România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

ROMÂNIA

JUDEŢUL HUNEDOARA

MUNICIPIUL   DEVA

P R I M A R 

 

 

 REFERAT DE APROBARE

la proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei Plan Urbanistic de Detaliu

„Construire duplex, împrejmuire și racorduri la utilități”

generat de imobilul situat în municipiul Deva, strada Nicolae Tonitza, f.n. 

 

 

 

Prin cererea înregistrată la Primăria municipiului Deva sub nr.60346/15.06.2022, dl.Velcherean Nicola Ionel Adrian, solicită aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu „Construire duplex, împrejmuire și racorduri la utilități” generat de imobilul situat în municipiul Deva, strada Nicolae Tonitza  f.n.

Documentația de urbanism Planul Urbanistic de Detaliu propune realizarea realizarea a două locuințe unifamiliale cuplate cu lot comun, cu regimul de înălțime P+1E pe terenul aflat în proprietatea beneficiarilor Velcherean Nicola Ionel Adrian și Mateș Andrei Gheorghe, în suprafața de 643,00 mp. Conform planșei de reglementări urbanistice sunt propuse amenajări de alei carosabile și pietonale, platformă parcare și zone verzi. 

Terenul supus reglementărilor prin prezentul Planul Urbanistic de Detaliu se află în perimetrul încadrat conform Planului Urbanistic General al municipiului Deva în intravilan, U.T.R. 6, Lmu6, subzona rezidențială cu clădiri de tip urban, unde funcțiunea dominantă a zonei este locuirea compusă din locuințe individuale existente sau propuse, cu regim P-P+2 de înălțime, majoritar parter, cu caracter urban. Funcțiunile complementare admise ale zonei – instituții și servicii publice, spații verzi amenajate, accese pietonale, carosabile, parcaje. Categoria de folosință a terenului este arabil, curți construcții, suprafața totală supusă reglementărilor fiind de 643,00 mp, proprietari Velcherean Nicola Ionel Adrian și Mateș Andrei Gheorghe, în conformitate cu extrasele C.F. nr.75284, 78579 Deva, nr. Cad  75284, 78579.

În conformitate cu prevederile art.48, ale pct.14 din Anexa nr.1 a Legii nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările şi completările ulterioare, ale Ordinului nr.2.701/2010 pentru aprobarea Metodologiei de informare şi consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului şi urbanism.

            În temeiul art.129 alin.2 lit.”c” şi alin.6 lit.”c” precum şi al art.139 alin.3. lit.”e” din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, 

Supun comisiilor de specialitate şi plenului Consiliului local Deva, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei Plan Urbanistic de Detaliu „Construire duplex, împrejmuire și racorduri la utilități” generat de imobilul situat în municipiul Deva, strada Nicolae Tonitza, f.n. 

 

 

 

 Primar,

Nicolae-Florin Oancea