România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

ROMÂNIA

JUDEŢUL HUNEDOARA

MUNICIPIUL DEVA

PRIMARUL              

 

  REFERAT DE APROBARE

     la proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Deva a  unor terenuri situate în municipiul Deva, județul Hunedoara

 

            Prin cererile înregistrate la Serviciul administrare domeniul public şi privat, din cadrul Primăriei municipiului Deva, doamnele Vilea Veronica și Ciuculescu Susana, solicită cumpărarea terenului pe care este edificată construcția garaj, proprietate privată a solicitantei, respectiv prelungirea contractului de concesiune.

            În urma verificărilor făcute de către Compartimentul cadastru, fond funciar, s-au constatat următoarele:

-  terenul proprietatea municipiului Deva, înscris în CF-ul nr.78846, nu a făcut obiectul Legilor proprietății - Legea nr.18/1991, Legea nr.10/2001, Legea nr.169/1997, Legea nr.1/2000, Legea nr.247/2005.

-  terenul proprietatea municipiului Deva, înscris în CF-ul nr.79856, a fost revendicat în baza Legii nr.18/1991, cerere soluționată prin titlu de proprietate pe alt amplasament și nu a făcut obiectul Legilor proprietății -  Legea nr.10/2001, Legea nr.169/1997, Legea nr.1/2000, Legea nr.247/2005.                                  

             Terenurile mai sus amintite fac parte din domeniul public al municipiului Deva, indentificate din punct de vedere topografic conform planului de amplasament și delimitare a imobilelor, fiind înscrise în CF-urile nr.78846,79856.

            Ca urmare a faptului că pe terenurile înscrise în CF-urile nr.78846,79856, sunt edificate garaje, proprietatea privată a solicitantelor, făcând parte din baterii de garaje, prin aceste construcții private terenurile mai sus menționate și-au pierdut uzul și utilitatea publică și nu mai  pot fi folosite în interes public.          

            Trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Deva este necesară în vederea vânzării terenurilor pe care sunt edificate construcțiile cu destinația „garaj”, proprietate privată a solicitantelor, construcții care fac parte din baterie de garaje, respectiv pentru concesionarea în continuare a acestor terenuri.

            Prin schimbarea apartenenței terenurilor menționate mai sus, în sensul trecerii din domeniul public în domeniul privat al municipiului Deva nu se vor produce modificări care să afecteze satisfacerea interesului și uzului public.  

            În temeiul art.129 alin.2 lit.“c”, al art.139 alin.3 lit.“g”, precum și al art.361 alin.2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,   

            Supun atenției comisiilor de specialitate și plenului Consiliului local proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Deva a  unor terenuri situate în municipiul Deva, județul Hunedoara.

 

 

PRIMAR,

   NICOLAE-FLORIN OANCE