România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

Prin Hotărârea Consiliului local al municipiului Deva nr.261/2005 s-a aprobat asocierea Consiliului local al municipiului Deva cu SC Star Mod SRL în vederea realizării obiectivului “Amenajare bază sportivă”. În baza acestei hotărâri a fost încheiat contractul de asociere nr.3/2005. În baza acestui contract Consiliul local al municipiului Deva a pus la dispoziția societății comerciale Star Mod S.R.L. terenul în suprafață de 10.170 mp, situat în municipiul Deva, str. Stadion, f.n., județul Hunedoara, înscris în CF nr.63309, nr. cadastral 63309, iar societatea Star Mod S.R.L. a trebuit să amenajeze baza sportivă și să asigure exploatarea acesteia.

Prin Hotărârea Consiliului local nr.96/2022 a fost aprobată documentația Plan Urbanistic Zonal „Revizuirea Plan Urbanistic Zonal-Zona Cetate Deva - Amenajare zonă pietonală Piața Cetății și zona adiacentă din municipiul Deva” generat de imobilul situat în intravilan, localitatea Deva, Piața Cetății și zona adiacentă. Documentaţia de urbanism Plan Urbanistic Zonal „Revizuirea Plan Urbanistic Zonal - Zona Cetate Deva - Amenajare zonă pietonală Piața Cetății și zona adiacentă din municipiul Deva” prevede reamenajarea Pieţei Cetăţii şi a zonei aferente. Conform planşei de reglementări urbanistice sunt propuse spaţii pietonale cu dotările aferente, terenuri de sport, zone verzi amenajate, accese auto şi pietonale, piste de biciclete, parcaje. Amplasamentul propus pentru realizarea investiţiei măsoară o suprafaţă de 89.379 mp, teren pe care se vor realiza construcţiile şi amenajările propuse.

Pe terenul identificat prin C.F. nr. 63309, aflat în proprietatea municipiului Deva, ce face obiectul contractului de asociere în participațiune nr.3/2005, prin Planul Urbanistic Zonal menționat s-a propus amenajarea a cinci terenuri de tenis și a unui teren de baschet. De asemenea, se vor amenaja spații verzi și locuri de parcare. Prin documentația de urbanism s-a urmărit crearea unei zone de agrement sportiv în legătură cu stadionul municipal și Complexul Aqualand, zonă  care să acopere necesitatea de activități sportive pentru cât mai multe categorii de persoane din municipiul Deva.

Pentru realizarea acestor investiții, se impune încetarea Contractului de asociere în participațiune nr.3/2005, cea mai rapidă și puțin costisitoare rezolvare a acestei situații este aceea de soluționare amiabilă. Prin încetarea contractului de asociere prin acordul părților, Municipiul Deva ar dispune de îndată de teren, putând fi demarată investiția mai sus precizată.  

Astfel, în vederea achiziționării  de către Municipiul Deva a imobilului „ Bază Sportivă ” menționată mai sus a fost întocmit Raportul de evaluare, de către societatea Gama Eval Invest S.R.L. Deva, evaluator autorizat ANEVAR domnul Gherman Alexandru Alin, înregistrat la sediul Primăriei municipiului Deva sub nr.80062/12.08.2022, pentru Bază Sportivă - Construcții și Amenajări, situată în municipiul Deva, str. Stadion, f.n., județul Hunedoara. 

Prin Hotărârea Consiliului local al municipiului Deva nr.393/2022 a fost aprobată însușirea Raportului de evaluare întocmit de evaluatorul autorizat, membru ANEVAR, pentru Bază Sportivă - Construcții și Amenajări, situată în municipiul Deva, str. Stadion, F.N., județul Hunedoara, precum şi preţul de pornire a negocierii la valoarea de 1.633.483 lei, la care se adaugă TVA.

În data de 12.10.2022, Comisia de negociere stabilită potrivit prevederilor art.2 al Hotărârii Consiliului Local al municipiului Deva nr.428/2020, cu modificările și completările ulterioare, s-a întrunit împreună cu d-nul Szabo Sorin, în calitate de reprezentant legal al S.C. Star Mod SRL, în vederea negocierii prețului la care urmează a fi achiziționat imobilul „Bază Sportivă” constând în:  construcție în suprafață de 119 mp, înscrisă în CF nr. 63309, nr. cadastral 63309-C1, având destinația de Club și grup sanitar, construcție de 25 mp, înscrisă în CF nr. 63309, nr. cadastral 63309-C2, având destinația de Vestiar de Vară, precum și amenajările la baza sportivă, reprezentând: terasă 1, terasă 2, piscină, zid de sprijin, platformă beton, fântână, parcare și alei, rețea de canalizare menajeră și pluvială, rețea apă, rețea gaz, stâlpi din beton, terenuri tenis, rețea energie electrică, situată în municipiul Deva, str. Stadion, f.n, județul Hunedoara.

În acest sens a fost încheiat procesul verbal de negociere, înregistrat la Primăria municipiului Deva sub nr.100533/12.10.2022, iar potrivit acestuia, prețul final cu care va fi achiziționat imobilul „Bază Sportivă” constând în: construcție în suprafață de 119 mp, înscrisă în CF nr. 63309, nr. cadastral 63309-C1, având destinația de Club și grup sanitar, construcție de 25 mp, înscrisă în CF nr. 63309, nr. cadastral 63309-C2, având destinația de Vestiar de Vară, precum și amenajările la baza sportivă, reprezentând: terasă 1, terasă 2, piscină, zid de sprijin, platformă beton, fântână, parcare și alei, rețea de canalizare menajeră și pluvială, rețea apă, rețea gaz, stâlpi din beton, terenuri tenis, rețea energie electrică, situată în municipiul Deva, str. Stadion, f.n, județul Hunedoara, este de 1.550.000 lei la care se adaugă TVA.

Prețul de achiziție al imobilului menționat mai sus va fi suportat din bugetul general al municipiului Deva pentru anul 2022.

În considerarea prevederilor art.45 alin.(1) din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, potrivit căruia obiectivele de investiţii şi celelalte cheltuieli asimilate investiţiilor se cuprind în programele de investiţii anuale, anexe la buget, numai dacă, în prealabil, documentaţiile tehnico-economice, respectiv notele de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor asimilate investiţiilor, au fost elaborate şi aprobate potrivit dispoziţiilor legale.

Reținând prevederile art.29 alin.1 lit.“a” din Legea nr.98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, prevederile art.1321 din Legea nr.287/2009, privind Codul civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

În temeiul art.87 alin.5, art.129alin.1,  alin.2 lit.”d”, alin.7 lit.“k”, alin.14, art.139 alin.2, art.196 alin.1 lit.„a” din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Supun atenţiei comisiilor de specialitate și plenului Consiliului local proiectul de hotărâre a consiliului local privind necesitatea și oportunitatea achiziționării imobilului „Bază Sportivă”  constând în: construcție în suprafață de 119 mp, înscrisă în CF nr. 63309, nr. cadastral 63309-C1,  construcție de 25 mp, înscrisă în CF nr. 63309, nr. cadastral 63309-C2, precum și amenajări la baza sportivă, situată în municipiul Deva, str. Stadion , f.n, județul Hunedoara,

 

 

 

 

PRIMAR,

NICOLAE-FLORIN OANCEA