România

România

Județul Dâmbovița

Orașul Găești

Orașul Găești

Referat de aprobare nr. 13856/ 24.08.2023

       Urmare analizei si evaluarii structurii functionale a Primariei Oras Gaesti, din punct de vedere  al eficientei si eficacitatii in realizarea obiectivelor, se impune reorganizarea compartimentului Politia locala, asigurandu-se astfel  o mai buna implicare si responsabilizare a personalului din compartimentul mentionat mai sus in apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor la nivelul unitatii administrative teritoriale Gaesti

 

       Avand in vedere rolul si importanta politiei locale in randul unei comunitati, activitatea compartimentului Politia locala se organizeaza la nivel de serviciu, respective Serviciul public de politie locala, conform prevederilor art. 391 din OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ. Serviciu va fi  condus   de un sef serviciu ( rezultata din transformarea functiei publice vacante de  executie de referent, clasa III, grad profesional superior – ID 474457, intr-o functie publica de conducere de sef serviciu).

Serviciul public de politie local ava avea urmatoarea structura:

  • Sef serviciu – 1 post (vacant)
  • Politist local -  14 posturi

         Numirea politistilor locali in noua structura infiintata se va face cu respectarea prevederilor art. 518 alin (1) lit. d si ale  ( alin 2) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrative.

               De asemenea, este necesara includerea Directiei de Asistenta Sociala in statul de functii corespunzator aparatului de specialitate al primarului Orasului Gaesti, Judetul Dambovita, intrucat aceasta nu este o institutie cu personalitate juridica pentru a avea o organizare si structura proprie. Numarul de posturi din aceasta structura sunt exceptate de la numarul de posturi transmis de Institutia Prefectului Dambovita, conform legislatie in materie.  

   Forma propusa este functionala, poate fi suportata de la bugetul local si priveste administratia publica locala in exclusivitate.


PRIMAR ,

 GHEORGHE  Grigore