România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport Direcţia Deva 2020 - Serviciul unitatea municipală pentru monitorizarea serviciilor comunitare de utilităţi publice şi reparaţii publice

Serviciul unitatea municipală pentru monitorizarea serviciilor comunitare de utilități publice, analizând Referatul de aprobare al domnului Primar Nicolae Florin Oancea, prin care se propune Consiliului local al municipiului Deva adoptarea unei hotărâri pentru modificarea Hotărârii Consiliului local nr.335/2008 privind reglementarea activității de transport persoane în regim de taxi în municipiul Deva, cu modificările și completările ulterioare, supune atenției următoarele:

Prin Hotărârea Consiliului local nr.335/2008 a fost aprobat Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activității de transport persoane/bunuri în regim de taxi în municipiul Deva.

În cadrul atribuţiilor de coordonare a activităţilor privind transportul în regim de taxi, autorităţile administraţiei publice locale emit reglementări, după caz, privind regulamentul de organizare şi executare a transportului de persoane, mărfuri sau bunuri pe teritoriul localităţii respective, în conformitate cu reglementările generale în vigoare.

Autorizarea, organizarea, atribuirea gestiunii şi controlul efectuării serviciilor de transport în regim de taxi sunt reglementate prin Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare.

Având în vedere dorința municipalității de a moderniza transportul public din Deva   transformându-l într-unul prietenos cu mediul, pe lângă achiziționarea mijloacelor de transport public local electrice, a noilor stații de încărcare electrice, Primăria municipiului Deva va implementa o serie de măsuri pentru a crește numărul celor care utilizează transportul ecologic, inclusiv prin încurajarea transportului cu vehicule electrice în realizarea activității de taximetrie. Noile reglementări vizează reducerea gradului de poluare în oraş prin promovarea transportului ecologic.

În acest context, noul regulament stabileşte noile criterii pentru acordarea autorizaţiilor de taxi, criterii ce țin seama de vechimea autovehiculului, clasificare conform normelor de poluare, gradul de protecţie, efortul investiţional al transportatorului, dotări suplimentare și, nu în ultimul rând, volumul portbagajului util.

În conformitate cu prevederile art.8 alin.3 lit.”i” din Legea serviciilor comunitare de utilități publice nr.51/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ale art.17 alin.1 lit.”l” din Legea nr.92/2007 a serviciilor de transport public local, cu modificările și completările ulterioare, ale Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, ale Ordinului nr.356/2007 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și ale Legii nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În temeiul prevederilor art.129 alin.2 lit.“d”, alin.7 lit.“n”, precum și ale art.139 alin.1 din OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Supunem atenției comisiilor de specialitate și plenului Consiliului local proiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 335/2008 privind reglementarea activității de transport persoane în regim de taxi în municipiul Deva, cu modificările și completările ulterioare. 

 

 

 

 

      Direcția juridică și A.P.L.                                                       Direcția Deva 2020

            Director executiv,                                                               Director executiv,                                                                       

                Oana MURA                                                                 Manuela STANCIU                                                    

 

 

 

 

      Șef S.U.M.M.S.C.U.P.,                                                               S.U.M.M.S.C.U.P.

         Director executiv,                                                                            Întocmit,

       Ovidiu FEDORCZUC                                                        Carmen APOSTOLESCU