Proiect de Hotărâre al autorității deliberative

Nr. 119 / 29.03.2024
Caracter individual

Proiect de hotărâre

privind aprobarea participării municipiului Deva în calitate de unitate administrativ teritorială la Programul vizând sisteme de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate, derulat de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și finanțat din Fondul pentru Mediu, precum și aprobarea Devizului general și a Devizelor pe categorii de cheltuieli aferente obiectivului de investiții „Extindere rețea alimentare cu apă și canalizare pe strada Aurel Vlaicu și strada Nucet în municipiul Deva”

Raportul compartimentelor de resort

Forma inițiatorului

România

România

Județul Hunedoara

Consiliul Local al municipiului Deva

Municipiul Deva

Proiect de hotărâre

Nr. 119 din 29.03.2024

privind aprobarea participării municipiului Deva în calitate de unitate administrativ teritorială la Programul vizând sisteme de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate, derulat de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și finanțat din Fondul pentru Mediu, precum și aprobarea Devizului general și a Devizelor pe categorii de cheltuieli aferente obiectivului de investiții „Extindere rețea alimentare cu apă și canalizare pe strada Aurel Vlaicu și strada Nucet în municipiul Deva”

Analizând temeiurile juridice, respectiv:

Ordonanța de urgență a Guvernului nr.196/2005 privind fondul de mediu, cu modificările și completările ulterioare, 

Ghidul de finanțare a Programului vizând sisteme de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate, aprobat prin Ordinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor nr.475 din 29 februarie 2024,

Art.129 alin.2 lit.”b” și ”d”, alin.4 lit.”d”, alin.7 lit.”k”, alin.14 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Ținând cont de:

Hotărârea Consiliului local al municipiului Deva nr.110/2024, privind aprobarea documentației tehnico-economice – faza Studiu de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Extindere rețea alimentare cu apă și canalizare pe strada Aurel Vlaicu și strada Nucet în Municipiul Deva”,

Luând act de:

Proiectul de hotărâre nr.119/2024, Referatul de aprobare nr.119/2024 prezentat de Primarul municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea, din care reiese necesitatea şi oportunitatea adoptării unei hotărâri privind aprobarea participării municipiului Deva în calitate de unitate administrativ teritorială la Programul vizând sisteme de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate, derulat de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și finanțat din Fondul pentru Mediu, precum și aprobarea Devizului general și a Devizelor pe categorii de cheltuieli aferente obiectivului de investiții „Extindere rețea alimentare cu apă și canalizare pe strada Aurel Vlaicu și strada Nucet în municipiul Deva”,

Raportul Serviciului investiții nr.35305/29.03.2024,

Avizul Comisiei pentru administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor, agricultură nr.1528/82281/02.04.2024, avizul Comisiei de studii, prognoze economico-sociale, buget-finanțe nr.1167/82285/02.04.2024, precum și de avizul Comisiei de organizare şi dezvoltare urbanistică, administrarea domeniului public şi privat al municipiului, realizarea lucrărilor publice, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură nr.1351/82282/02.04.2024, 

În temeiul prevederilor art. 139 alin. (1) și alin. (3) lit. a) coroborat cu art. 196 alin. (1) lit. a) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Consiliul local al municipiului deva

adoptă prezenta hotărâre:

Art.1. - Aprobă participarea municipiului Deva în calitate de unitate administrativ teritorială la Programul vizând sisteme de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate, derulat de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și finanțat din Fondul pentru Mediu pentru obiectivul de investiție „Extindere rețea alimentare cu apă și canalizare pe strada Aurel Vlaicu și strada Nucet în municipiul Deva”.

Art.2. - Aprobă Nota de fundamentare a proiectului „Extindere rețea alimentare cu apă și canalizare pe strada Aurel Vlaicu și strada Nucet în municipiul Deva”, conform Anexei nr.1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.3. - Aprobă Devizul general și Devizul pe categorii de cheltuieli, potrivit Ghidului de finanțare a Programului, aprobat prin Ordinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor nr.475 din 29 februarie 2024, conform Anexei nr.2 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.4. - Municipiul Deva, în calitate de beneficiar, se angajează să asigure și să susțină, din surse proprii, cheltuielile care nu sunt acoperite prin finanțarea acordată de către AFM și a cheltuielile neeligibile aferente proiectului.

Art.5. - Împuternicește Primarul municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea, în vederea semnării cererii de finanțare pentru participarea la Programul vizând sisteme de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate, derulat de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și finanțat din Fondul pentru Mediu.

Art.6. - Prezenta hotărâre poate fi atacată potrivit prevederilor Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare.

Art.7. - Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se împuterniceşte Direcția tehnică și Direcția economică prin structurile de specialitate. 

Art.8. - Prezenta hotărâre se comunică: 

- Instituţiei Prefectului judeţului Hunedoara;

- Primarului municipiului Deva;

- Administratorului public;

- Direcției tehnice;

- Direcţiei economice;

- Serviciului investiții.


INIȚIATOR PROIECT:

PRIMARUL MUNICIPIULUI DEVA

Nicolae-Florin OANCEA

AVIZEAZĂ PENTRU LEGALITATE:

SECRETARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI DEVA

Florina-Doris VISIRIN

Rezultate voturi