România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

ROMÂNIA

JUDEŢUL HUNEDOARA 

MUNICIPIUL DEVA

PRIMAR

 

 

 

REFERAT DE APROBARE

la proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții 

„Spațiu de joacă exterior amenajat” aparținând Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria", 

str.Gheorghe Barițiu nr.2, municipiul Deva, județul Hunedoara

 

 

 

Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii școlare, reprezintă o parte componentă a planului de creștere a calității actului didactic. Infrastructura educațională este vitală, influențează procesul de învățare și are efect direct în rezultatele obținute de elevi. Educația influențează dezvoltarea unei comunități și crearea de locuri de muncă. Pentru o educație de calitate este nevoie de o infrastructură educațională de calitate.

Prin dotarea și modernizarea instituțiilor de învățământ, se investește într-un sistem   care aduce imbunatatire actului educațional de care vor beneficia copiii municipiului Deva, în care să se regăsească toate facilitățiile unei instituții de nivel european.

Suprafața totală pentru spaţiul de joacă este 287,26 m.p. şi prin finanțarea acestei investiții se realizează un spațiu de joacă în incinta curții internatului colegiului, spațiu necesar grădiniței aparținând Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria".

În conformitate cu prevederile art.44 alin.1, al art.45 alin.1 din Legea nr. 273/2006, privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare,      

În temeiul art.129 alin.2 lit.„b”, alin.4 lit.”d”,  şi al art.139 alin.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, 

Supun atenţiei comisiilor de specialitate și plenului Consiliului local proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Spațiu de joacă exterior amenajat” aparținând Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, str.Gheorghe Barițiu nr.2, municipiul Deva, județul Hunedoara.

 

 

 

PRIMAR,

Nicolae - Florin Oancea