România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

ROMÂNIA

JUDEŢUL HUNEDOARA 

MUNICIPIUL DEVA

PRIMAR

 

REFERAT DE APROBARE

la proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție “Amenajare parcare pentru corpul profesoral Școala Generală „Octavian Goga” și riverani pe Aleea Streiului din municipiul Deva“ - faza Proiect Tehnic

 

 

       Prin Hotărârea Consiliului local nr.21/2021, s-a aprobat Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiție “Amenajare parcare pentru corpul profesoral Școala Generală „Octavian Goga” și riverani pe Aleea Streiului din municipiul Deva . 

           În urma acestei aprobări s-a demarat achiziția contractului pentru proiectarea lucrărilor și asistența tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor aferente realizării obiectivului de investiție mai sus menționat.      

           Având în vedere că scenariul de realizare al obiectivului recomandat în cadrul Studiului de Fezabilitate a fost detaliat, dezvoltat, optimizat și adaptat situației concrete din teren în etapa de elaborare a Proiectului Tehnic, au apărut cantități și categorii suplimentare de lucrări, modificându-se implicit și indicatorii tehnico-economici.

           Conform Memoriului Justificativ întocmit de către proiectantul obiectivului, S.C. STIGMA BUILDING MANAGEMENT S.R.L., modificarea indicatorilor tehnico-economici la faza Proiect Tehnic față de faza Studiu de fezabilitate se datorează următoarelor cauze:

           Cantități și categorii de lucrări suplimentare

           - în etapa de elaborare a Proiectului Tehnic, pe amplasamentul obiectivului, s-au identificat două rețele electrice subterane care, conform Studiului de Coexistență elaborat de E-DISTRIBUȚIE BANAT S.A. trebuie relocate printr-o canalizație subterană la o adâncime mai mare și implicit apariția unor costuri mai mari.    

           Diferențe de prețuri unitare

           - în etapa de elaborare a Studiului de fezabilitate și a Devizului general aferent, pentru evaluarea costului obiectivului - materiale, manoperă, transport, utilaje - s-au folosit prețuri de piață corespunzătoare anului 2020;

           - în etapa de elaborare a Proiectului Tehnic și a Devizului general aferent, pentru evaluarea costului obiectivului - materiale, manoperă, transport, utilaje - s-au folosit prețuri de piață corespunzătoare anului 2022, majorate semnificativ datorită pandemiei de COVID 19, războiului din Ucraina, inflației, crizei energetice și sancțiunilor economice aplicate Rusiei.  

           Datorită acestor factori, valoarea totală estimată a investiției, conform Devizului general rezultat în urma finalizării Proiectului Tehnic și a Detaliilor de Execuție este de 2.252.585,51 lei cu TVA, din care lucrări de C+M de 1.906.530,01 lei, inclusiv TVA.

           Fondurile necesare realizării obiectivului de investiție “Amenajare parcare pentru corpul profesoral Școala Generală „Octavian Goga” și riverani pe Aleea Streiului din municipiul Deva” vor fi asigurate din Bugetul general al municipiului Deva.      

           În conformitate cu prevederile art.44 alin.1 si alin.4 din Legea nr.273/2006, privind finanţele publice locale, cu modificările și completările ulterioare,

           În temeiul prevederilor art.129 alin.2 lit.”b”, alin.4 lit.”d” și al art.139 alin.3 lit.”a” și al art. 196 alin.1 lit.”a” din Ordonanţa de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

           Supun atenţiei comisiilor de specialitate şi plenului Consiliului local, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție  “Amenajare parcare pentru corpul profesoral Școala Generală „Octavian Goga” și riverani pe Aleea Streiului din municipiul Deva “ - faza Proiect Tehnic.

 

 

PRIMAR,

Nicolae - Florin OANCEA