România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport Direcţia Deva 2020 - Birou programe dezvoltare

ROMÂNIA                                                                            

JUDEŢUL HUNEDOARA                                                                                     

MUNICIPIUL DEVA

DIRECŢIA DEVA 2020 

SERVICIUL PROGRAME DEZVOLTARE

 

 

RAPORT

la proiectul de hotărâre privind aprobarea  indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Tehnic “Transilvania” din municipiul Deva”, cod SMIS 120477,  faza Proiect Tehnic

 

Serviciul programe dezvoltare din cadrul Direcției Deva 2020, analizând Referatul de aprobare prezentat de Primarul municipiului Deva, domnul Nicolae – Florin Oancea, prin care se propune aprobarea  indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Tehnic “Transilvania” din municipiul Deva”, cod SMIS 120477,  faza Proiect Tehnic, supunem atenției Consiliului local următoarele:

În cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritatea de investiții 4.4, Obiectiv Specific 4.5., Municipiul Deva a semnat Contractul de Finanțare nr. 4918/22.11.2019 pentru Proiectul cod SMIS 120477 privind „Reabilitarea şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Tehnic “Transilvania” din municipiul Deva”. 

Contractul de finanţare nr.4918/22.11.2019 asigură finanţarea nerambursabilă a proiectului din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) şi de la bugetul de stat în procent de 98% din totalul chetuielilor eligibile, iar diferenţa de 2% din totalul cheltuielilor eligibile sunt suportate din bugetul general al municipiului Deva, buget din care se finantează, după caz, și cheltuieli conexe neeligibile la finanţare, conform POR, dar necesare pentru implementarea proiectului.

Semnarea Contractului de finantare nr.4918/22.11.2019 s-a realizat având la bază Documentaţia tehnico-economice faza DALI prin care, în cadrul Devizului general s-a stabilit valoarea totală estimativă a cheltuilelilor necesare implementării proiectului şi realizării obiectivului de investiţie, precum şi indicatorii tehnico - economici ai proiectului, documentaţie care a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului local nr.424/2018, privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție și a indicatorilor tehnico-economici pentru investiția ”Reabilitarea și echiparea infrastructurii educaționale a Colegiului Tehnic ”Transilvania” din municipiul Deva” modificată şi completată ulterior prin Hotărârile Consiliului local nr. 512/2018  şi nr.110/2019.

Urmând pasii de implemetare ai proiectului, în conformitate cu legislaţia aplicabilă în domeniul construcțiilor în cadrul Contractului de servicii de proiectare nr.55097/27.05.2021 atribuit pentru elaborarea de către Proiectant a documentaţiilor tehnice în faza Proiectului Tehnic de execuţie s-a dezvoltat şi s-au detaliat soluţiile tehnice conceptuale incluse şi aprobate în Documentaţia tehnico-economice faza Documentatie de avizare a lucrărilor de intervenţie. De asemenea s-a stabilit valoarea totală estimată a cheltuielilor necesare implementării proiectului și realizării obiectivului de investiție.

             Devizul general al Proiectului cod SMIS 120477 „Reabilitarea şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Tehnic “Transilvania” din municipiul Deva” faza P.T. se prezintă după cum urmează: 

  • valoarea totală estimată este de 11.740.353,00 lei cu TVA, din care C+M este de 8.191.589,53 lei cu TVA. 

În vederea lansării procedurii de atribuire a contractului de execuție lucrări pentru implementarea Proiectului la o valoare estimată care să asigure participarea în procedura de achiziție a tuturor ofertanților care se pot angaja să execute lucrările în baza Proiectului Tehic de Execuție s-a emis Autorizația de construire nr.69/18.04.2022.

În conformitate cu prevederile art. 44 alin.1, al art.45 alin.1 din Legea nr.273/2006, privind finanţele publice locale, cu modificările și completările ulterioare,

În temeiul art. 129 alin. 2 lit. ”b”, alin. 4 lit ”d” și al art.139 alin.1 din Ordonanţa de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Supunem atenției comisiilor de specialitate şi plenului Consiliului local proiectul de hotărâre privind privind aprobarea  indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Tehnic “Transilvania” din municipiul Deva”, cod SMIS 120477,  faza Proiect Tehnic.

 

Direcţia juridică și administrație publică locală                                   Directia Economică

           Director Executiv                                                                         Director executiv                              

                Mura Oana                                                                               Stoica Claudia              

                                                                                                       

           

DIRECȚIA DEVA 2020

 

                Director   executiv,                                              Șef Serviciu programe dezvoltare                                                  

                 Stanciu Manuela                                                                Codrin Mariana

           

            

            Manager proiect,                                                            Șef birou/Manager financiar,                                                                         

           Deteșan Felicia                                                                         Pătru Claudia