România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport Direcţia tehnică - Serviciul investiţii

JUDEŢUL   HUNEDOARA

MUNICIPIUL  DEVA

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA

DIRECȚIA TEHNICA

SERVICIUL INVESTIȚII 

Deva, Piața Unirii nr. 4

investitii@primariadeva.ro                                                                      

 

RAPORT

 

privind aprobarea Studiului de fezabilitate

pentru obiectivul de investiții „Spațiu de joacă exterior amenajat”  

aparținând Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria", str. Gheorghe Barițiu nr. 2 municipiul Deva, județul Hunedoara

 

 

Serviciul Investiții din cadrul aparatului de specialitate al primarului, analizând Referatul de aprobare prezentat de Primarul Municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea privind Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Spațiu de joacă exterior amenajat” aparținând Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria", str. Gheorghe Barițiu nr. 2, municipiul Deva, județul Hunedoara, supune atenției Consiliului Local următoarele:

Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii școlare, reprezintă o parte componentă a planului de creștere a calității actului didactic. Infrastructura educațională este vitală, influențează procesul de învățare și are efect direct în rezultatele obținute de elevi. Educația influențează dezvoltarea unei comunități și crearea de locuri de muncă. Pentru o educație de calitate este nevoie de o infrastructură educațională de calitate.

Prin adresa Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria"  nr. 3861/14.11.2022, inregistrată la Primăria municipiului Deva, cu nr.111888/14.11.2022, se înaintează spre aprobare studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții Spațiu de joacă exterior amenajat”.

Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria" este o instituție de învățământ de prestigiu din județul Hunedoara, un centru educaţional de excelenţă şi un nucleu cultural emergent, care formează cetăţeni europeni.

Prin finanțarea acestei investiții se realizează un spațiu de joacă în incinta curții internatului colegiului, spațiu necesar grădiniței aparținând Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria".

Suprafața totală ocupată de spațiul de joacă este 287,26 m.p., iar echipamentele și dotările montate pe o suprafață de tartan 3 cm., sunt următoarele:

- complex de joacă nr. 1;

- complex de joacă nr 2

- figurină pe arc (delfin)

- figurină pe arc (gărgăriță)

- balansoar 2 persoane cu figurine pe arc

- carusel rotativ cu băncuță

- hintă cu două locuri și scaune cu protecție

- bancă de lemn pe cadru metalic

- căsuță în formă de ciupercă

- coș de gunoi metalic cu capac

- joc X și 0

- măsuță copii floare cu scaune ciupercă

Pentru a facilita accesul și a îmbunătății condițiile oferite de spațiul de joacă se va realiza o alee acces în suprafață de 4,5 m.p., o rigolă pentru colectarea apelor pluviale în lungime de 21,7 m.p. care va deversa într-un cămin de vizitare pe conducta de canalizare existentă Dn 300 mm.

 

Conform Devizului general din studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții Spațiu de joacă exterior amenajat” aparținând Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria", municipiul Deva, valoarea totală a obiectivului de investitie este de 721.878,01 lei cu TVA, din care C+M  este 342.798,61 cu TVA.

Finanţarea acestor lucrări se va realiza din bugetul general al municipiului Deva, Cap. 65.02  - „Invatamant”, Titlul 71.

În conformitate cu prevederile art. 44 alin. 1, al art. 45 alin. 1 din Legea nr.273/2006, privind finanţele publice locale, cu modificările și completările ulterioare,

În temeiul art. 129 alin. 2 lit. ”b”, alin. 4, lit ”d” și al art. 139, alin. 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ cu modificările și completările ulterioare,

Supune atenției Consiliului Local al Municipiului Deva, proiectul de hotărâre privind  aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Spațiu de joacă exterior amenajat” aparținând Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria", municipiul Deva, județul Hunedoara.

 

 

        Direcţia Juridică și Administrație                                  Directia economică,

                   Publică Locală ,                                                     Director executiv     

                     Oana Mura                                                                        Claudia Stoica

 

 

 

 

       Direcția Tehnica,                                          Şef Serviciu   Investiții,      

      Director Executiv                                                        Nicolae Budae

       Manuela Stanciu                                                

 

 

 

              Intocmit,

Serviciu   Investiții

     Gabriel Stan