România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Referat de aprobare

ROMÂNIA

JUDEŢUL HUNEDOARA 

MUNICIPIUL DEVA

PRIMAR

 

 

                                                                             REFERAT DE APROBARE

la proiectul de hotărâre privind aprobarea 

Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții

„Amenajare drum de legătură strada Valea Cernei - Cimitir Sântuhalm” 

 

 

  

Primăria municipiul Deva se preocupă în permanenţă de nevoile comunității și de rezolvarea acestora. Prin acest Studiu de fezabilitate se propune amenajarea unui drum de legătură între strada Valea Cernei şi intrarea în Cimitirul Sântuhalm. 

Acest drum de interes local este un drum de pământ, fiind supus unui trafic redus, circulația pe acesta se rezumă la circulația autovehiculelor locuitorilor din zonă și a autovehiculelor ocazionale. În prezent traficul se desfășoară greoi, mai cu seamă în anotimpul rece și în perioadele cu precipitații abundente. 

Prin realizarea acestui drum se vor asigura condiții normale de circulație, precum şi posibilitatea de acces facil a mijloacelor de intervenție rapidă în caz de nevoie - pompieri, salvare, poliție. Totodată se va realiza iluminatul public care în prezent lipsește în totalitate, se vor colecta apele pluviale astfel încât drumul va putea fi practicabil și în perioada rece, evitându-se acumulările spontane de debite de apă pe drum sau în vecinătatea acestuia.

Obiectivul general al proiectului este amenajarea drumului de legătură, asigurarea iluminatului public, realizarea trotuarelor și a rigolelor pentru colectarea apelor pluviale.

În conformitate cu prevederile art. 44 alin.1, al art.45 alin.1 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările si completările ulterioare,

În temeiul art.129 alin.2 lit.”b”, alin.4 lit.”d”, art.139 alin.1, art.196 alin.1 lit.”a” din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ cu modificările și completările ulterioare,

Supun atenției comisiilor de specialitate şi plenului Consiliului local, proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Amenajare drum de legătură strada Valea Cernei – Cimitir Sântuhalm”. 

 

 

                                                                                   PRIMAR,

                                                                  NICOLAE - FLORIN OANCEA