România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport Direcţia administrarea domeniului public și privat - Serviciul administrare domeniu public şi privat

 

ROMÂNIA

JUDEŢUL HUNEDOARA

MUNICIPIULUI DEVA

DIRECȚIA ADMINISTRAREA

DOMENIULUI PUBLIC ȘI PRIVAT

SERVICIUL ADMINISTARE DOMENIUL

PUBLIC ȘI PRIVAT             

 

 

 

RAPORT

     la proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Deva, a  unor terenuri situate în municipiul Deva, județul Hunedoara

 

 

 

           Direcția Administrarea Domeniului Public și Privat prin Serviciul administrare domeniul public şi privat, din cadrul Primăriei municipiului Deva, analizând Referatul de aprobare al domnului Primar Nicolae-Florin Oancea, prin care se propune Consiliului local al municipiului Deva adoptarea unei hotărâri privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Deva, a unor terenuri situate în municipiul Deva, județul Hunedoara, supunem atenţiei următoarele:

  •  Doamna Vilea Veronica, în baza cererii înregistrate la Primăria municipiului Deva sub nr. 108392/03.11.2022, solicită cumpărarea terenului în suprafață de 19 mp, situat în municipiul Deva, Calea Zarandului - în spatele ștrandului municipal ), înscris în CF nr. 78846, teren pe care este edificată o construcție cu destinația de „ garaj ”, proprietatea privată a solicitantei. Doamna Vilea Veronica a cumpărat garajul cu contract de vânzare – cumparare în anul 2001 și nu a făcut demersurile necesare pentru a încheia un contract de concesiune cu Primăria municipiului Deva. Conform declarației notariale pe propria răspundere, cu încheierea de autentificare nr. 1158/06.09.2022, construcția a fost ridicată înainte de anul 2001 fără autorizație de construcție, pentru această construcție se plătește impozit și este în evidențele Direcției de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei municipiului Deva. În urma verificărilor făcute de către Compartiment Cadastru, Fond Funciar din cadrul Primăriei municipiului Deva, conform adresei nr.78972/09.08.2022, terenul proprietatea municipiului Deva, înscris în CF-ul nr.78846, identificat pe harta de carte funciară veche pe nr.topografic vechi 3481-3494/52/b/a, înscris în CF vechi nr. 4830 Deva, nu a făcut obiectul Legilor Proprietății - Legea nr.18/1991, Legea nr. 10/2001, Legea nr.169/1997, Legea nr.1/2000, Legea nr.247/2005.
  • Doamna Ciuculescu Susana, în baza cererii înregistrate la Primăria municipiului Deva sub nr. 94515/27.09.2022, solicită prelungirea concesiunii pentru terenul în suprafață de 23 mp, situat în municipiul Deva, str. Mihai Eminescu, în spatele bl.G, înscris în CF nr. 79856, teren pe care este edificată construcția cu destinația garaj, proprietate privată a solicitantei.                 Terenul menționat a făcut obiectul contractului de concesiune nr. 333/1997, contract care a expirat la data de 10.10.2022. În urma verificărilor făcute de către Compartiment Cadastru, Fond Funciar din cadrul Primăriei municipiului Deva, conform adresei nr.103645/20.10.2022, terenul proprietatea municipiului Deva, înscris în CF-ul nr.79856, nr. cadastral 79856, identificat pe harta de carte funciară veche pe nr.topografic vechi 3217, 3218/1, înscris în CF vechi nr. 2257 Deva, a fost revendicat în baza Legii nr. 18/1991, cerere soluționată prin titlu de proprietate pe alt amplasament și nu a făcut obiectul Legilor Proprietății -Legea nr. 10/2001, Legea nr.169/1997, Legea nr.1/2000, Legea nr.247/2005.    

      Terenurile mai sus amintite fac parte din domeniul public al municipiului Deva, indentificate din punct de vedere topografic conform planului de amplasament și delimitare a imobilelor, fiind înscrise în CF-urile nr. 78846,79856.

            Ca urmare a faptului că pe terenurile înscrise în CF-urile nr.78846,79856, sunt edificate garaje, proprietatea privată a solicitantelor, făcând parte din baterii de garaje, prin aceste construcții private terenurile mai sus menționate și-au pierdut uzul și utilitatea publică și nu mai  pot fi folosite în interes public.          

            Trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Deva este necesară în vederea vânzării terenurilor pe care sunt edificate construcțiile cu destinația „garaj”, proprietate privată a solicitantelor,  construcții care fac parte din baterie de garaje, respectiv pentru concesionarea în continuare a acestor terenuri.

            Prin schimbarea apartenenței terenurilor menționate mai sus, în sensul trecerii din domeniul public în domeniul privat al municipiului Deva nu se vor produce modificări care să afecteze satisfacerea interesului și uzului public.  

            În temeiul art.129 alin.2 lit.“c”, al art. 139 alin.3 lit.“g”, precum și al art.361 alin.2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,   

            Supunem dezbaterii Consiliului local al municipiului Deva, proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Deva, a  unor terenuri situate în municipiul Deva, județul Hunedoara.

                                    

                                                                                                                

                                                                                                                                                                                         

       Director Executiv,                                                Director Executiv al Direcției Juridice    

  PETRUȚESC BOARU-                                               și Administrației Publice Locale,  

      LĂCRĂMIOARA                                                                    MURA OANA

                                                                                                         

                                                

 

                                                                                                        

      Șef Serviciu  A.D.P.P,                                                Control Financiar Preventiv

     AVRAM MARIOARA                                                         CRĂCIUN DANIELA                                                                                                             

  

                                                         

                          Întocmit,                     

                           Consilier,      

                 MINOIU CRISTINA