România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport Direcţia Deva 2020 - Serviciul investiţii şi reparaţii publice

 JUDEŢUL  HUNEDOARA

MUNICIPIUL  DEVA

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA


DIRECȚIA DEVA 2020

SERVICIUL INVESTIȚII ŞI REPARAŢII PUBLICE         

Deva, Piața Unirii nr. 4

 investitii@primariadeva.ro                                                                      

RAPORT

privind adoptarea unei hotărâri pentru  aprobarea documentaţiei tehnico-economice în faza D.A.L.I. pentru obiectivul de investiție: „Înlocuire sistem de încălzire locația str. Ciprian Porumbescu, nr. 4” din municipiul Deva

 

 

Prin Referatul de aprobare, Primarul Municipiului Deva, domnul Nicolae - Florin Oancea supune dezbaterii și aprobării Consiliului local un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea documentaţiei tehnico-economice în faza D.A.L.I. pentru obiectivul de investiție: „Înlocuire sistem de încălzire locația str. Ciprian Porumbescu, nr. 4” din municipiul Deva , județul Hunedoara. 

Analizând motivele care stau la baza realizării obiectivului de investiție „Înlocuire sistem de încălzire locația str. Ciprian Porumbescu, nr. 4” din municipiul Deva, județul Hunedoara, supunem atenției următoarele aspecte:

Clădirile studiate beneficiază de o centrală termică nouă, modernă, cu funcționare pe gaz metan, dotată cu toate facilitățile necesare. Aceasta s-a pus în funcțiune în luna Septembrie a anului 2021 pentru a compensa sistarea furnizării agentului termic de la rețeaua de termoficare a Municipiului Deva.

Odată intrat în școală, respectiv grădiniță, agentul termic este distribuit ramificat în interiorul acestor două clădiri prin intermediul conductelor de distribuție pe orizontală și a coloanelor existente.

Conductele existente de distribuție a agentului termic existente în corpul școlii sunt în mare parte din oțel și se află într-o stare avansată de deteriorare. Acestea prezintă uzură atât morală, fiind executate la momentul construirii clădirii, cât și fizică, prezentând numeroase deficiențe.

Conductele de distribuție a agentului termic din interiorul grădiniței sunt din oțel și prezintă urme de uzură și rugină. Acestea au fost executate în 1999 înainte de darea în folosință a clădirii, iar în timp s-au deteriorat.

Realizarea investiției este justificată de faptul că instalația termică interioară existentă se află într-o stare avansată de deteriorare în urma unei perioade de folosință de aproximativ 50 de ani la clădirea școlii și aproximativ 30 ani la clădirea grădiniței, perioadă în care lucrările de reparații și modernizări au fost insuficiente.

Astfel, se impune intrarea instalației termice interioare în reparație capitală pentru asigurarea funcționării instalațiilor la un nivel de performanță ridicat și pentru asigurarea nivelului de confort termic necesar desfășurării în condiții optime a procesului de învățământ.

În vederea identificării soluției optime, din punct de vedere tehnic și economic, privind încălzirea în sezonul rece, s-a achiziționat elaborarea unei documentații tehnico-economice în faza D.A.L.I. Această documentație a fost elaborată de către S.C. Instalații Gevis S.R.L. și au fost identificate două scenarii de rezolvare a problemei, scenariul 1 privind realizarea sistemului de încălzire existent cu unul pe bază de radiatoare din tablă de oțel și tevi de cupru iar scenariul 2 privind realizarea unui sistem de încălzire cu radiatoare din elemenți de aluminiu și distribuția pe cupru.

 Analiza comparativă a celor două scenarii a evidențiat avantajele adoptării Scenariului 2,   prin realizarea unui sistem de încălzire cu radiatoare din elemenți de aluminiu și distribuția pe cupru. 

Conform Devizului General al obiectivului de investiții „Înlocuire sistem de încălzire locația str. Ciprian porumbescu, nr. 4” din municipiul Deva, valoarea totală a obiectivului este de 637.042,29 lei cu TVA, din care C+M = 472.538,46 lei cu TVA.

Fondurile necesare realizării acestui obiectiv sunt asigurate din Bugetul General al Municipiului Deva, Cap. 65  - ÎNVĂȚĂMÂNT. 

În conformitate cu prevederile art. 44 alin. 1, al art. 45 alin. 1 din Legea nr.273/2006, privind finanţele publice locale, cu modificările și completările ulterioare,

  În temeiul art. 129 alin. 2 lit. ”b”, alin. 4, lit ”d” și al art. 139, alin. 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ cu modificările și completările ulterioare,

În raport cu cele prezentate mai sus, propunem adoptarea hotărârii privind aprobarea  documentaţiei tehnico-economice în faza D.A.L.I. pentru obiectivul de investiție: „Înlocuire sistem de încălzire locația str. Ciprian Porumbescu, nr. 4” din municipiul Deva.

 

 

    Direcţia juridică și administrație                                            Direcția Economică

                    publică locală                                                                Director Executiv                                                                                    

                      Oana MURA                                                          Claudia-Maria STOICA    

            

 

                                                                                                                                                                                                                     

 

 

                Director Executiv                                                                   Întocmit                                                     

               Manuela Elena STANCIU                                                     Gabriel CODRIN