România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

ROMÂNIA

JUDEŢUL HUNEDOARA 

MUNICIPIUL DEVA

PRIMAR

 

 

REFERAT DE APROBARE

la proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice  faza D.A.L.I. pentru obiectivul de investitii „Înlocuire sistem de încălzire locația Horea, nr. 2” din municipiul Deva

 

            

Clădirea Liceului de Arte ”Sigismund Toduță” Deva, strada Horea, nr.2, beneficiază de o centrală termică nouă, modernă, cu funcționare pe gaz metan, centrală care a fost pusă în funcțiune în luna septembrie a anului 2021 pentru a compensa sistarea furnizării agentului termic de la rețeaua de termoficare a municipiului Deva.

Instalația interioară de încălzire a școlii se află într-o stare avansată de deterioarare în urma unei perioade de folosință de aproximativ 50 de ani, elementele componente depașind durata de viață normată.

Astfel, se impune intrarea instalației termice interioare în reparație capitală pentru asigurarea funcționării instalațiilor la un nivel de performanță ridicat și pentru asigurarea nivelului de confort termic necesar desfășurării în condiții optime a procesului de învățământ.

În vederea identificării soluției optime, din punct de vedere tehnic și economic, privind încălzirea în sezonul rece, s-a achiziționat elaborarea unei documentații tehnico-economice în faza D.A.L.I. Această documentație a fost elaborată de către S.C. Instalații Gevis S.R.L. și au fost identificate două scenarii de rezolvare a problemei, scenariul 1 privind realizarea sistemului de încălzire existent cu unul pe bază de radiatoare din tablă de oțel și tevi de cupru, iar scenariul 2 privind realizarea unui sistem de încălzire cu radiatoare din elemenți de aluminiu și distribuția pe cupru.

Analiza comparativă a celor două scenarii a evidențiat avantajele adoptării Scenariului 2,   prin realizarea unui sistem de încălzire cu radiatoare din elemenți de aluminiu și distribuția pe cupru.

Realizarea acestui obiectiv de investiție va conduce la creșterea confortului termic al imobilului în sezonul rece, cu efecte directe asupra activității specifice acestei instituții de învățământ, dar și asupra duratei de viață a construcției în sine.   

În conformitate cu prevederile art. 44 alin.1, al art. 45 alin.1 din Legea nr.273/2006, privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare,        

În temeiul art.129 alin.2 lit.„b”, alin.4 lit.”d”, art.139 alin.1 din Ordonanţa de urgenţă nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, 

Supun atenţiei comisiilor de specialitate şi plenului Consiliului local, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice faza D.A.L.I. pentru obiectivul de investiţie „Înlocuire sistem de încălzire locația Horea, nr. 2” din municipiul Deva.

            

 

PRIMAR,

NICOLAE - FLORIN OANCEA