România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Deva nr. 414/2020 s-a aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a Pieței Agroalimentare Deva, situată în Deva, str. Ion Creangă, județul Hunedoara.

Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Deva nr. 422/2021 s-a   înfințat Serviciul Administrare Piețe care va gestiona și coordona activitatea Piețelor din municipiul Deva, precum și  organizarea și funcționarea acestora, 

Serviciul Administrare Piețe din cadrul Primăriei municipiului Deva are în administrare Piețele din municipiul Deva astfel : Piața Agroalimentară Centrală Deva, situată pe str. Ion Creangă, nr.5, Piața Agroalimentară Cioclovina, situată pe aleea Cioclovina, F.N., Piața Agroalimentară Kogălniceanu, situată pe b-dul Mihail Kogălniceanu, F.N., Piața Agroalimentară Dacia, situată pe Aleea Plopilor, nr.1, cartier Dacia, Piața Bejan de tip Talcioc, situată pe str. Mihai Eminescu, lângă Parcul Bejan.

Ținând cont de cele prezentate mai sus, pentru funcționarea în condiții optime a Piețelor din municipiul Deva, pentru o bună desfășurare a activităților comerciale, se impune aprobarea unui nou  Regulament de organizare și funcționare pentru fiecare Piață  din municipiul Deva.

Raportat la prevederile art. 861, art. 868, art.1777-1823 din Codul civil, 

Ținând seama de prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, cu modificările și completările ulterioare,

În temeiul prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, cu modificările și completările ulterioare, ale Hotărârii Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare,  art. 31 din Legea finanțelor publice locale nr. 273/2006, cu modificările și completările ulterioare, 

În temeiul art. 129 alin.1, alin.2 lit.’’c’’, alin.14,precum și ale art.139 alin.3 lit.’’g’’ din Ordonanța de Urgență a Guvernului   nr.57/2019, privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare.

Supun atenției comisiilor de specialitate și plenului Consiliului local al municipiului Deva proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentelor de organizare și funcționare a Piețelor din   Municipiul Deva .

 

PRIMAR,

Nicolae - Florin Oancea