România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

ROMÂNIA

JUDEŢUL HUNEDOARA 

MUNICIPIUL DEVA

PRIMAR

 

 

REFERAT DE APROBARE

la proiectul de hotărâre privind aprobarea Devizului general revizuit pentru obiectivul de investiţii „Amenajare platforme pe bulevardul 22 Decembrie, blocurile 6 și 8 - municipiul Deva”

 

 

           Prin Hotărârea Consiliului local nr.426/2021 s-a aprobat Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru obiectivul de investiții „Amenajare platforme pe Bulevardul 22 Decembrie, blocurile 6 și 8 – municipiul Deva“, iar prin Hotărârea Consiliului local nr.3/2022 s-a aprobat Devizul General modificat pentru acest obiectiv de investiţie.

            În urma acestei aprobări s-a demarat achiziția contractului pentru proiectarea, execuția și asistența tehnică din partea proiectantului aferente realizării  obiectivului de investiție „Amenajare platforme pe bulevardul 22 Decembrie, blocurile 6 și 8 - municipiul Deva”. 

           În data de 24.03.2022 a fost publicat în SICAP anunțul de participare pentru atribuirea contractului de achiziție publică având ca obiect proiectarea și execuția lucrărilor aferente realizării obiectivului, iar în data de 19.04.2022 la deschiderea ofertelor s-a constatat lipsa oricărei oferte, cu toate că în perioada de ofertare a existat un candidat interesat de acest proiect. Motivația retragerii singurului ofertant interesat de realizarea acestui obiectiv de investiție, a fost subevaluarea lucrărilor necesare realizării obiectivului. 

         Având în vedere că evaluarea lucrărilor de construcții și instalații aferente acestora a fost făcută în trimestrul III al anului 2021, și că începând cu trimestrul IV al anului 2021, mai ales în trimestrele I și II ale anului 2022 au crescut prețurile la materialele de construcții, combustibili și energie electrică, subevaluarea este reală, iar implementarea obiectivului a făcut necesară revizuirea Devizului General.

         Astfel, s-a revizuit Devizul general, de către S.C. COMPACT S.R.L. în baza Contractului de Servicii nr. 48324 din 10.05.2022. În urma acestei revizuiri, indicatorii tehnico-economici minimali, aprobați prin Hotărârea Consiliului local nr.426/2021, modificată prin Hotărârea Consiliului local nr.3/2022 au rămas neschimbați, iar indicatorii tehnico-economici maximali se modifică după cum urmează:

      - valoare totală estimată pentru realizarea obiectivului: 5.808.772,20 lei inclusiv TVA;

      - valoarea totală estimată a lucrărilor de C+M:              4.438.831,73 lei inclusiv TVA.

        În conformitate cu prevederile art. 44 alin. 1, al art. 45 alin. 1 din Legea nr.273/2006, privind finanţele publice locale, cu modificările și completările ulterioare,

        În temeiul art. 129 alin. 2 lit. ”b”, alin. 4 lit ”d” și al art. 139 alin. 1 din Ordonanţa de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

         Supun atenţiei comisiilor de specialitate şi plenului Consiliului Local, proiectul de hotărâre privind aprobarea Devizului general revizuit pentru obiectivul de investiţii „Amenajare platforme pe bulevardul 22 Decembrie, blocurile 6 și 8 - municipiul Deva”.

  

PRIMAR,

Nicolae - Florin OANCEA