România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

Prin adresa nr. CV-1560/14.06.2022, înregistrată la sediul instituției sub nr.22-61599-PDV/17.06.2022, Ministerul Apărării Naționale prin Departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, adresează rugămintea ca veteranul de război, domnul Hudumac Vladimir, să fie felicitat și totodată să i se acorde un premiu aniversar, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani.

Potrivit prevederilor  Legii nr.44/1994, privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată cu modificările și completările ulterioare și ale H.G. nr. 662/2009, privind organizarea şi funcţionarea Secţiei asistenţă veterani de război din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerul Apărării Naționale prin Secţia asistenţă veterani de război este autoritatea investită cu coordonarea, la nivel national, a problematicii veteranilor, invalizilor și văduvelor de război.

Totodată, potrivit evidențelor Ministerului Apărării Naționale, domnul Hudumac Vladimir, împlinește la data de 28.07.2022 venerabila vârstă de 100 de ani. 

Domnul Hudumac Vladimir locuiește în prezent în municipiul Deva, strada Mărăști, bl.D5, sc.2, ap.4, județul Hunedoara.

Seniorii noștri sunt cei care au contribuit de-a lungul timpului la dezvoltarea comunității și merită toată aprecierea și recunoștința administrației publice locale din municipiul Deva.

Consiliul local al municipiului Deva a aprobat, ca semn de respect și recunoștință, premierea și acodarea unor diplome persoanelor care locuiesc în municipiul Deva și care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani.

Având în vedere ca domnul Hudumac Vladimir are reședința pe raza municipiului Deva, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 ani, propun ca semn de respect si de pretuire, acordarea unei diplome și a unei sume de 500 lei net ca semn de respect și prețuire pentru venerabila vârstă de 100 ani.

În temeiul prevederilor art.129 alin.1, alin.2 lit.„b”, lit.“d”, alin.7 lit. ”b”, art.139 alin.3 lit.”a” din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Supun comisiilor de specialitate şi plenului Consiliului local proiectul de hotărâre privind acordarea unei diplome, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 ani domnului Hudumac Vladimir.


Primar,

Nicolae – Florin Oancea