logistica Auto , a unui post ocupat de muncitor calificat tr. I din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 1 si de asemenea propun desfiintarea celor 2 posturi vacante de muncitori calificati tr. I si a unui post vacant de muncitor necalificat.

    Astfel pentru Zona 1 din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi propun urmatoarea structura1 post ocupat de inspector de specialitate gr. IA, 5 posturi ocupate de muncitor calificat tr. I si 2 posturi ocupate de muncitor necalificat.

  1. Zona 2 -1 post ocupat de inspector de specialitate gr. IA, 4 posturi ocupate de muncitor calificat tr. I, 2 posturi ocupate de muncitor necalificat si 1 post vacant de muncitor calificat tr. I.

     Propun desfiintarea postului vacant de muncitor calificat tr. I.

  Astfel pentru Zona 2 din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi propun urmatoarea structura1 post ocupat de inspector de specialitate gr. IA, 4 posturi  ocupate de muncitor calificat tr. I si 2 posturi ocupate de muncitor necalificat.

  1. Zona 3 - 1 post ocupat de referent tr. IA, 4 posturi ocupate de muncitor calificati tr. I si 3 posturi ocupate de muncitor necalificat.

     Propun preluarea cu acordul titularului postului, in cadrul Serviciului Administrare Fantani, Parcuri a unui post  ocupat de muncitor calificat tr. I din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 3, preluarea cu acordul titularului postului, in cadrul Serviciului  Intretinere si Logistica Auto  a unui post ocupat de muncitor calificat tr. I din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 3 precum si preluarea cu acordul titularului postului in cadrul Serviciului Intretinere Marcaje Rutiere  a unui post ocupat de muncitor necalificat din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 3.

    Astfel pentru Zona 3 din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi propun urmatoarea structura1 post ocupat de referent tr. I, 1 post ocupat de muncitor calificat tr. I si 2 posturi ocupate de muncitor necalificat.

  1. Zona 4 – 1 post ocupat de inspector de specialitate gr. IA, 5 posturi ocupate de muncitor calificat tr. I, 2 posturi ocupate de muncitor necalificat si 2 posturi vacante de muncitor calificat tr. I.

      Propun preluarea cu acordul titularului postului, in cadrul Serviciului Intretinere si Logistica Auto, a unui post  ocupat de muncitor calificat tr. I din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 4, preluarea cu acordul titularului postului in cadrul Serviciului Intretinere Marcaje Rutiere  a unui post ocupat de muncitor calificat tr. I din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 4 si desfiintarea a 2 posturi vacante de muncitor calificat tr. I.

         Astfel pentru Zona 4 din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi propun urmatoarea structura1 post ocupat de inspector de specialitate gr. IA, 3 posturi ocupate de muncitor calificat tr. I si 2 posturi ocupate de muncitor necalificat.

  1. Zona 5 - 1 post ocupat de inspector de specialitate gr. IA, 6 posturi ocupate de muncitor calificat tr. I, 5 posturi ocupate de muncitor necalificat si 1 post vacant de inspector de specialitate gr. IA

      Propun preluarea cu acordul titularului postului, in cadrul Serviciului Intretinere Marcaje Rutiere, a unui post  ocupat de muncitor calificat tr. I din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 5, preluarea cu acordul titularului postului in cadrul Serviciului Intretinere Marcaje Rutiere a unui post ocupat de muncitor calificat tr. I din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 5, preluarea cu acordul titularului postului in cadrul Serviciului Intretinere Marcaje Rutiere, a unui post  ocupat de muncitor necalificat din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 5, preluarea cu acordul titularului postului, in cadrul Serviciului Productie si Intretinere Material Dendro-Floricol, a unui post ocupat de muncitor necalificat,  din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 5 si desfiintarea postului vacant de Inspector de specialitate gr. IA.

    Astfel pentru Zona 5 din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi propun urmatoarea structura4 posturi ocupate de muncitor calificat tr. I si 3 posturi ocupate de muncitor necalificat.

5. Reorganizarea Compartimentului Juridic, Achizitii Publice

  Compartimentul Juridic, Achizitii Publice functioneaza in prezent cu 2 posturi ocupate de consilier juridic grad IA si nu se supune reorganizarii.

6 . Reorganizarea Serviciului Productie, Mentenanta si Intretinere Mobilier Urban:

              Serviciul Productie, Mentenanta si Intretinere Mobilier Urban functioneaza in prezent   cu 1 post ocupat  de conducere de Sef serviciu, fiind  compus din urmatoarele structuri functionale: 

  1. Compartiment Productie, Mentenanta si Intretinere Mobilier Urban – 10 posturi ocupate de muncitor calificat tr. I si 1 post vacant de muncitor calificat tr. I, titularii compartimentului vor fi incadrati in Serviciul Productie, Mentenanta si Intretinere Mobilier Urban.

            Propun desfiintarea postului vacant de muncitor calificat tr. I.

             Serviciul Productie, Mentenanta si Intretinere Mobilier Urban nu va mai avea in componenta Compartiment Productie, Mentenanta si Intretinere Mobilier Urban, acesta devenind un serviciu de sine statator.

             Astfel pentru Serviciul Productie, Mentenanta si Intretinere Mobilier Urban propun urmatoarea structura10 posturi ocupate de muncitor calificat tr. I.

  1. Birou Intretinere Marcaje Rutiere – 1 post ocupat de Sef de birou, 1 post ocupat de inspector de specialitate gr. IA, 4 posturi ocupate de muncitor calificat tr.I, 1 post ocupat de muncitor necalificat si 1 post vacant de muncitor calificat tr.I.

        Avand in vedere obligativitatea desfiintarii structurilor organizate ca birouri si a functiilor de conducere de sef birou, cu posibilitatea ca functia publica de conducere de sef birou sa fie transformata intr-o functie publica de conducere superioara cu incadrarea in normativul de personal iar personalul incadrat in aceste structuri de birouri este preluat in alte structuri organizatorice odata cu aprobarea noilor organigrame.

            Propun  reorganizarea biroului si redenumirea lui in Serviciul Intretinere Marcaje Rutiere, un post ocupat de Sef birou se transforma in Sef serviciu. 

             Avand in vedere faptul ca pentru constituirea unui serviciu este necesar un numar minim de 10 posturi de executie propun preluarea cu acordul titularului postului in cadrul Serviciului Marcaje Rutiere a unui post ocupat de muncitor calificat tr. I din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 5, a unui post ocupat de muncitor necalificat tr. I din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 3, a  unui post ocupat de muncitor calificat tr. I din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 4, a unui post ocupat de muncitor calificat tr. I din cadrul Biroului Productie si Intretinere Material Dendro-Floricol, a  unui post ocupat de muncitor necalificat  din cadrul Serviciului Intretinere Zone Verzi, Zona 5, si  desfiintarea a unui post vacant de muncitor calificat tr. I. Un post ocupat de muncitor calificat tr. I a fost preluat cu acordul titularului postului in cadrul aparatului de specialitate al Primarului.

             Astfel pentru Serviciul Intretinere Marcaje Rutiere propun urmatoarea structura: 1 post ocupat de conducere de sef serviciu, 1 post ocupat de inspector de specialitate gr. IA, 7 posturi ocupate de muncitor calificat tr. I si 2 posturi ocupate de muncitor necalificat.

7. Reorganizarea compartimentului protectia muncii 

Compartimentul protectia muncii functioneaza in prezent cu un post vacant de inspector de specialitate gr. IA. 

Avand in vedere lipsa personalului calificat in vederea aplicarii normelor PSI si SSM, propun desfiintarea postului vacant de inspector de specialitate gr. IA precum si a compartimentului protectia muncii, necesitatea aplicarii normelor PSI si SSM va fi acoperita de catre servicii contractate extern.

II. Modificarea organigramei:

Organigrama se modifica corespunzator.

III. Modificarea regulamentului de organizare si functionare:

In urma reorganizarii, regulamentul de organizare si functionare al Serviciului Public de Intretinere si Gospodarire Municipala se modifica corespunzator.

     În temeiul prevederilor art. 129 alin. (2)   lit. “a”, alin. (3) lit. “c” si art. 139 alin. (1) din Ordonanța de urgență nr. 57 / 2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Supunem atenției Consiliului Local al municipiului Deva proiectul de hotărâre în forma prezentată .

 

DIRECTOR                                                                                                                                               SEF SERV. BUGET, CONTAB., RU, ARHIVA

FAUR IRINEL- IOAN                                                                                                                                                  VIRDEA LAURA

                        

 

AVIZAT

SERVICIUL RESURSE UMANE- PRIMARIA DEVA

ȘELARU CLAUDEL

                                                                                                                                                       INTOCMIT

                                                                                                                                INSPECTOR DE SPECIALITATE GR IA

                                                                                                                                             FAUR ADRIANA-IULIA