România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport Serviciul Bază Agrement

ROMÂNIA

JUDEŢUL HUNEDOARA    

MUNICIPIUL   D E V A                                                            

SERVICIUL BAZE AGREMENT

 

 

 

 

 

RAPORT

privind aprobarea Regulamentului privind utilizarea temporară a imobilului - Sala Sporturilor Corp A - aflat în domeniul public al municipiului Deva, de către persoane fizice și  juridice, pentru desfășurarea unor activități/evenimente

 

 

 

            Serviciul Baze Agrement, din cadrul aparatului de specialitate al primarului, analizând Referatul de aprobare al domnului Primar Nicolae - Florin Oancea, prin care se propune Consiliului local al municipiului Deva adoptarea unei hotărâri privind aprobarea Regulamentului privind utilizarea temporară a imobilului - Sala Sporturilor Corp A - aflat în domeniul public al Municipiului Deva, de către persoane fizice și juridice pentru desfășurarea unor activități/evenimente, supunem atenţiei următoarele: 

Sala Sporturilor Corp A, proprietatea Municipiului Deva, cu o suprafață construită desfășurată de 2194 mp (sală jocuri sportive, tribună, wc-uri, vestiare,etc) se poate pune la dispoziția persoanelor fizice și juridice, pentru desfășurarea unor activități/evenimente, la cerere, în schimbul unei taxe de utilizare temporară care va fi stabilită anual de către Consiliul local al municipiului Deva prin hotărârea privind taxele și impozitele locale.  

            Având în vedere intenția mai multor persoane fizice și juridice de a desfășura activități în incinta Sălii Sporturilor se impune aprobarea unui regulament de utilizare a sălii sporturilor.

            Regulamentul privind utilizarea imobilului - Sala Sporturilor Corp A - aflat în domeniul public al Municipiului Deva, va conține reguli generale și specifice atât pentru administrator cât și pentru utilizatori.  

            În cazul contractelor cu o durată peste 30 de zile, taxa de utilizare temporară se achită lunar de utilizatori. Pentru luna curentă, taxa de utilizare temporară se achită în 30 de zile începând cu data de întâi a lunii următoare, pe baza unui tabel depus de către Biroul Baze Agrement, în urma unei comenzi depusă de utilizatori, care să conțină numărul de ore efectuate de fiecare utilizator în parte.   În cazul încheierii Acordului de ocupare, taxa se achită anticipat, integral. În acest caz, accesul în spațiu se face cu dovada achitării taxei.

            Taxa se datorează după aprobarea cererii.

            Înainte cu cel puțin 60 de zile de la data desfășurării activității/evenimentului se depune de către solicitanți o cerere prin care se specifică identitatea persoanei fizice/juridice, durata pentru care se solicită utilizarea temporară a bunurilor, felul activității, precum și obiectele de inventar care ar putea fi puse la dispoziție pentru utilizare. Pentru activitățile/evenimentele cu caracter ocazional, cererile se depun înainte cu 48 de ore de data desfășurării activității/evenimentelor;  în acest caz cererea va putea fi aprobată/respinsă în termen de 24 de ore de la data înregistrării acesteia.

            Între Municipiul Deva - Activitate economică și utilizatori se va încheia un contract de utilizare temporară, obiectul contractului fiind utilizarea spațiului situat în municipiul Deva, str. Mărăști, nr.30, județul Hunedoara, cu o suprafață construită desfășurată de 2194 mp (sală jocuri sportive, tribună, wc-uri, vestiare) pentru desfășurarea unor activități/evenimente, în cazul în care durata solicitată este mai mare de 30 de zile. În cazul în care durata  este mai mică de 30 de zile se va încheia un acord de ocupare.    

            Durata contractului de utilizare temporară nu va putea depăși un an.

            În temeiul art.129 alin.1, alin.2 lit.“c”, lit.”d”, alin.7 lit.”e”, lit.”f”, alin.14 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019, privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,       

            Faţă de cele de mai sus prezentate, supunem atenției Consiliului local al municipiului Deva, proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului  privind  aprobarea Regulamentului privind utilizarea temporară a imobilului - Sala Sporturilor Corp A - aflat în domeniul public al Municipiului Deva, de către persoane fizice și   juridice, pentru desfășurarea unor activități/evenimente.

                                                                                                                                       

 

 

 

                                                                                                                                                                         

     Șef Serviciu Baze Agrement                            Control Financiar Preventiv

              CHIRILĂ RADU                                      CAZACU MARIANA       

 

 

                                                                                                                              

                      Întocmit,                      

                       Șef birou,         

                   Vintilă Nicolae