România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

 

ROMÂNIA                                                                

JUDEŢUL HUNEDOARA 

MUNICIPIUL DEVA

PRIMARUL

 

REFERAT DE APROBARE

la proiectul de hotărâre privind aprobarea  indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Tehnic “Transilvania” din municipiul Deva”, cod SMIS 120477,  faza Proiect Tehnic

 

 

Municipiul Deva a obținut finanțare nerambursabilă în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritatea de investiții 4.4, Obiectiv Specific 4.5- Creşterea calităţii infrastructurii educaţionale relevante pentru piaţa fortei de muncă, pentru realizarea proiectului „Reabilitarea şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Tehnic “Transilvania” din municipiul Deva”, cod SMIS 120477. 

Documentaţia tehnico-economică – faza D.A.L.I., anexată cererii de finanțare și indicatorii tehnico-economici aferenți investiției a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului local nr. 424/2018, modificată şi completată ulterior prin Hotărârile Consiliului local nr. 512/2018  şi nr.110/2019.

Urmând paşii de implemetare ai proiectului, în conformitate cu legislaţia aplicabilă în domeniul construcțiilor în cadrul Contractului de servicii de proiectare nr.55097/27.05.2021 atribuit pentru elaborarea de către Proiectant a documentaţiilor tehnice în faza Proiectului Tehnic de execuţie s-a dezvoltat şi s-au detaliat soluţiile tehnice conceptuale incluse şi aprobate în Documentaţia tehnico-economice faza D.A.L.I. De asemenea s-a stabilit valoarea totală estimată a cheltuielilor necesare implementării proiectului și realizării obiectivului de investiție.

Astfel, valoarea totală estimată a investiției, conform Devizului general faza Proiect tehnic este de 11.740.353,00 lei cu TVA, din care C+M este de 8.191.589,53 lei cu TVA.

Finanțarea investiției se va face prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritate de investiții 4.4, Obiectiv Specific 4.5 Cresterea calităţii infrastructurii educaţionale relevante pentru piața forţei de muncă, respectiv din Fondul European de Dezvoltare Regionala – FEDR, şi de la bugetul de stat în procent de 98% din totalul chetuielilor eligibile, iar diferenţa de 2% din totalul cheltuielilor eligibile sunt suportate din bugetul general al municipiului Deva, buget din care se finantează, după caz, și cheltuieli conexe neeligibile la finanţare.

În conformitate cu prevederile art. 44 alin.1, al art.45 alin.1 din Legea nr.273/2006, privind finanţele publice locale, cu modificările și completările ulterioare,

În temeiul art. 129 alin. 2 lit. ”b”, alin. 4 lit ”d” și al art.139 alin.1 din Ordonanţa de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Supun comisiilor de specialitate şi plenului Consiliului local proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Tehnic “Transilvania” din municipiul Deva”, cod SMIS 120477,  faza Proiect Tehnic.

 

 

Primar,

Nicolae-Florin Oancea