ANEXĂ la proiectul de hotărâre nr. 198 din 18.05.2022


 

 

PROTOCOL DE PREDARE – PRIMIRE

a valorii investiției rezultate prin  finalizarea proiectului “Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe P5, strada Titu Maiorescu din municipiul Deva”, cod SMIS 116981, către Asociația de Proprietari nr.95, bloc P5

 

Nr._______/____ 2022

 

 

Protocol de predare-primire încheiat cu ocazia predării valorii investiției rezultate prin finalizarea proiectului “Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe P5, strada Titu Maiorescu din municipiul Deva”, cod SMIS 116981, către Asociația de Proprietari nr.95, bloc P5 și a bunului aferent, între U.A.T. MUNICIPIUL DEVA, în calitate de predător,

 

și ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI, NR.95, bloc P5, în calitate de primitor,

 

La data de 04.05.2016 Asociația de proprietari nr.95, bloc P5, a încheiat cu Unitatea administrativ teritorială Municipiul Deva, contractul nr.17429, iar ulterior s-a încheiat actul aditional nr.1, înregistrat la registratura instituției sub nr. 39449/07.11.2017. Potrivit obiectului contractului, Asociația încredințează U.A.T. Municipiul Deva să stabilească și să efectueze măsuri și acțiuni care se impun pentru pregătirea, contractarea și implementarea unui proiect pentru creșterea performanței energetice a blocului de locuințe P5, strada Titu Maiorescu din Municipiul Deva în condițiile și cu respectarea prevederilor Ghidului solicitantului pentru Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea  tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor – Operaţiunea A - Clădiri rezidenţiale

Potrivit prevederilor art.2 alin.2 din contractul 17429/04.05.2016, cu modificările și completările ulterioare (Act adițional nr.1), contractul își păstrează valabilitatea pe perioada de implementare a proiectului până la recuperarea de către U.A.T. de la Asociația de Proprietari a sumelor din proiect ce revin acesteia din urmă, conform clauzelor contractuale, dar nu mai puțin de 5 ani de la finalizarea implementării proiectului.

Având în vedere faptul că în Blocul P5 - Strada Titu Maiorescu din Municipiul Deva există apartamente cu destinație de locuință aflate în proprietatea persoanelor fizice și spații cu altă destinație decât de locuință aflate în proprietatea persoanelor fizice, potrivit capitolului IV –Mecanismul de recuperare a sumelor avansate de U.A.T. Municipiul Deva pentru asigurarea cotei de contributie proprie a Asociației de Proprietari la cheltuielile de reabilitare termică - din contractul amintit mai sus, cu modificările și completările ulterioare, respectiv prevederile art.7 alin. (3), contribuția Asociației de Proprietari nr.95, bloc P5, strada Titu Maiorescu, este de 25% din valoarea cheltuielilor aferente C+M+E (cheltuieli eligibile) și 25% din valoarea cheltuielilor aferente C+M+E (cheltuieli neeligibile) corespunzătoare apartamentelor cu destinație de locuință (inclusiv apartamentelor declarate la ONRC ca sedii sociale de firmă, care nu desfășoară activitate economică, cu destinație de locuință), aflate în proprietatea persoanelor fizice și 100% din valoarea cheltuielilor aferente C+M+E corespunzătoare apartamentelor cu destinație de spații comerciale sau spații cu altă destinație decât cea de locuință, aflate în proprietatea persoanelor fizice, a persoanelor juridice, a Solicitantului sau a autorităților și instituțiilor publice.

Sumele avansate de către U.A.T. Municipiul Deva pentru asigurarea cotei de contribuție proprie a Asociației de Proprietari nr.95, pentru blocul P5 la cheltuielile de reabilitare termică se recuperează în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului local al municipiului Deva nr.139/2016, cu modificările și completările ulterioare, privind instituirea taxei de reabilitare termică ca mecanism de recuperare a sumelor avansate de Consiliul local al municipiului Deva pentru implementarea proiectelor de creștere a eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Deva, prin Programul Operațional Regionl 2014-2020 și aprobarea modelului contractelor cu Asociațiile de proprietari pentru depunerea și derularea proiectelor.  

La data de 16.07.2018 Unitatea administrativ-teritorială Municipiul Deva, în calitate de beneficiar al finanțării, a semnat Contractul de finanțare nr.2656 cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Organismul Intermediar Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest, având ca obiect acordarea finanțării nerambursabile de către AM, după caz OI, pentru implementarea Proiectului “Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe P5, strada Titu Maiorescu din municipiul Deva”, cod SMIS 116981. 

Valoarea totală a contractului de finanțare, ulterior modificată prin actele adiționale  nr.1, nr.2 și nr.3 este de 766.367,27 lei. 

Conform Contractului de finanțare perioada de implementare a proiectului a fost cuprinsă între data de 15.03.2016 și 31.03.2022, perioadă care a cuprins perioada de pregătire a documentelor proiectului în vederea solicitării finanțării, scrierea, depunerea și evaluarea cererii de finanțare, precum și perioada de implementare a proiectului după semnarea contractului de finanțare. Activitățile proiectului au fost încheiate la data de 31.03.2022.

Lucrările aferente proiectului “Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe P5, strada Titu Maiorescu din municipiul Deva”, cod SMIS 116981, au fost executate în baza Autorizației de construire nr.99, eliberată de Primăria municipiului Deva la data de 11.05.2021.

Prin procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor nr.78623/63/02.08.2021 a fost admisă recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul “Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe P5, strada Titu Maiorescu din municipiul Deva”, cod SMIS 116981. Potrivit acestuia valoarea finală a lucrărilor executate este de 713.250,94 lei cu TVA.

Contribuția Asociatiei de proprietari nr.95 pentru blocul P5-strada Titu Maiorescu este de 25% din valoarea finală a lucrărilor, respectiv în sumă de 171.970,02 lei și 100% din valoarea finală a lucrărilor,   pentru spațiile cu altă destinație decât locuință (garaje) 25.370,85 lei.

Reținând prevederile punctului 2.13. din Anexa la O.M.F.P. nr.24/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice privind întocmirea și depunerea situațiilor financiare ale instituțiilor publice la 31 decembrie 2011, ale art.6 din Legea nr.82/1991, a contabilității, republicată, cu modificările și completările ulterioare, orice operațiune economico-financiară efectuată se consemnează în momentul efectuării ei într-un document care stă la baza înregistrărilor în contabilitate, dobândind astfel calitatea de document justificativ, iar documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitate angajează răspunderea persoanelor care le-au întocmit, vizat și aprobat, precum și a celor care le-au înregistrat în contabilitate, după caz și ale Ordinului Ministrului Finanțelor Publice nr.1917/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea contabilităţii instituţiilor publice, Planul de conturi pentru instituţiile publice şi instrucţiunile de aplicare a acestuia, cu modifcările și completările ulterioare,

Ținând cont de prevederile art.3 lit.”r” din Contractul nr.17429/04.05.2016, cu modificările și completările ulterioare, încheiat între Asociația de proprietari nr.95 și Unitatea administrativ teritorială Municipiul Deva, potrivit căruia obligația U.A.T. Municipiul Deva este de a transfera Asociației bunurile, echipamentele sau instalațiile achiziționate prin proiect, se predă valoarea totală a proiectului “Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe P5, strada Titu Maiorescu din municipiul Deva”, cod SMIS 116981, către Asociația de Proprietari nr.95, bloc P5, în cuantum total de: 764.857,85 lei, după cum urmează:

  • placă permanentă cu valoare de inventar de 238 lei cu TVA;
  • valoare investiție constând în creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe în sumă de 764.619,85 lei cu TVA.

Astfel, Serviciul Financiar, Contabilitate, din partea Municipiului Deva va proceda la scăderea din evidențele financiar-contabile a valorilor enunțate mai sus, prin efectuarea notei contabile:


658

"Alte cheltuieli operaţionale"

=

231

"Active fixe corporale în curs de execuţie"

 

 

 

 

 

 

 

               Am predat,                                                                 Am primit,

      MUNICIPIUL DEVA                                          ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI                    Nr.95, Bloc P5

 

Primar                                                                                    Președinte Asociație          

Nicolae-Florin Oancea                                                              Muntoi Emanoil

 

    

 Direcția Economică                                                          

 Claudia Maria Stoica                                                      

  

 Manager Proiect                                              

  Camelia Roșca

  

  Deva, la ______________  2022

 

 

       Inițiator,                                                                                 Avizează,
         Primar,                                                                            Secretar general

Nicolae-Florin Oancea                                                   Florina – Doris Visirin