România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport Serviciul resurse umane

ROMÂNIA

MUNICIPIUL DEVA                                                                                       

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA           

SERVICIUL  RESURSE UMANE


RAPORT DE SPECIALITATE

la proiectul de hotărâre privind reorganizarea aparatului de specialitate al Primarului municipiului Deva, cu modificarea organigramei, statului de funcţii şi Regulamentului de Organizare şi Funcţionare

 

 

« Serviciul resurse umane » al aparatului de specialitate al Primarului municipiului Deva, analizând Referatul de aprobare întocmit de iniţiatorul proiectului, Primarul municipiului Deva, d-l Nicolae - Florin Oancea,   supunem atenţiei Consiliului local Deva următoarele :

 

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 52 / 2021, așa cum a fost ulterior modificată, au fost aprobate organigrama, statul de funcții și Regulamentul de Organizare şi Funcţionare pentru aparatul de specialitate al Primarului municipiului Deva .

În scopul eficientizării activității s-a propus reorganizarea aparatului de specialitate al Primarului municipiului Deva după cum urmează :

 

1.  Reorganizarea ”Direcției economice” 

Activitatea economică și financiar – contabilă a instituției se desfășoară în cadrul « Direcției economice », condusă de un Director executiv și care cuprinde în prezent « Serviciul financiar-contabilitate » precum și trei compartimente : « Compartimentul evidență patrimoniu »,  « Compartimentul monitorizare arierate, împrumuturi » și « Compartimentul administrativ ».

1.1. „Serviciul financiar, contabilitate” funcționează în prezent cu 15 posturi de execuție : 13 funcții publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior și 2 posturi în regim contractual de Inspector de specialitate grad IA .

În vederea atribuirii de sarcini de serviciu ce presupun exercitarea prerogativelor de putere publică s-a propus desființarea postului în regim contractual vacant de Inspector de specialitate grad IA și înființarea unui post funcție publică de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior .

Totodată, pentru a acoperi volumul, diversitatea și complexitatea activităților desfășurate în acest serviciu  s-a propus  înființarea a două posturi, funcții publice de execuție, de Consilier, clasa I, grad profesional superior .

Astfel pentru ”Serviciul financiar, contabilitate” s-a propus  următoarea structură :

- 1 post funcție publică de conducere de Șef serviciu ;

- 16 posturi funcții publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior ;

- 1 post în regim contractual de Inspector de specialitate, grad IA .

1.2   „Compartimentul monitorizare arierate, împrumuturi cu un post funcție publică de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior vacant, se desființează,  atribuțiile specifice pe linie de monitorizare a arieratelor și împrumuturilor vor fi preluate de ”Serviciul financiar, contabilitate” . 

1.3.  Compartimentul evidență patrimoniu

În prezent „Compartimentul evidență patrimoniu” funcționează în cadrul Direcției economice și este compus din 3 posturi funcții publice de execuție : 1 post functie publica de executie de Consilier juridic, grad profesional superior și 2 posturi functie publica de executie de Consilier, grad profesional superior . 

Raportat la activitatea desfășurată, la volumul de munca și atribuții, s-a propus  ca această structură să ramână nemodificată și să nu fie supusă reorganizării .

1.4. “Compartimentul administrativ” funcționează în prezent în cadrul “Direcției economice”, este compus din 7 posturi de execuție în regim contractual, respectiv 3 posturi Inspector de specialitate grad IA, 1 post Muncitor calificat treapta I și 3 posturi Îngrijitor .

Compartimentul are ca principale atribuții asigurarea aprovizionării tehnico-materiale cu mijloace fixe, obiecte de inventar, rechizite, materiale de întreţinere pentru angajaţii instituției, aprovizionarea cu utilaje pentru instituție, precum și asigurarea activităților de întreținere-curățenie a spațiilor în care se desfășoară activitatea . Deoarece atribuțiile specifice nu sunt de natura activității economice și financiar-contabile derulate în Direcția economică, s-a propus  ca acest compartiment să fie preluat în cadrul ”Serviciului administrativ, parc auto”, a cărui reorganizare este descrisă la punctul 16 din cuprinsul prezentului referat de aprobare, în acest fel toate activitățile administrative și gospodărești fiind coordonate la nivelul unui singur serviciu .

 

2. Reorganizarea ”Direcției juridice și administrație publică locală”

 În prezent “Direcția juridică și administrație publică locală” funcționează în subordinea Secretarului general al municipiului Deva și este condusă de un Director executiv, funcție publică de conducere care va fi menținută .

Direcția este compusă din :

  • “Serviciul juridic, autoritate tutelară”, condus de un Șef serviciu, funcție publică de conducere care va fi menținută, compus la rândul lui din “Compartimentul juridic” și “Compartimentul autoritate tutelară” ;
  • “Compartimentul administrație publică locală” ;
  • “Compartimentul centrul de informare a cetățenilor” 
  • “Compartimentul relații cu consiliul local”. 
  • Pentru buna organizare a lucrărilor consiliului local, precum și pentru soluționarea altor aspecte din activitatea consiliului local, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 52 / 28 ianuarie 2021, în cadrul ”Direcției juridice și administrație publică locală” a fost înființat ”Compartimentul relații cu consiliul local”, compus în prezent dintr-un post în regim contractual de Inspector de specialitate grad IA.

Întrucât pe parcursul a mai mult de 1 an de activitate compartimentul nu și-a dovedit pe deplin utilitatea, problemele Consiliului Local și organizarea ședințelor fiind rezolvate în continuare prin intermediul Compartimentului administrație publică locală, iar postul fiind vacant,

S-a propus  desființarea “Compartimentul relații cu consiliul local” și desființarea postului în regim contractual vacant de Inspector de specialitate grad IA .

  • Avand în vedere volumul și complexitatea lucrărilor desfășurate în ”Compartimentul juridic”, care asigură atât reprezentarea instituției în instanțele de judecată cât și consilierea juridică a întregului personal din aparatul de specialitate, cu avizarea din punct de vedere juridic a majorității actelor rezultate în urma activității instituției, s-a propus  înființarea în ”Compartimentul juridic” a unei funcții publice de execuție de Consilier juridic, clasa I, grad profesional principal și redimensionarea compartimentului de la 7 la 8 posturi .

Astfel pentru ” Compartimentul juridic” s-a propus  următoarea structură de funcții publice de execuție : 

  • 5 posturi Consilier juridic, clasa I, grad profesional superior ;
  • 2 posturi Consilier juridic, clasa I, grad profesional principal ;
  • 1 post Consilier juridic, clasa I, grad profesional asistent .

Referitor la celelalte structuri funcționale din cadrul direcției, respectiv ”Compartimentul autoritate tutelară”, ”Compartimentul centrul de informare a cetațenilor” și ”Compartimentul administrație publică locală”, raportat la activitatea desfășurată, la volumul de muncă și  atribuții, s-a propus  ca aceste structuri să ramână nemodificate și să nu fie supuse reorganizării .

 

3. Reorganizarea ”Direcției urbanism, privatizare”, redenumită ”Direcția urbanism” 

 În prezent „Direcția urbanism, privatizare” care este condusă de Arhitectul-șef al municipiului prezintă următoarea structură :

3.1. ”Serviciul monitorizare și control urban” este condus de un Șef serviciu, funcție publică de conducere și funcționează cu următoarea structură de posturi :

3.1.1.  „Compartimentul urbanism, amenajarea teritoriului, autorizații în construcții” cu 7 posturi, funcții publice de execuție :

-  4 posturi funcții publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior

-  1 post funcție publică de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional principal

-  1 post funcție publică de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional asistent

- 1 post funcție publică de execuție de Referent de specialitate, clasa II, grad profesional superior

3.1.2.”Biroul privatizare” este condus de un Șef birou, funcție publică de conducere, având în componență 5 posturi funcții publice de execuție : 

-  4 posturi de Consilier, clasa I, grad profesional superior 

-  1 post Consilier, clasa I, grad profesional principal 

3.2.”Compartimentul informare și consultare a publicului pentru planuri de urbanism și amenajarea teritoriului” are în componență 3 posturi, funcții publice de execuție, de Consilier, clasa I, grad profesional superior .

 

Pentru eficientizarea activității direcției și pentru o distribuire echitabilă a sarcinilor de serviciu între compartimentele funcționale s-a propus  următoarele :

  • Reorganizarea ”Serviciului monitorizare și control urban”, care se va redenumi ”Serviciul urbanism”

În prezent ”Serviciul monitorizare și control urban” este compus din ”Compartimentul urbanism, amenajarea teritoriului, autorizații în construcții” și ”Biroul privatizare” .

Datorită complexității activităților desfășurate în cadrul serviciului, care nu se rezumă doar la emitere de autorizații și monitorizare, s-a propus  schimbarea denumirii în ”Serviciul urbanism” .

Tot în baza activităților desfășurate, pentru a reflecta mai fidel atribuțiile, ”Compartimentul urbanism, amenajarea teritoriului, autorizații în construcții” se va redenumi ”Compartiment autorizații și recepții, bancă de date urbană” .

Titularii posturilor de execuție din actualul ”Compartiment urbanism, amenajarea teritoriului, autorizații în construcții”, respectiv : Rad Ionel Nicolae, Budiu Lucian Mircea, Pădurean Coralia Daniela, care ocupă funcțiile de Consilier, clasa I, grad profesional superior, Demea Adrian, Consilier, clasa I, grad profesional principal,  Cojocărescu Iulia, Consilier, clasa I, grad profesional asistent și Petroi Mihaela, Referent de specialitate, clasa II, grad profesional superior, vor fi numiți în „Compartimentul autorizații și recepții, bancă de date urbană” în baza prevederilor art. 518, alin. (1) și (2) din Ordonanța de urgență nr. 57 / 2019 privind Codul administrativ, actualizată, în urma schimbării denumirii compartimentului funcțional din care fac parte .

În cadrul serviciului va fi preluat și ”Compartimentul investitori, relații externe” a cărui reorganizare este descrisă la punctul 15 din cuprinsul prezentului raport.

Pentru motivele expuse în cele ce urmează, ”Biroul privatizare” nu va mai fi parte componentă a serviciului .

  •  Reorganizarea ”Biroului privatizare” 

În prezent ”Biroul privatizare” funcționează în cadrul ”Serviciului monitorizare și control urban” al ”Direcției urbanism, privatizare”, este condus de un Șef birou, funcție publică de conducere, având în componență 5 posturi funcții publice de execuție: 4 posturi de Consilier, clasa I, grad profesional superior și 1 post Consilier, clasa I, grad profesional principal.

Principalele atribuții ale ”Biroului privatizare” sunt legate de procedurile de emitere și vizare a autorizațiilor de funcționare pentru activitățile comerciale  desfășurate pe raza municipiului Deva, în timp ce controlul asupra activităților comerciale a fost preluat de compartimentul de specialitate din cadrul Direcției Poliția Locală, potrivit competențelor stabilite prin lege .

În considerarea faptului că activitatea de emitere/vizare a autorizațiilor de funcționare nu impune existența unui conducător direct, aceste autorizații fiind aprobate de Primarul municipiului Deva sau de persoana căreia i se deleagă aceste atribuții, s-a propus  reorganizarea ”Biroului privatizare” sub formă de compartiment .

Se desființează un post funcție publică de conducere de Șef birou, iar titularului postului, dl Davidescu Virgil, i se vor aplica prevederile art. 519, alin. (1), lit. c), alin. (3) – (9) din Ordonanța de urgență nr. 57 / 2019 privind Codul administrativ, actualizată .

Deoarece denumirea „Birou privatizare” este depășită și nu mai este relevantă în contextul economic actual, s-a propus  ca structura rezultată prin reorganizarea „Biroului privatizare” să fie denumită „Compartimentul autorizații de funcționare” .

Întrucât consider că este nevoie de personal cu o anumită experiență profesională, s-a propus  ca toate posturile componente ale compartimentului să fie de grad profesional superior, ca fiind gradul pentru a cărui ocupare este necesară cea mai mai mare vechime în specialitatea studiilor necesară exercitării funcției publice .

Ca urmare s-a propus  desființarea postului de Consilier, clasa I, grad profesional principal, iar titularului postului, d-na Iuhasz Cristina Fănica, i se vor aplica prevederile art. 519, alin. (1), lit. c), alin. (3) – (9) din Ordonanța de urgență nr. 57 / 2019 privind Codul administrativ, actualizată .

Pentru „Compartimentul autorizații de funcționare” s-a propus  următoarea structură de posturi :

-  5 posturi funcții publice de execuție de Consilier, clasa I,  grad profesional superior, dintre care 1 post nou înființat ;

Compartimentul astfel reorganizat și redenumit se va subordona direct Primarului municipiului Deva. 

Titularii posturilor de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior din fostul ”Birou privatizare”, respectiv d-l Auner Mihai Carol, d-l Cizmaș Raul Sebastian, d-na Dascăr Mirela Anișoara și d-l Sîna Horia Valeriu vor fi numiți în „Compartimentul autorizații de funcționare” în baza prevederilor art. 518, alin. (1) și (2) din Ordonanța de urgență nr. 57 / 2019 privind Codul administrativ, actualizată .

  •  Redenumirea ”Compartimentului informare și consultare a publicului pentru planuri de urbanism și amenajarea teritoriului”

În prezent ”Compartimentul informare și consultare a publicului pentru planuri de urbanism și amenajarea teritoriului” funcționează în subordinea Arhitectului-șef, are în componență 3 posturi, funcții publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior și are ca principale atribuții gestionarea activităților de informare si consultare a publicului referitoare la PUZ și PUD, de la redactarea documentului de planificare a procesului de participare a publicului, pe baza Regulamentului local adoptat, publicare pe pagina de internet proprie a modului, perioadei, locului în care se pot consulta documentele complete, organizarea dezbaterilor publice, informarea publicului cu privire la rezultatele consultarii.

Compartimentul funcționează în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 2701/30 decembrie 2010 reprezentand baza Metodologiei de informare si consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului si de urbanism.

Deoarece aceste activități nu acoperă integral programul de lucru este necesar ca acestui compartiment să-i fie atribuite și alte sarcini, care vor modifica în proporție mai mica de 50%  atribuțiile posturilor componente ale compartimentului, activități referitoare la procedura de avizare și aprobare a documentațiilor de urbanism care vor fi cuprinse în Regulamentul de Organizare și Funcționare .

Astfel s-a propus  schimbarea denumirii ”Compartimentului informare și consultare a publicului pentru planuri de urbanism și amenajarea teritoriului” în ”Compartiment dezvoltare urbană”.

Titularii posturilor de execuție, respectiv d-l Grunță Valentin Adrian, d-na Igreț Irina Ana și d-na Mirce Laura, vor fi numiți în „Compartimentul dezvoltare urbană” în baza prevederilor art. 518, alin. (1) și (2) din Ordonanța de urgență nr. 57 / 2019 privind Codul administrativ, actualizată .

Deoarece din fosta ”Direcție urbanism, privatizare” nu va mai face parte fostul ”Birou privatizare” este necesară și schimbarea denumirii ”Direcției urbanism, privatizare” pentru care s-a propus  denumirea ”Direcția urbanism” .

 

4. Reorganizarea Direcției Deva 2020

În prezent Direcția Deva 2020 reprezintă o structură complexă, care reunește activități din mai multe domenii: investiții, reparații și întreținere, achiziții publice, programe dezvoltare, informatică, monitorizarea serviciilor comunitare de utilități publice, cadastru și fond funciar precum și administrarea domeniului public și privat .

Direcția este condusă în prezent de un Director executiv și un Director executiv adjunct, funcții publice de conducere,  și este compusă din următoarele servicii :

- ”Serviciul cadastru, fond funciar”, cu ”Compartimentul cadastru, fond funciar” și ”Compartimentul registru agricol” ;

- ”Serviciul administrarea domeniului public și privat” cu ”Compartimentul administrarea domeniului public și privat” și ”Biroul ridicări vehicule” ;

- ”Serviciul programe dezvoltare” cu ”Biroul programe dezvoltare”, ”Compartimentul evidență financiară” proiecte și ”Compartimentul implementare proiecte” ;

-  ”Serviciul informatică” ;

-  ”Serviciul achiziții” ;

-  ”Serviciul investiții, reparații publice” ;

-  ”Compartimentul eficiență energetică” ;

- ”Serviciul unitatea municipală pentru monitorizarea serviciilor comunitare de utilități publice” ;

Întrucât s-a dovedit a fi tot mai dificilă coordonarea atâtor activități, după 3 ani de funcționare în această formulă s-a considerat că este oportună reorganizarea acestei direcții și împărțirea atribuțiilor pe domenii de activitate și structuri, drept pentru care s-a propus  următoarele :

Reorganizarea Direcției Deva 2020, cu desființarea celor două posturi corespunzătoare funcțiilor publice de conducere de Director executiv și Director executiv adjunct precum și  divizarea acesteia în următoarele domenii principale : 

-   Investiții/achiziții publice și Programe dezvoltare ;

-  Cadastru, fond funciar, Administrarea domeniului public și privat și Servicii comunitare de utilități publice ;

Din posturile componente ale Direcției Deva 2020 se vor constitui ”Direcția tehnică”, descrisă la punctul  4.1. și ”Direcția administrarea domeniului public și privat”, descrisă la punctul 4.2 .

4.1. Direcția tehnică 

”Direcția tehnică” va fi structura care prin care se vor derula investițiile publice, programele și proiectele finanțate din fonduri europene și care va asigura procedurile de achiziții publice .

Direcția se va constitui prin preluarea posturilor „Serviciului investiții și reparații publice”, „Serviciului achiziții” și „Serviciului programe dezvoltare” din Direcția Deva 2020 .

Funcționarii publici din serviciile de mai sus vor desfășura aceleași activități ca și în prezent, neschimbându-se atribuțiile din fișa postului cu mai mult de 50%, reorganizarea vizând doar integrarea serviciilor într-o structură funcțională nou creată din aparatul de specialitate. 

Direcția tehnică va fi condusă de un Director executiv, funcție publică de conducere nou înființată și va avea următoarele structuri subordonate :

4.1.1. „ Serviciul investiții ” provenit din ”Serviciul investiții, reparații publice” din fosta Direcție Deva 202 și redenumit, cu următoarea componență :

-  1 post funcție publică de conducere de Șef serviciu ;

-  7 posturi funcții publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior ;

- 1 post funcție publică de execuție de Referent de specialitate, clasa II, grad profesional superior ;

În prezent, în cadrul ”Serviciului investiții și reparații publice” se desfășoară atât activitatea de realizarea a investițiilor pe raza municipiului Deva cât și activitatea de întreținerea ulterioară a acestora și urmărirea reparațiilor publice .

O investiție realizată, indiferent de sursa de finanțare, este introdusă în domeniul public, urmând ca ulterior aceasta să fie administrată, respectiv să fie întreținută și să fie facute eventualele reparații la clădiri, străzi, parcări etc.

Deoarece cele două activități, cea de investiții și cea de urmărire a reparațiilor, sunt distincte, consider necesar ca ele să facă parte din structuri diferite, iar activitatea de urmărire a reparațiilor publice să funcționeze împreună cu cea de administrare a domeniului public și privat .

Astfel s-a propus  ca activitatea de urmărire a reparațiilor publice să fie organizată într-un compartiment nou înființat în cadrul ”Direcției administrarea domeniului public și privat ”, a cărei reorganizare este descrisă la punctul  4.2.4  din prezentul raport, iar ”Serviciul investiții, reparații publice” să fie redenumit ”Serviciul investiții” .

4.1.2. „Serviciul achiziții” din fosta Direcție Deva 2020

Având în vedere vacantarea postului de Consilier juridic, clasa I, grad profesional principal din cadrul ”Serviciului achiziții”, având în vedere specificul acestei structuri s-a propus  transformarea postului vacant în Consilier achiziții publice, clasa I, grad profesional superior .

Astfel, pentru Serviciul achiziții s-a propus  următoarea structură ;

-  1 post funcție publică de conducere de Șef serviciu ;

-  7 posturi funcții publice de execuție de Consilier achiziții publice, clasa I, grad profesional superior ;

4.1.3. „Serviciul programe dezvoltare” din fosta Direcție Deva 2020 - care își păstrează componența, respectiv :

4.1.3.1. Biroul programe dezvoltare compus din 

- 1 post funcție publică de conducere de Șef birou ;

- 6 posturi funcții publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior ;

- 2 posturi funcții publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional principal ( dintre care 1 post are titularul suspendat pentru concediu de creștere a copilului în vârstă de până la 2 ani ) ;

- 1 post funcție publică de execuție de Referent de specialitate, clasa II, grad profesional superior ;

- 1 post Inspector de specialitate grad IA nou înființat, post care nu va desfășura activități care implică exercitarea prerogativelor de putere publică, ci i se vor atribui sarcini de serviciu specifice personalului contractual .

4.1.3.2. Compartimentul evidență financiară proiecte compus din 2 posturi funcții publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior ;

4.1.3.3. Compartiment implementare proiecte compus din 10 posturi în regim contractual de Inspector de specialitate, grad IA .

 

Titularii posturilor din compartimentele funcționale de mai sus vor fi numiți în „Direcția tehnică” în baza prevederilor art. 518, alin. (1) și (2) din Ordonanța de urgență nr. 57 / 2019 privind Codul administrativ, actualizată, după cum urmează :

În „ Serviciul investiții ” : în funcția publică de conducere de Șef serviciu – d-na Stanciu Manuela Elena, care va exercita temporar funcția de Director executiv al Direcției Deva 2020 până la intrarea în vigoare a noii organigrame .

-  în funcțiile publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior : d-l Codrin Constantin Gabriel, d-l Vlad Alexandru Antoniu, d-l Drăgulesc Dorel, d-l Stan Gabriel Virgil, d-l Davidescu Mircea Ioan, d-l Mureșan Sandu ;

- în funcția publică de execuție de Referent de specialitate, clasa II, grad profesional superior - d-l Gros Daniel Marius;

În  „Serviciul achiziții” : în funcția publică de conducere de Șef serviciu – d-na Ciobanu Andreea ;

- în funcțiile publice de execuție de Consilier achiziții publice, clasa I, grad profesional superior : d-na Gabor Liliana, d-l Iancu Ioan Mihai, d-na Colda Julieta Ramona, d-na Kiss Laura Bianca, d-na Cărmăzan Georgiana Manuela ; 

În „Serviciul programe dezvoltare” :

”Biroul programe dezvoltare”- în funcția publică de conducere de Șef birou - d-na Pătru Alexandra Claudia ;

-  în funcțiile publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior; d-na Dud Isabela Baby, d-na Roșca Camelia, d-na Codrin Mariana, d-na Popoviciu Dorina Ana, d-na Deteșan Maria Felicia, d-na Pascu Otilia Irina, d-na Vraci Adina ;

- în funcția publică de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional principal - d-na Popovici Marineta ;

- în funcția publică de execuție de  Referent de specialitate, clasa II, grad profesional superior - d-na Miha Mariana;

Menționăm că titularul unui post de Consilier, clasa I, grad profesional principal, d-na Magheru Nadia Lucia, are raportul de serviciu suspendat pentru concediu de creștere a copilului în vârstă de până la 2 ani și va fi numită în noua structură la reluarea activității .

În ”Compartimentul evidență financiară proiecte” :

-  în funcțiile publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior : d-na Radu Luminița și d-na Iacob Anca Maria . 

Titularii posturilor contractuale din ”Compartimentul implementare proiecte” , respectiv d-l Deteșan Simion Romeo, d-na Mileșan Daniela, d-na Tîrziu Liana Angela, d-na Mic Florina Andreea, d-na Groza Ancuța, d-l Țoc Nicolae Cristian, d-l Cseh Andrei Csaba, vor fi încadrați în ”Direcția tehnică” în urma modificării denumirii acestei structuri .

 

4.2. Direcția administrarea domeniului public și privat 

”Direcția administrarea domeniului public și privat” se va constitui prin preluarea posturilor „Serviciului administrarea domeniului public și privat”, „Serviciului cadastru, fond funciar” „Serviciului unitatea municipală pentru monitorizarea serviciilor comunitare de utilități publice” și  ”Compartimentului eficiență energetică”din Direcția Deva 2020 . 

Funcționarii publici din serviciile de mai sus, cu excepția ”Compartimentului eficiență energetică”, vor desfășura aceleași activități ca și în prezent, neschimbându-se atribuțiile din fișa postului cu mai mult de 50%, reorganizarea vizând doar integrarea serviciilor într-o structură funcțională nou creată din aparatul de specialitate .

”Direcția administrarea domeniului public și privat” va fi condusă de un Director executiv, funcție publică de conducere nou înființată și va avea următoarele structuri subordonate :

 

4.2.1. Serviciul administrarea domeniului public si privat

“Serviciul administrarea domeniului public si privat” care funcționează în cadrul Direcției Deva 2020 este condus de un Șef serviciu, funcție publică de conducere și are în prezent în componență “Compartimentul administrarea domeniului public și privat” și “Biroul ridicări vehicule ” . 

4.2.1.1. ”Compartimentul administrarea domeniului public și privat” are în componență în prezent 15 funcții publice de execuție și 4 posturi contractuale, respectiv : 8 posturi Consilier, clasa I, grad profesional superior, 3 posturi Consilier, clasa I, grad profesional principal, 1 post Consilier, clasa I, grad profesional asistent, 1 post Consilier juridic, clasa I, grad profesional principal, 1 post Referent clasa III, grad profesional superior și 1 post Referent clasa III, grad profesional principal, 2 posturi Referent treapta IA, 1 post Muncitor calificat treapta I și 1 post Muncitor necalificat, treapta I. 

4.2.1.2.Biroul ridicări vehicule” este compus exclusiv din posturi în regim contractual . 

Este condus de un Șef birou și are în componență 5 posturi de execuție : 1 post Inspector de specialitate grad IA, 1 post Casier, 1 post Șofer treapta I și 2 posturi Muncitor calificat treapta I . 

Principalele atribuții ale biroului sunt de ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea ulterioară a vehiculelor staționate neregulamentar pe drumurile publice sau pe domeniul public și privat al municipiului Deva . 

Deoarece aceste atribuții nu sunt de natura administrării domeniului public și privat, ci mai degrabă activități administrative, de gospodărire a orașului, s-a propus  ca acest birou să fie preluat în cadrul ”Serviciului administrare parc auto”, a cărui reorganizare este descrisă la punctul 16 din cuprinsul prezentului referat de aprobare .

În urma preluării ”Biroului ridicări vehicule” în altă structură din aparatul de specialitate, ”Serviciul administrarea domeniului public și privat” nu va mai fi compus din mai multe compartimente, astfel încât toate posturile de execuție din   fostul ”Compartiment administrarea domeniului public și privat” vor face parte direct din ”Serviciul administrarea domeniului public și privat” .

 

4.2.2. Serviciul cadastru, fond funciar

Serviciul cadastru, fond funciar funcționează în prezent în cadrul Direcției Deva 2020, este condus de un Șef serviciu, funcție publică de conducere și este compus din „Compartimentul cadastru, fond funciar” și „Compartimentul registru agricol” .

4.2.2.1.Compartimentul cadastru, fond funciar” are în componență 7 posturi de execuție, 5 funcții publice de execuție și 2 posturi în regim contractual : 3 posturi de Consilier, clasa I, grad profesional superior, 1 post de Consilier, clasa I, grad profesional asistent, 1 post de Consilier juridic, clasa I, grad profesional principal, 2 posturi de Inspector de specialitate, grad IA.

4.2.2.2. “Compartimentul registru agricol” are în componență 3 posturi funcții publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior și 1 post de execuție în regim contractual de Inspector de specialitate, grad I .

 

4.2.3. Serviciul unitatea municipală pentru monitorizarea serviciilor comunitare de utilități publice

Funcționează în prezent în cadrul Direcției Deva 2020, este condus de un Șef serviciu, funcție publică de conducere și este compus în prezent din 7 funcții publice de execuție : 5 posturi de Consilier, clasa I, grad profesional superior, 1 post Referent de specialitate, clasa II, grad profesional superior și 1 post Referent, clasa III, grad profesional superior .

Având în vedere volumul și complexitatea lucrărilor din ”Serviciul unitatea municipală pentru monitorizarea serviciilor comunitare de utilități publice”, care are atribuții în numeroase domenii de activitate ( monitorizarea serviciilor comunitare de utilități publice, coordonare și control a serviciilor publice furnizate cetățenilor - alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, transport public local ) s-a propus  suplimentarea numărului de posturi prin înființarea a 2 posturi funcții publice de execuție de Consilier, clasa I grad profesional superior și redimensionarea la 9 posturi de execuție .

Ca urmare pentru acest serviciu s-a propus  următoarea structură de posturi :

-  1 post funcție publică de conducere de Șef serviciu ;

-  8 posturi funcții publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior ;

- 1 post funcție publică de execuție de Referent de specialitate, clasa II, grad profesional superior ;

- 1  post funcție publică de execuție de Referent, clasa III,  grad profesional superior ;

 

4.2.4. Compartimentul eficiență energetică  funcționează în prezent în Direcția Deva 2020, cu 2 posturi funcții publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior .

Are ca principale atribuții punerea în aplicare a prevederilor LEGII nr. 121 / 2014 privind eficienţa energetică, în care scop intocmeste un plan de eficiență energetică, de sine stătător, cu obiective și acțiuni specifice privind economia de energie și eficența energetică .

 În conformitate cu prevederile art. 9, alin. (21) din LEGEA nr. 121 / 2014 privind eficienţa energetică, Primăria municipiului Deva a încheiat contractul de management energetic pentru a pune în aplicare prevederile legii de mai sus .

Astfel nu se mai justifică menținerea în organigramă a „Compartimentului eficiență energetică” care are același obiect de activitate cu cel stipulat în contractul de management energetic . 

Față de cele de mai sus s-a propus  desființarea „Compartimentului eficiență energetică” din fosta Direcție Deva 2020 cu cele două posturi funcții publice de execuție de Consilier clasa I, grad profesional superior ( titulari Petruțesc-Boaru Lăcrămioara Suzana și Rădoane Alin Cătălin ) .

Titularilor celor două posturi li se vor aplica prevederile art. 518 și 519 din Ordonanța de urgență nr. 57 / 2019 privind Codul administrativ, actualizată .

 

4.2.5. Compartimentului urmărire reparații publice 

Pentru motivele arătate la punctul 4.1.1. la descrierea reorganizării ”Serviciului investiții” din prezentul raport s-a propus  înființarea, în cadrul ”Direcției administrarea domeniului public și privat”, a ”Compartimentului urmărire reparații publice”, cu 2 posturi, funcții publice de execuție nou înființate, 1 post de Consilier, clasa I, grad profesional superior și 1 post de Consilier, clasa I, grad profesional principal  .

 

Titularii posturilor de execuție din compartimentele funcționale de mai sus vor fi numiți în „Direcția administrație publică locală” în baza prevederilor art. 518, alin. (1) și (2) din Ordonanța de urgență nr. 57 / 2019 privind Codul administrativ, actualizată, astfel :

În “Serviciul administrarea domeniului public si privat ” : în funcția publică de conducere de Șef serviciu va fi numită d-na Avram Marioara ;

-  în funcțiile publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior : d-na Florea Manuela Elena, d-na Chirilă Andreea, d-l Poenar Sorin Nicolae, d-l Filimon Petru Marin, d-na Filipescu Mihaela Dalia, d-na Morar Alina Cristina, d-na Gros Simona Claudia, d-na Poernaru Gențiana Claudia ;

-  în funcțiile publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional principal : d-na Ciuta Ramona, d-na Danc Gabriela Mihaela, d-l Ciripoiu Dumitru Iosif ;

-  în funcția publică de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional asistent : d-na Minoiu Cristina ;

- în funcția publică de execuție de Referent, clasa III, grad profesional superior - d-l Hulpoi Cristinel ;

- în funcția publică de execuție de Referent, clasa III, grad profesional principal - d-na Hulpoi Laura Liliana Ștefana ;

Menționăm că titularul postului de Consilier juridic, clasa I, grad profesional principal, d-na Borza Roxana Maria, are raportul de serviciu suspendat pentru concediu de maternitate și va fi numită în noua structură la reluarea activității .

Titularii posturilor contractuale din fostul ”Compartimentul administrarea domeniului poublic și privat” , respectiv d-l Popa Florin – Muncitor calificat, d-na Csaszar Alexandrina – Referent treapta IA, d-na Bode Lia – Referent treapta IA, d-na Gîta Claudia Maria – Muncitor necalificat, vor fi încadrați în ” Serviciul administrarea domeniului public si privat” din Direcția administrarea domeniului public și privat în urma modificării denumirii acestei structuri .

 

În ”Serviciul cadastru, fond funciar”:  în funcția publică de conducere de Șef serviciu - d-l Jarnea Horia ;

În ”Compartimentul cadastru, fond funciar” 

-  în funcțiile publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior : d-l Mureșan Sorin, d-na Mițica Gabriela Mihaela, d-na Văcari Corina Loredana;

-  în funcția publică de execuție de Consilier juridic, clasa I, grad profesional principal : d-na Calance Roxana Gabriela ;

-  în funcția publică de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional asistent : d-l Oprean Cătălin ;

Titularii posturilor contractuale din ”Compartimentul administrarea domeniului public și privat” , respectiv d-l Fara Cristian și d-l Stoica Andrei, ambii Inspector de specialitate grad IA,  vor fi încadrați în ” Serviciul cadastru, fond funciar” din Direcția administrarea domeniului public și privat în urma modificării denumirii acestei structuri .

 

În ”Compartimentul registru agricol” 

-  în funcțiile publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior : d-na Turnescu Larisa Mariana Adina, d-l Mogoșanu Dănuț Adrian, d-na Pleșoianu Alina Maria .

Titulara postului contractual din ”Compartimentul registru agricol” , d-na Schneider Simona, Maria, va fi încadrată în ” Serviciul cadastru, fond funciar” din Direcția administrarea domeniului public și privat în urma modificării denumirii acestei structuri .

 

În ”Serviciul unitatea municipală pentru monitorizarea serviciilor comunitare de utilități publice” : în funcția publică de conducere de Șef serviciu - d-l Fedorczuc Ovidiu ;

-  în funcțiile publice de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior : d-l Pavel Ioan Eugen, d-l Budoiu Romică Aurică, d-l Scarlat Lucian, d-l Toma Răzvan Dan, d-na Apostolescu Carmen Aurora ;

-  în funcția publică de execuție de Referent de specialitate, clasa II, grad profesional superior, d-l Mihai Gheorghe ;

-  în funcția publică de execuție de Referent, clasa III, grad profesional superior, d-l Tătar Ioan ;

 

4.3.  Serviciul informatică 

În prezent „Serviciul informatică” funcționează în cadrul Direcției Deva 2020, este condus de un Șef serviciu, funcție publică de conducere și este compus din 7 posturi funcții publice de execuție, respectiv : 1 post Consilier, clasa I, grad profesional superior, 2 posturi Consilier, clasa I, grad profesional principal, 3 posturi Consilier, clasa I, grad profesional debutant , 1 post Consilier, clasa I, grad profesional asistent .

Întrucât prin acest serviciu se implementează programele și proiectele în domeniul digitalizării și informatizării, domeniu de maxim interes pentru comunitatea locală,  s-a considerat că acesta trebuie să funcționeze în subordinea directă a Primarului municipiului Deva . 

Astfel s-a propus  ca ”Serviciul informatică” să fie subordonat Primarului municipiului Deva .

Funcționarii publici, titulari ai posturilor de mai sus, vor fi numiți în funcțiile publice din compartimentul rezultat în urma reorganizării, în baza art. 518, alin. (1) și (2) din Ordonanța de urgență nr. 57 / 2019 privind Codul administrativ, actualizată .

-  în postul de Șef serviciu –d-na Negruț Diana Carmen ;

- în postul de Consilier, clasa I, grad profesional superior, d-na Costea Maria Maia ;

- în posturile de Consilier, clasa I, grad profesional principal :  i d-na Moisache Daniela și d-l Apostolescu Dan, 

- în postul de Consilier, clasa I, grad profesional debutant – d-l Kiss Edvard;

- în postul de Consilier, clasa I, grad profesional asistent, titular d-na Docea Adriana, în prezent suspendată la cerere și care va fi numită în noua structură la reluarea activității .

 

5. Direcția impozite și taxe locale

În prezent ”Direcția impozite și taxe locale” este condusă de un Director executiv iar în cadrul direcției funcționeaza “Serviciul recuperare impozite și taxe locale”, condus de un Șef serviciu .

Raportat la numărul de personal, volumul și complexitatea activităților desfășurate s-a apreciat că este justificată menținerea celor două funcții de conducere .

Referitor la funcțiile de execuție s-a propus  ca structura și numărul de posturi pentru « Compartimentul prelucrare date », « Compartimentul constatare persoane juridice » , « Compartimentul constatare persoane fizice » și « Serviciul recuperare impozite și taxe locale » să rămână neschimbate față de ultima structură aprobată de Consiliul local, acestea nefiind reorganizate .

 

Structuri care funcționează în subordinea Primarului municipiului Deva

 

6. Direcția Poliția Locală 

În prezent ”Direcția Poliția Locală” funcționează în directa subordine a Primarului municipiului Deva, este condus de un Director executiv, funcție publică de conducere, căruia i se subordonează 75 de posturi : 4 funcții publice de conducere, o funcție de conducere în regim contractual, 65 funcții publice de execuție specifice de polițist local și 5 posturi de execuție în regim contractual .

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 35 / 28.01.2022 au fost aprobate următoarele mutări temporare, cu repartizarea corespunzătoare a postului ocupat de funcționarul public, în cadrul Direcției Poliția Locală :

- mutarea temporară, pe o perioadă de 6 luni, cu repartizarea corespunzătoare a postului ocupat de funcționarul public, a unui post de Polițist local, clasa I, grad profesional superior din cadrul ”Serviciului ordine și liniște publică, paza bunurilor” – ”Compartiment ofițeri de serviciu”, în cadrul ”Serviciului circulație pe drumurile publice” – ”Compartiment fluidizare trafic” ( titular post Bulzan Corneliu Alexandru) ;

- mutarea temporară, pe o perioadă de 6 luni, cu repartizarea corespunzătoare a postului ocupat de funcționarul public, a unui post de Polițist local, clasa I, grad profesional superior din cadrul ”Serviciului circulație pe drumurile publice” – ”Compartiment fluidizare trafic”, în cadrul ”Serviciului disciplină în construcții, activitate comercială și protecția mediului” – ”Compartimentul protecția mediului” ( titular Dragotescu Iulian Darius ) ;

- mutarea temporară, pe o perioadă de 6 luni, cu repartizarea corespunzătoare a postului ocupat de funcționarul public, a unui post de Polițist local, clasa I, grad profesional superior din cadrul ”Serviciului disciplină în construcții, activitate comercială și protecția mediului” – ”Compartimentul activitate comercială” în cadrul ”Serviciului ordine și liniște publică, paza bunurilor” – ”Compartimentul ofițeri de serviciu” ( titular Duma Laviniu Daniel ) .

            Deoarece mutările au fost dispuse pentru o perioadă de 6 luni, perioadă care expiră la data de 31 iulie, iar prin adresa nr. 53.815 / 25.05.2022 conducerea Direcției Poliția Loacă informează că nu este necesară prelungirea termenului inițial de 6 luni, 

S-a propus  modificarea corespunzătoare a organigramei și statului de funcții în sensul ca posturile ocupate de funcționarii publici de mai sus să revină în compartimentele funcționale din care au fost mutate temporar .

Referitor la celelalte compartimente funcționale ale direcției, raportat la activitatea desfășurată, la volumul de muncă și atribuții, s-a propus  ca această structură să ramână nemodificată și să nu fie supusă reorganizării .

 

7. Compartimentul cabinetul primarului are în prezent în componență 6 posturi în regim contractual de Consilier grad IA și s-a propus  ca această structură să ramână nemodificată .

 

8. Compartimentul cabinetul viceprimarului are în prezent în componență 1 post în regim contractual de Consilier grad IA și s-a propus  ca această structură să ramână nemodificată .

 

9. Serviciul control 

Serviciul control funcționează în prezent în subordinea Primarului municipiului Deva, cu un număr de 7 posturi funcții publice de execuție și o funcție publica de conducere de Șef serviciu .

Raportat la activitatea desfășurată, la volumul de munca și atribuții, s-a propus  ca această structură să ramână nemodificată și să nu fie supusă reorganizării .

 

10. Serviciul resurse umane

 Serviciul resurse umane funcționează în prezent în subordinea Primarului cu un număr de 7  posturi de execuție și o funcție publică de conducere de Șef serviciu .

 Raportat la activitatea desfășurată, la volumul de munca și atribuții, s-a propus  ca această structură să ramână nemodificată și să nu fie supusă reorganizării .

 

11. Serviciul administrare unități de învățământ, comunicare, promovare imagine

Serviciul administrare unități de învățământ, comunicare, promovare imagine funcționează în subordinea Primarului municipiului Deva .

În prezent este compus din Biroul administrare unități de învățământ și din Compartimentul comunicare promovare imagine .

Raportat la activitatea desfășurată, la volumul de munca și atribuții, s-a propus  ca această structură să ramână nemodificată și să nu fie supusă reorganizării . 

 

12. Compartimentul local pentru romi

În conformitate cu prevederile HOTĂRÂRII nr. 560 din 28 aprilie 2022 pentru aprobarea Strategiei Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome pentru perioada 2022-2027, pentru coordonarea la nivel local a acţiunilor pentru incluziunea romilor, consider că este necesară menținerea în organigramă a ”Compartimentului local pentru romi”, cu 1 post funcție publică de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional superior, subordonat din punct de vedere administrativ primarului. 

Experţii locali pentru romi au un rol esenţial în procesul de facilitare comunitară şi organizează, la nivel local, Grupul de Iniţiativă Locală (GIL) şi Grupul de Lucru Local (GLL). Expertul local pentru problemele romilor are un dublu rol, respectiv de reprezentare a comunităţii de romi în primărie şi a primăriei în comunitatea de romi. Expertul local pentru problemele romilor este angajat al primăriei lucrând în cadrul unor echipe pluridisciplinare, care asigură servicii de susţinere specializată pentru comunităţile de romi. 

 

13. Compartimentul audit public intern

În prezent Compartimentul audit public intern funcționează cu două posturi,  funcții publice de execuție de Auditor, clasa I, grad profesional superior .

Raportat la activitatea desfășurată și la volumul de muncă, s-a propus  ca această structură să ramână nemodificată și să nu fie supusă reorganizării .

 

14. Reorganizarea ” Biroului situații de urgență ” sub formă de compartiment și redenumirea acestuia

În prezent « Biroul situații de urgență » funcționează   în aparatul de specialitate al Primarului municipiului Deva, în subordinea Primarului, cu un număr de 5 posturi de execuție, 3 funcții publice și 2 posturi în regim contractual și o funcție publică de conducere de Șef birou . 

Această structură are atribuții în domeniul apărării vieţii, bunurilor şi mediului împotriva incendiilor şi dezastrelor, precum şi pentru realizarea măsurilor de protecţie civilă şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, în colaborare cu Inspectoratul Situaţii de Urgenţă  „Iancu de Hunedoara" al judeţului Hunedoara .    

Întrucât pe raza municipiului Deva funcționează serviciul profesionist ”Inspectoratul pentru Situații de Urgență  Iancu de Hunedoara” și nu există obligativitatea ca în cadrul aparatului de specialitate, « Biroul situații de urgență » să fie organizat potrivit prevederilor ORDINULUI nr. 75 / 2019 pentru aprobarea Criteriilor de performanţă privind constituirea, încadrarea şi dotarea serviciilor voluntare şi a serviciilor private pentru situaţii de urgenţă,

Ținând cont că activitatea se poate desfășura în bune condiții și cu un număr mai mic de posturi, în absența unei funcții de conducere, s-a propus  reorganizarea « Biroului situații de urgență ” sub forma de compartiment și schimbarea denumirii lui în ”Compartiment protecție civilă”. 

Acest compartiment va prelua în mare parte atribuțiile ”Biroului situații de urgență” în ceea ce privește protecția civilă, paza contra incendiilor și alte atribuții stabilite prin Regulamentul de Organizare și Funcționare .

Astfel s-a propus  desființarea funcției publice de conducere de Șef birou al ”Biroului situații de urgență”, titularului postului, d-l Mihăiescu Mircea Marius, urmând să-i fie aplicate prevederile art. 519 al Ordonanței de urgență nr. 57 / 2019 privind Codul administrativ, actualizată.

 Pentru ”Compartimentul protecție civilă” rezultat prin reorganizarea « Biroului situații de urgență » s-a propus  următoarea structură :

- 2 posturi funcție publică de execuție Consilier, clasa I,  grad profesional superior, dintre care 1 post rezultat prin transformarea postului VACANT de Referent, clasa III, grad profesional superior și 1 post al cărui titular este d-l Ghibu Marcel Ioan ;

- 1 post funcție publică de execuție de Referent, clasa III, grad profesional superior, titular d-l Ianăș Răducu Vasile ;

- 1 post de execuție în regim contractual de Inspector de specialitate, grad IA, titular d-l Godeanu Bogdan  ;

- 1 post de execuție în regim contractual de Referent treapta IA, titular d-l Han Ovidiu ;

Funcționarii publici de execuție, titulari ai posturilor de mai sus, vor fi numiți în funcțiile publice din compartimentul rezultat în urma reorganizării, în baza art. 518, alin. (1) și (2) din Ordonanța de urgență nr. 57 / 2019 privind Codul administrativ, actualizată .

Personalul contractual, titularii posturilor contractual de de mai sus, vor fi încadrați în compartimentul rezultat în urma reorganizării.

 

15. ReorganizareaServiciului investitori, relații externe” sub formă de compartiment

În prezent ”Serviciul investitori, relații externe” funcționează în subordinea Primarului municipiului Deva, cu un numar de 7 posturi de execuție, 6 posturi funcții publice de execuție și 1 post funcție de execuție în regim contractual și un post Șef serviciu, funcție publică de conducere.

Deoarece această activitate se poate desfășura în bune condiții și fiind organizată sub formă de compartiment, în absența unei funcții de conducere ( postul de Șef serviciu fiind VACANT  de mai bine de un an ) s-a propus  reorganizarea « Serviciului investitori, relații externe” sub formă de compartiment.

Astfel s-a propus  desființarea postului funcție publică de conducere de Șef serviciu ( VACANT ) și  a unui post funcție publică de execuție de Consilier, clasa I, grad profesional asistent ( VACANT ).

Numărul de posturi de execuție se redimensionează de la 7 posturi la 6  posturi iar compartimentul rezultat prin reorganizarea serviciului va fi denumit ”Compartiment investitori, relații externe” pentru care s-a propus  următoarea structură de posturi :

  • 2 posturi funcție publică de execuție de Consilier, clasa I,   grad profesional superior, titulari d-l Joițoiu Cosmin și d-l Sârbu Hadrian (al cărui raport de serviciu este suspendat și al cărui post nu va fi supus reorganizării în temeiul art. 512, alin. (3) din Ordonanța de urgență nr. 57 / 2019 privind Codul administrativ, actualizată) .
  • 2 posturi funcție publică de execuție de Consilier, clasa I,   grad profesional principal, titulari Stoica Larisa Ionela și Hlodec Petronela Marinela ; 
  • 1 post funcție publică de executie de Referent, clasa III,   grad profesional superior, titular Tamaș Carmen ;
  • 1 post în regim contractual de Inspector de specialitate grad IA, titular Joldeș Alexandra . 

Noul ”Compartiment investitori, relații externe” nu va mai fi subordonat Primarului municipiului Deva și va fi preluat în ”Direcția urbanism” pentru motivele pe care le voi expune în continuare .

Prin H.C.L. nr. 139/2022 s-a aprobat varianta preliminara a PUG Deva prin care se s-a propus e o creștere substanțială a suprafeței introduse în intravilan și se s-a propus e dezvoltarea unor zone atractive pentru investitori ( spre exemplu se extinde zona industrială cu potențial pentru dezvoltarea unor parcuri industriale, se extinde zona rezidențială în sudul municipiului, se s-a propus  multiple zone destinate activităților economice terțiare a instituțiilor publice și a serviciilor de interes general ) .

Municipiul Deva a depus în cadrul PNRR solicitare de finanțare pentru digitalizarea PUG în format GIS, ulterior aprobării prin hotărâre a Consiliului Local .

Astfel se va constitui o bază de date utilă atât mediului de afaceri și potențialilor investitori cât și administrației locale a municipiului Deva, bază care va conține situația terenurilor destinate investițiilor atât din punct de vedere al funcțiunii cât și din punct de vedere al disponibilității .

Față de cele de mai sus s-a propus  preluarea ”Compartimentului investitori, relații externe” în cadrul ”Direcției urbanism”, a cărei reorganizare este descrisă la punctul 3 al prezentului referat de aprobare unde, în colaborare cu ”Compartimentul dezvoltare urbană”, se vor lua măsuri în vederea implementării proiectelor de dezvoltare durabilă .

Funcționarii publici de execuție, titulari ai posturilor de mai sus, vor fi numiți în funcțiile publice din compartimentul rezultat în urma reorganizării, ”Compartimentul investitori, relații externe” din ”Serviciul urbanism” al ”Direcției urbanism”, în baza art. 518, alin. (1) și (2) din Ordonanța de urgență nr. 57 / 2019 privind Codul administrativ, actualizată .

Persoana care ocupă postul contractual va fi încadrată în compartimentul rezultat în urma reorganizării.

 

16.  Reorganizarea Serviciului administrare parc auto

În prezent ”Serviciul administrare parc auto” funcționează în directa subordine a Primarului municipiului Deva, este condus de un Șef serviciu, funcție de conducere în regim contractual și are în componență următoarele posturi de execuție în regim contractual :

  • 2 posturi Inspector de specialitate grad IA ;
  • 1 post Inspector de specialitate grad II ;
  • 1 post Referent treapta IA ;
  • 3 posturi Șofer treapta I ;

Pentru motivele arătate la punctul 1.4 al prezentului referat de aprobare, s-a propus  preluarea ”Compartimentului administrativ”, cu cele 7 posturi în regim contractual, din cadrul ”Direcției economice” în cadrul ”Serviciului administrare parc auto”, și redenumirea acestuia ”Serviciul administrativ, parc auto”, iar pentru motivele arătate la punctul 4.3.2. al prezentului referat de aprobare” s-a propus  preluarea ”Biroului ridicări vehicule” cu cele 6 posturi în regim contractual în cadrul ”Serviciului administrativ, parc auto” .

Personalul de execuție din cadrul fostului ”Serviciu administrare parc auto” va face parte potrivit noii structuri din ”Compartimentul administrare parc auto”.

Pentru a desfășura activitățile administrative legate de exploatarea parcului auto ( urmărire foi de parcurs, asigurări, I.T.P., contracte întreținere și reparații auto etc ), ”Serviciul administrare parc auto” are în componență în prezent 2 posturi vacante de Inspector de specialitate grad IA și 1 post ocupat de Inspector de specialitate grad II .

În considerarea faptului că pentru actititățile mai sus enumerate sunt suficiente două posturi de Inspector de specialitate, s-a propus  transformarea unui post vacant de Inspector de specialitate grad IA în Îngrijitor, treapta I, având în vedere necesarul de personal gospodăresc și de întreținere.

Ca urmare a celor de mai sus, serviciul va avea următoarea componență de posturi în regim contractual :

-     1 post Șef serviciu ;

”Compartimentul administrare parc auto” :

  • 1 post Inspector de specialitate grad IA ;
  • 1 post Inspector de specialitate grad II ;
  • 1 post Referent treapta IA ;
  • 3 posturi Șofer treapta I ;
  • 1 post Îngrijitor, rezultat prin transformarea unui post vacant de Inspector de specialitate grad IA .

”Compartimentul administrativ” :

  • 3 posturi Inspector de specialitate grad IA ;
  • 1 post Muncitor calificat treapta I ;
  • 3 posturi Îngrijitor .

”Biroul ridicări vehicule” :

-   1 post Șef birou

-   1 post Inspector de specialitate grad IA

-   1 post Casier

-   1 post Șofer treapta I

-   2 posturi Muncitor calificat treapta I

Personalul contractual, titularii posturilor contractuale de mai sus, vor fi încadrați în compartimentele din cadrul ”Serviciului administrativ, parc auto”  rezultat în urma reorganizării.

 

17. Serviciul administrare piețe

În prezent ”Serviciul administrare piețe” funcționează în directa subordine a Primarului municipiului Deva, este condus de un Șef serviciu, funcție de conducere în regim contractual și are în componență 10 posturi de execuție în regim contractual .

Raportat la activitatea desfășurată, la volumul de muncă și atribuții, s-a propus  ca această structură să ramână nemodificată și să nu fie supusă reorganizării .

 

          Deoarece organigrama se încadrează în numărul maxim de posturi comunicat de Instituţia Prefectului Judeţului Hunedoara prin adresa nr. 2.925 / 28.03.2022, înregistrată la Primăria municipiului Deva sub numărul  34.845  / 31.03.2022 ,   

În temeiul art. 129, alin. (2), lit. a), alin. (3), lit. c), al art.  139 alin. (1), art. 409  și art. 518  din Ordonanța de urgență nr. 57 / 2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, 

            Supunem atenției Consiliului local al municipiului Deva proiectul de hotărâre în forma prezentată .

 

                                                

 

        ȘEF SERVICIU RESURSE UMANE,                           

                   Felea Diana Maria                                                                          

 

                                                                                DIRECTOR EXECUTIV D.J.A.P.L.                                         

                                                                                          Mura Oana Diana