România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

În conformitate cu prevederile Ghidului specific privind regulile și condițiile aplicabile finanțării din fondurile europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență Componenta C5- Valul Renovării, Axa 1 – Schema de Granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale Operațiunea A3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, se impune aprobarea depunerii proiectului ,,Creșterea eficienței energetice  a blocului de locuințe 77 – Strada Bejan din Municipiul Deva”, a cheltuielilor aferente, a descrierii sumare a investiției propusă a fi realizată prin proiect.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului ,,Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 77 – Strada Bejan din Municipiul Deva”, în cuantum de 3.154.121,571 lei - fără TVA, echivalentul a 640.730,00 euro - fără T.V.A., din care 3.031.054,071 lei fără T.V.A., echivalentul a 615.730,00 euro fără T.V.A. reprezintă costul lucrărilor de renovare energetică și 123.067,50 lei fără T.V.A., echivalentul a 25.000 euro fără T.V.A. reprezintă costul pentru o stație de încărcare rapidă, la cursul Inforeuro aferent lunii mai 2021, conform PNRR, Componenta 5 – Valul Renovării, Anexa III Metodologie costuri: 1 euro = 4,9227 lei. 

Valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile va fi suportată de la bugetul de stat, din bugetul coordonatorului de reforme și/sau investiții pentru Componenta 5 – Valul Renovării - MDLPA, în conformitate cu legislaţia în vigoare

Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului fără TVA.

De asemenea în afara valorii eligibile a proiectului, orice altă cheltuială - rezultată din documentațiile tehnico-economice/contractele de lucrări, ce pot apărea pe durata implementării proiectului, constituie cheltuială neeligibilă şi va fi suportată de UAT MUNICIPIUL DEVA și ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI NR. 280 (pentru blocul 77 – Strada Bejan) în conformitate cu Contractul nr. 31837/24.03.2022.

În temeiul prevederilor art.129 alin.2 lit.”b”, lit.”d”, alin.4 lit.”d”, alin.7 lit.”k”, alin.14, art.139 alin.3 lit.”a”, precum și art.196 alin.1 lit.”a” din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, 

Supun atenției comisiilor de specialitate şi plenului Consiliului local al municipiului Deva, proiectul de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului ,,Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe 77 – Strada Bejan din Municipiul Deva”, în cadrul apelurilor de proiecte  din Planul Național de Redresare și Reziliență Componenta C5 - Valul Renovării, Axa 1 – Schema de Granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale Operațiunea A3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.

Primar

NICOLAE-FLORIN OANCEA