România

România

Județul Hunedoara

Municipiul Deva

Municipiul Deva

Raport Direcţia tehnică - Serviciul investiţii

 

JUDEŢUL  HUNEDOARA

MUNICIPIUL  DEVA

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA

DIRECȚIA TEHNICĂ

SERVICIUL INVESTIȚII 

Deva, Piața Unirii nr. 4

investiții@primariadeva.ro                                                          

 

  

RAPORT

la proiectul de hotărâre privind aprobarea 

Studiului Fezabilitate pentru obiectivul de investiții:

„Amenajare drum de legătură strada Valea Cernei – Cimitir Sântuhalm”

 

 

 

Prin Referatul de aprobare, Primarul municipiului Deva, domnul Nicolae - Florin Oancea supune dezbaterii și aprobării Consiliului local un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea Studiului Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Amenajare drum de legătură strada Valea Cernei – Cimitir Sântuhalm”.

Având în vedere faptul că Municipiul Deva se preocupă în permanenţă de nevoile și problemele comunității și de rezolvarea acestora în ceea ce privește amenajarea străzilor, respectiv siguranța circulaţiei rutiere cât și pietonale, a fost identificată problema privind amenajarea drumului care duce la Cimitirul din Sântuhalm.

Acest drum de interes local este un drum de pământ, fiind supus unui trafic redus, circulația pe acesta se rezumă la circulația autovehiculelor locuitorilor din zonă și a autovehiculelor ocazionale atunci când starea drumului este favorabilă. În prezent traficul se desfășoară greoi mai cu seamă în anotimpul rece și în perioadele cu precipitații abundente. Drumul se va amenaja de la racordul cu strada Valea Cernei și până la intrarea în Cimitir.

Prin realizarea acestui drum se vor asigura condiții normale de circulație în vederea satisfacerii necesității comunității locale, se va asigura o legătură permanentă și în condiții bune cu cu condiții de trafic crescute în siguranță și confort, se va asigura posibilitatea de acces facil a mijloacelor de intervenție rapidă în caz de nevoie (pompieri, salvare, poliție), se va realiza iluminatul public care în prezent lipsește în totalitate, se vor colecta apele pluviale astfel încât drumul va putea fi practicabil și în perioada rece, evitându-se acumulările spontane de debite de apă pe drum sau în vecinătatea acestuia.

Obiectivul general al proiectului este amenajarea drumului de legătură, de interes local, asigurarea iluminatului public, realizarea trotuarelor și a rigolelor pentru colectarea apelor pluviale.

Prin soluția adoptată în Studiul de fezabilitate - Scenariul 1 recomandat, obiectivele preconizate a fi atinse prin realizarea investiţiei constau în principal în următoarele:

  • amenajare carosabil cu lungime 113,44m și lățime 5,50m;
  • amenajare trotuar cu lungime 109m și lățime de 1,30m;
  • amenajare rigolă cu dale carosabile cu lungimea de 115,80m dispusă în axul drumului;

Pentru partea de carosabil avem structura rutieră din:

  • îmbrăcăminte din beton rutier BcR 4,5 de 20cm grosime;
  • strat de fundație din balast de 30cm grosime.

Pentru trotuar avem:

  • îmbrăcăminte din beton de ciment C30/37 de 10cm grosime;
  • strat de fundație din balast de 20cm grosime.

Partea carosabilă va fi încadrată cu borduri prefabricate din beton 20x25 pe fundație de beton de 30x15, iar trotuarul va fi încadrat cu borduri prefabricate din beton 10x15 pe fundație de beton de 20x10.

Rigola acoperită va avea betonul de clasa C30/37, iar dalele beton de clasa C35/45.

Iluminatul public va fi realizat prin corpuri de iluminat cu LED 35W care se vor monta pe stalpi 

Conform Devizului general al obiectivului de investiții: „Amenajare drum de legătură strada Valea Cernei – Cimitir Sântuhalm”, din Studiul de Fezabilitate, valoarea totală a obiectivului este 756.341,75 lei cu TVA, din care C+M este 637.347,63 lei cu TVA.

Finanțarea acestor lucrări se va face integral de Municipiul Deva, din Bugetul General al Municipiului, Cap.84.02  - „Transporturi”,  titlul 71.

In conformitate cu prevederile art. 44 alin. 1, al art. 45 alin. 1 din Legea nr. 273/2006, privind finanţele publice locale, cu modificările si completările ulterioare,

In temeiul art. 129 alin. 2 lit. ”b”, alin. 4 lit ”d” și al art. 139 alin. 1 din Ordonanța de urgența a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ cu modificările și completările ulterioare,

Propunem adoptarea hotărârii privind aprobarea Studiului Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Amenajare drum de legătură strada Valea Cernei – Cimitir Sântuhalm” .

 

 

 

    Direcţia Juridică și Administrație                              Direcția economică,

                Publică Locală                                                Director executiv                                                      

                  Oana Mura                                                                   Claudia Stoica

 

 

 

            Direcția Tehnică                                                  

           Director Executiv                                                Șef serviciul Investiții

       Manuela Elena Stanciu                                                   Nicolae Budae

 

 

 

                                                        Întocmit,

                                                       Gabriel Codrin