România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Cabinet primar

ROMÂNIA

JUDEȚUL HUNEDOARA

MUNICIPIUL DEVA

CABINET PRIMAR

 

 

RAPORT

la proiectul de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Municipiului Deva în Consiliul director al Asociației pentru Promovarea Turismului din Deva și Regiune

 

 

Cabinetul Primarului, analizând Referatul de aprobare al Primarului municipiului Deva domnul Nicolae-Florin Oancea la proiectul de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Municipiului Deva în Consiliul director al Asociației pentru Promovarea Turismului din Deva și Regiune, supunem atenției următoarele:

În ședința Consiliului local din data de 28 decembrie 2021 a fost adoptată Hotărârea Consiliului local nr.515/2021 privind participarea municipiului Deva în calitate de membru fondator la constituirea asociației ”Asociația pentru promovarea turismului din Deva și regiune”.

Prin sentința civilă nr.1260/CC/2022, pronunțată de Judecătoria Deva în dosarul nr.1349/221/2022 s-a încuviințat dobândirea personalității juridice de către Asociația pentru Promovarea Turismului din Deva și Regiune și s-a dispus înscrierea în Registrul special al asociațiilor și fundațiilor păstrat la grefa Judecătoriei Deva.

Capitolul V punctul B din Statutul Asociației pentru promovarea turismului din Deva și regiune stabilește modul de numire a membrilor Consiliului director, atribuțiile acestuia, precum și modul de organizare și funcționare.

Potrivit acestor prevederi Consiliul director al Asociației este format din cinci membri, numiți de Adunarea Generală din rândul membrilor fondatori. 

Astfel prin Hotărârea Consiliului local mai sus menționată a fost desemnat ca reprezentant al Municipiului Deva în Consiliul Director  al asociației, domnul Joițoiu Cosmin, consilier în cadrul Primăriei municipiului Deva. 

Pentru o mai bună reprezentare a municipiului Deva în cadrul acestei asociații și luând în considerare contribuția municipiului Deva la constituirea asociației ”Asociația pentru promovarea turismului din Deva și regiune”, precum și ținând seama de importanța pe care o va avea activitatea acestei asociații pentru municipiul Deva, este necesară desemnarea a încă unui reprezentant al Municipiului Deva în Consiliul director al acestei asociații.

Raportat la cele mai sus prezentate, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 26/2000, cu privire la asociații și fundații, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ale art.129 alin.2 lit.„c”, alin.9 lit.„a” și ale art.139 alin.3 lit.„f” din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, supunem atenției comisiilor de specialitate și plenului Consiliului local al municipiului Deva, proiectul de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Municipiului Deva în Consiliul director al Asociației pentru Promovarea Turismului din Deva și Regiune.

 

             Director executiv                                                       

  Direcția juridică, administrație                                                         

               publică locală                                                             

           Oana-Diana Mura

 

                                                                                                                              Cabinet Primar

                                                                                                                                   Consilier

                                                                                                                                Raveca Sicoe